Publicerad: 2011-10-07

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln
Foto: assyrianwomen.com

Assyriska kvinnoförbundets ordförande avgÄr

KVINNOFÖRBUNDET I samband med årsmötet som hölls i Järfälla i slutet av februari i år valdes Sara Barmano som ny ordförande för Assyriska kvinnoförbundet i Sverige, AKF - men hon har nu avgått från sin post.

37-Äriga Sara Barmano avgÄr efter nÄgra mÄnader pÄ posten som ordförande för AKF, hon eftertrÀdde Afamia Maraha.  Sara var tidigare ordinarie ledamot i styrelsen för AKF innan hon tilltrÀdde som ordförande, till vardags arbetar hon som gymnasielÀrare.

Som vice ordförande valdes pÄ Ärsmötet Samira Gergeo och det Àr ocksÄ hon som nu intar posten som ny ordförande efter Sara Barmano.

- Hon övertar posten som ordförande tillsvidare och jag Àr övertygad om att hon kommer göra ett kanonjobb, sÀger Meryem Demirel som Àr med i valberedningen för AKF.

 HujÄdÄ kommer att intervjua Samira Gergeo inom kort. 


HujÄdÄ har försökt komma i kontakt med Sara Barmano utan framgÄng.

 

Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

BethNahrin 111104 - 09:19

Önskar AKF Lycka till i ett mer krĂ€vande och givande samarbete för att nĂ„ alla Assyriska kvinnor. Hur viktigt det Ă€r att visa att den assyriska kvinnan spelar en oerhörd viktig roll för folket. OcksĂ„ att pĂ„ ett positivt och givande sĂ€tt pĂ„verka varandra för att uppnĂ„ de gemensamma mĂ„len. Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt viktigt att betona att kvinnokommittĂ©er i varje förening skall arbeta mer aktivt och mĂ„lmedvetet. Kommunikationen mellan AKF och kommittĂšen Ă€r otrolig viktig. Otroligt viktigt med samarbete och kommunikation för bĂ€sta resultat. Ännu en gĂ„ng, Ă€r stolt över er och Lycka till i kampen för att samla och ena det splittrade folket. Och att kunna nĂ„ en gemensam dröm