Publicerad: 2011-09-24

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Foto: Privat

Ny artist med annorlunda assyrisk musik

MUSIK 27-årige Marken Younan är assyrier född i Syrien. Hans familjen valde samma år som han föddes att flytta till den danska staden Århus i Danmark. Han sjunger på assyriska och hans musik är en blandning av R & B, pop och rock . Hujådå har intervjuat den nya spännande musikern som hittills har hunnit producera 14 låtar på assyriska och tre på danska.
NÀr började du sjunga?
- Jag började sjunga min egen musik under Är 2007.

Vilka sprÄk sjunger du pÄ?
- Jag sjunger mest pÄ assyriska men ocksÄ lite pÄ danska tillsammans med min kusin Isho som ocksÄ var min gamla producent.

Spelar du Àven nÄgot instrument?
- Lite keyboard och saz.

Vad har du för mÄl med din musik?
- Mitt mÄl med musiken Àr att jag vill ut och resa i vÀrlden genom min musik och att de som lyssnar pÄ min musik gillar den sÄ som jag gör.

Vad heter ditt första album/singel?
- Min första lÄt heter Qesatet Khoba och den har varit vÀldigt viktig för mig eftersom det handlar vÀldigt mycket om mitt liv.
Jag har inget album eftersom jag gör en lÄt i taget och de kan man ladda ner gratis pÄ soundcloud.com eller följa min musik via Facebook och YouTube.

Vilka tillstÀllningar brukar du delta i? 
- Jag har deltagit i ett par festivaler hittills och jag tycker det har gÄtt vÀldigt bra och varit vÀldigt roligt.

Det kÀnns som att du tar assyrisk musik till en ny nivÄ med din mer moderna pop musik, vad tycker du om den analysen?
- Mina vÀnner, familj och fans gillar min musik och har fÄtt mig att satsa vidare. Jag litar pÄ dem vÀldigt mycket. Jag Àlskar att stÄ pÄ scenen och presentera nÄgot som jag har skapat sjÀlv. Jag hoppas att assyrier gillar min musiken för att det Àr nÄgot nytt för dem.

Vad har du för rÄd till dem som vill sats pÄ en karriÀr inom musiken?
- Jag hoppas att alla har en dröm som de vill ska gÄ i uppfyllelse, de mÄste lita pÄ sig sjÀlva och göra det som kÀnns bÀst för dem.
 

Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

Nineveh 111109 - 12:14

Tycker det Àr bra och modern musik. MÄnga ungdomar kommer lÀtt att ta den till sig. Om Marken Younan sjöng Àven vÀst-assyriska(suryoyo) skulle fler förstÄ budskapet och ta till sig musiken. Han skulle ocksÄ kunna ha en del politiska inslag för att nÄ ungdomar och fler mÀnniskor och fÄ dem bli mer medvetna om sig sjÀlva och framtiden. Att spela in en del engelska lÄtar/skivor skulle innebÀra mÄnga fördelar. Bra musik, röst och utstrÄlning. Lycka till