Publicerad: 2011-04-12

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

Kung Oscar tillbaka pÄ Jallavallen

FOTBOLL Under måndagen tog Assyriska FF emot gästande Hammarby IF i Superettans första omgång. Södertäljelaget kunde besegrade anrika Hammarby och visade med det att man definitivt är ett lag som hör till toppstriden. 

Inför seriestarten har det diskuterats om Assyriska FF kommer att tillhöra toppstriden och de lag som tar sig upp till Allsvenskan. Det Àr lite för tidigt att proklamera det redan nu att laget Àr pÄ vÀg upp, men mÄndagens seger över Hammarby Àr en klar markering om vilken kvalitet SödertÀljelaget har.

Med Hammarby följde en ordentlig klack men Assyriskas hemmapublik, ledda av Zelge Fans, bjöd upp till match pÄ lÀktarna. Sammanlagt var det över 6 000 fotbollsfantaster pÄ plats som fick ta del av fotbollsfesten.

Assyriska, till dagen anförda av vikarierande lagkaptenen Stefan Batan, visade sig vara det bÀttre laget. BÄde hjÀrta och taktik fanns med pÄ planen. Lagen turades om att ta initiativ och ett tag var Hammarbys offensiver pÄtrÀngande, men inte nÄgon gÄng fick de utdelning för det, mycket tack vare att Assyriska har en kÀmpande backlinje och en stabil mÄlvakt.

Haris Laitinen var en som glÀnste pÄ planen med sitt lekhumör. Stundtals mot slutet av andra halvlek kunde de rödvita spelarna leka ut de grönvita pÄ klassiskt fotbollskola-manér. Matchvinnare blev nyförvÀrvet Jones Kusi Asare, av hemmapubliken kallad Dr Jones. PÄ frampassning frÄn Nahir Besara har han inga problem med att hÄlla sig framme och bredsida in bollen i mÄl i den 8:e matchminuten. Det kunde blivit ett par till mÄl för Assyriska, vassa chanser och bra skott fattades inte, men matchen stannade pÄ 1-0.

Namnet pÄ allas lÀppar borde vara Oscar Berglund, Assyriskas mÄlvakt som kommit tillbaka till laget. Det var rÀddning efter rÀddning i det rödvita mÄlet. Visst hade han ibland hjÀlp av bÄde stolpe och mÄlribban men det rÄder inget tvivel om att han Àr en fotbollsspelare av rang. Redan inom loppet av tio minuter hade han med tvÄ svÄra rÀddningar visat att han Àr en matchavgörande mÄlvakt. Kung Oscar Berglund Àr tillbaka pÄ SödertÀlje fotbollsarena - och det med besked!

Redaktionen