Publicerad: 2011-09-13

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Syriac music bjuder denna gång på kära folksånger

Patriotiska sånger i fokus för ny konsert

MUSIK Syriac music-kören stämmer upp till skönsång än en gång. Den 25 september kan du lyssna till klassiska assyriska sånger om frihet, patriotism och kärlek på Estradscenen i Södertälje. 
Den 25 september kl. 18:00 är det alltså dags för en ny konsert från Syriac music-kören. De kyrkliga hymnerna är nu utbytta mot sånger om kamp, frihet och kärlek - klassiska folkvisor som är välkända för majoriteten av assyrierna. 

Abraham Oussi är en av personerna bakom den välkända kören och så här svarar han på Hujådås frågor: 
 
Ni beskriver er nya konsert som "En vacker bukett av patriotiska sånger och klassiska kärleksvisor." Vad mer kan du berätta? 
- Det är en mix av några patriotiska sånger som sjungits för mer än 40 år tillbaka. Till exempel Frus leshono d abohayk", "Ahay clayme" med några klassiska kärleksvisor som nästan vi alla har sjungit eller dansat till, till exempel "Berola Berola layko azza Berola", m.fl.
 
Vilka sångare kommer delta?
- Aboud Zazi, Bashar Youhanon, Gabi Masso, Jacob Malki med flera. Kören ackompanjeras som vanligt av en orientalisk orkester.  
 
Hur har folk reagerat på era tidigare konserter?
- De har alla tagits emot oerhört positivt. Efter varje konsert brukade många i publiken ställa frågan om när nästa konsert kommer äga rum. 
 
Har ni hunnit uppträda utanför Sverige?
- Ja, vi har uppträtt i New Jersey, USA. En kort summering finns på nätet: http://syriacmusic.com/articles.asp?type=article&id=33
 
------------------------
Fakta om kommande konserten
Datum: 25 september
Tid: 18:00
Plats: Estradscenen i Södertälje
Biljetter: www.syriacmusic.com
 

Redaktionen