Publicerad: 2011-01-31

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

Året som gick med Assyriska Kvinnoförbundet

KVINNOFÖRBUNDET 2010 har varit ett intensivt år för Assyriska Kvinnoförbundet som har genomfört och avslutat två stora projekt med lyckade resultat. Det skriver Kvinnoförbundets ordförande Afamia Maraha i sin årskrönika där hon ser tillbaka på året som gått och blickar framåt.

Under vÄren fick föreningsaktiva assyriska kvinnor möjlighet att utbilda sig i föreningsteknik och ledarskap. Assyriska Kvinnoförbundet anordnade ett antal utbildningar i StockholmsomrÄdet och i Göteborgstrakten med fokus pÄ kompetensutveckling för kvinnor med förtroendeuppdrag i assyriska lokalföreningar. Deltagarna uppskattade det vÀldigt mycket och efterfrÄgade fler utbildningar i liknande Àmnen. Och det Àr nÄgot AKF kommer att fortsÀtta arbeta med, i mÄn av resurser.

AKF har ocksÄ tagit fram en handbok som samlar kunskaper, metoder och tips om föreningsutveckling, ledarskap, lobbying och kommunikation. Handboken kommer att lÀggas upp pÄ hemsidan i nÀsta vecka, sÄ hÄll utkik! Vi hoppas att ni kommer att fÄ anvÀndning av den i ert arbete.

Under hösten arrangerades den första internationella konferensen i Sverige för, av och med assyriska kvinnor. En historisk konferens som lockade ca 180 personer och som gav mÄnga insikter och kunskaper i hur assyriska kvinnor organiserar sig runt i vÀrlden. Deltagarna fick ocksÄ möjlighet att diskutera hur man kan stÀrka och utveckla samarbetet mellan assyriska kvinnoorganisationer i vÀrlden och kring vilka frÄgor. Den hÀr konferensen har inspirerat AKF pÄ mÄnga sÀtt, men framförallt till ett ökat internationellt arbete.

Slutligen vill jag nÀmna att AKF under 2010 ocksÄ har arbetat med att utveckla hemsidan och snart kommer ni att kunna börja chatta med andra kvinnor i vÄrt nya forum. Vi har ocksÄ gÄtt in i ett samarbete med ARS och AUF för att starta upp en webb-TV, vilket vi upplever Àr rÀtt i tiden och hoppas att det kommer att fungera som ett medel för att stÀrka den assyriska identiteten och kontakterna med andra assyrier runt om i vÀrlden.

Afamia Maraha
Ordförande Assyriska Kvinnoförbundet