Publicerad: 2011-03-08

 • Tipsa en vän
 • Skriv ut artikeln
Sara Barmano (andra person f.v.) valdes till ny ordförande i AKF

Sara ska leda Kvinnoförbundet

KVINNOFÖRBUNDET Den 26 februari 2011 höll Assyriska Kvinnoförbundet i Sverige årsmöte i Järfälla. Årsmötet fattade bland annat beslut om att ingå i Assyriska Nationella Rådet och att fortsätta arbetet för att stärka kvinnor i föreningslivet. Till ny ordförande valdes Sara Barmano. 

Forum för Ärsmötet var Assyriska föreningen i JÀrfÀlla, en förhÄllandevis liten förening i Stockholms utkanter. Lokalen var fylld till bÄde bredden och lÀngden av Kvinnoförbundets styrelse, revisor, valkommitén, ett tjugotal ombud och nÄgra Ähörare utöver det.

Det assyriska kvinnoförbundet har onekligen lÀmnat ett ordentligt avtryck under senare Är. Storsatsningarna har radats upp och levererats. SÄng- och lekhÀftet Assyriska favoriter, manualen JÀmstÀlldhet hÀr och nu, i höstas den Internationella Kvinnokonferensen och nu senast föreningshandboken som tillhandahÄlls gratis pÄ deras hemsida.

PÄ Ärsmötet kom AKF att bli först ut med att fatta beslut om att införliva deltagandet i den gemensamma verksamhetsplattformen Assyriska Nationella RÄdet i sina stadgar. RÄdet har bland annat till syfte att förbÀttra samordningen inom den assyriska rörelsen i Sverige. NÀst pÄ tur stÄr Ungdomsförbundet och sedan Riksförbundet att göra detsamma.

I övrigt valde man som riktlinjer att fortsÀtta pÄ den inslagna vÀgen. Det innebÀr att utveckla hemsidan assyrianwomen.com, verka för att stÀrka assyriska kvinnor i lokalföreningar, stimulera det internationella samarbetet samt arbeta med Webb-TV-projektet.  VÀxelval av ledamöter var ett Àmne som ocksÄ diskuterades dÀr man vÀgde för- och nackdelarna med systemet.

Afamia Maraha hade redan tidigare deklarerat att hon vÀljer att kliva av som ordförande för AKF. PÄ Ärsmötet delade hon med sig av de erfarenheter hon samlat pÄ sig som aktiv i Kvinnoförbundet under sex Är, vad som varit bra och var det finns förbÀttringsmöjligheter.  Hon hann ocksÄ med ett par rÄd till sin eftertrÀdare.

– Att skriva avtal Ă€r viktigt sĂ„ allt Ă€r klart och tydligt. Man fĂ„r heller inte glömma att gĂ„ igenom protokollen och följa upp dem sĂ„ man undviker flera beslut i samma Ă€rende, sa Afamia Maraha.

I sitt avsked betonade hon ocksÄ vikten av att hÄlla föreningslivet vitalt.

– Som förbundsledamot arbetar man inte för sin förening utan för alla föreningar. Det Ă€r viktigt att se hur Kvinnoförbundet kan arbeta nĂ€rmare föreningarna och stĂ€rka dem, uppmanade Afamia Maraha.

Årsmötet valde enhĂ€lligt gymnasielĂ€raren Sara Barmano frĂ„n Jönköping till att leda Kvinnoförbundet. Till sin hjĂ€lp har hon en styrelse som till vissa delar Ă€r intakt sedan föregĂ„ende mandatperiod, nĂ„got som bĂ„dar för kontinuitet i den betydelsefulla verksamhet som hittills bedrivits.

Hujada.com-redaktionen önskar den nya styrelsen i AKF god lycka i det framtida arbetet!

Redaktionen

 • Den nya styrelsen i Assyriska Kvinnoförbundet tillsammans med valberedningens Samira Touma (lĂ€ngst t.v.) Den nya styrelsen i Assyriska Kvinnoförbundet tillsammans med valberedningens Samira Touma (lĂ€ngst t.v.)
 • Även valberedningen tackades för utfört uppdrag. Även valberedningen tackades för utfört uppdrag.
 • Förra mandatperiodens styrelse och revisor tackades med snygga t-shirts. Förra mandatperiodens styrelse och revisor tackades med snygga t-shirts.
 • Sema Arslan (t.v) tillsammans med Afamia Maraha. (t.h)
Sema Arslan (t.v) tillsammans med Afamia Maraha. (t.h)
 • Afamia Maraha tackades av under Ă„rsmötet. Afamia Maraha tackades av under Ă„rsmötet.
 • Samira Gergeo valdes till vice ordförande i AKF.
Samira Gergeo valdes till vice ordförande i AKF.
 • Sara Barmano (mitten) valdes till ny ordförande för Assyriska Kvinnoförbundet i Sverige. Sara Barmano (mitten) valdes till ny ordförande för Assyriska Kvinnoförbundet i Sverige.
 • Samira Touma frĂ„n valberedningen presenterade ett förslag pĂ„ ny styrelse. Samira Touma frĂ„n valberedningen presenterade ett förslag pĂ„ ny styrelse.
 • Under en vĂ€lförtjĂ€nt paus passade ombuden pĂ„ att fika och nĂ€tverka. Under en vĂ€lförtjĂ€nt paus passade ombuden pĂ„ att fika och nĂ€tverka.
 • Fehime (t.v.) och Sito (t.h.) frĂ„n Assyriska föreningen i JĂ€rfĂ€lla hjĂ€lpte till med att ordna det praktiska i föreningen inför Ă„rsmötet. Fehime (t.v.) och Sito (t.h.) frĂ„n Assyriska föreningen i JĂ€rfĂ€lla hjĂ€lpte till med att ordna det praktiska i föreningen inför Ă„rsmötet.
 • En frĂ„ga som diskuterades var möjligheten till vĂ€xelval. En frĂ„ga som diskuterades var möjligheten till vĂ€xelval.
 • Revisorn Meryem Demirel ansĂ„g att styrelsen borde erhĂ„lla ansvarsbefrielse, vilket den ocksĂ„ fick. Revisorn Meryem Demirel ansĂ„g att styrelsen borde erhĂ„lla ansvarsbefrielse, vilket den ocksĂ„ fick.
 • Kima Iskender (t.v.) och Afamia Maraha (t.h) framme vid Ă„rsmötets podium. Kima Iskender (t.v.) och Afamia Maraha (t.h) framme vid Ă„rsmötets podium.
 • Kvinnoförbundets Ă„rsmöte 2011 hölls i Assyriska föreningen i JĂ€rfĂ€lla Kvinnoförbundets Ă„rsmöte 2011 hölls i Assyriska föreningen i JĂ€rfĂ€lla
 • Årsmötet fyllde ut föreningslokalen till bĂ„de bredden och lĂ€ngden. Årsmötet fyllde ut föreningslokalen till bĂ„de bredden och lĂ€ngden.
 • AvgĂ„ende ordföranden Afamia Maraha delade med sig av sina erfarenheter. AvgĂ„ende ordföranden Afamia Maraha delade med sig av sina erfarenheter.