Publicerad: 2011-10-03

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Engagemanget tryter

LEDARE När jag pratar med tidigare personer som varit engagerade i hujådå så får man alltid en positiv bild framför sig, den att alla ville vara med och bidra samt gav sin tid och kraft för att förbättre tidningen. Då var intresset stor - idag ser det annorlunda ut.

Jag har varit redaktör för webbtidningen i ungefÀr tre mÄnader och har fÄtt nöjet att arbeta med otroligt passionerade, intellektuella och patriotiska assyrier. Det Àr en glÀdje att fÄ arbeta med landsmÀn som drar Ät samma hÄll.

Det som dock tynger mig Àr att det Àr en vÀldigt liten skara personer som engagerar sig i vÄr kÀra tidskrift, Àven om den bara finns i webbformat för tillfÀllet. Men att den finns pÄ nÀtet borde snarare vara en fördel - ett mail ifrÄn sÄ kan du fÄ dina Äsiker och synpunkter publicerade. Ett utmÀrkt tillfÀlle speciellt för oss assyrier som alltid har en Äsik om saker och ting, mÄ det vara allt frÄn fotboll till politik. Men det engagemanget saknas för tillfÀllet. Vad det beror pÄ Àr svÄrt att sÀga, men det som kan poÀngteras Àr att sprÄkliga brister inte ska ses som ett hinder.

Med denna skrivelse vill jag att vÄra lÀsare beslutar sig för att bidra med material genom att skicka in sina texter till oss. Sidan behöver vÀckas till liv igen och dÄ behövs engagemanget frÄn vÄra lÀsare - gamla som nya. Vi vill föra HujÄdÄ till en ny nivÄ men dÄ mÄste ocksÄ engagemanget frÄn er lÀsare öka.

Det som ocksÄ bör sÀgas Àr att vi vill ha ensamrÀtt till inskickade texter enligt vÄr redaktionspolicy. MÄnga reagerar pÄ detta, varför inte publicera allt inkommet material? Jo, vi vill ha texter som inte finns i nÀrstÄende media - för om du vet att materialet alltid Àr detsamma i andra nÀrstÄende media dÄ Àr vi bara en i mÀngden. Vi vill inte vara det, vi vill vara unika. Det kanske Àr svÄrt att greppa till en början men jag Àr övertygad om att det Àr en fördel för tidningen i det lÄnga loppet.

Snart kommer vi göra det möjligt att kommentera artiklar utan att man mÄste vara medlem - som det varit tidigare, och det Àr ett led i att fÄ igÄng sidan och diskussionerna.

Var med och bidra för en stark assyrisk sida, börja engagera dig. För ditt folk, för din tidning - för allas vÄr tidning.

Andrias Isik
Redaktör