Publicerad: 2011-11-09

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

Satsning pÄ ungdomskör i SödertÀlje med bröderna Zazi

MUSIK Torsdag den 10 november drar den nybildade ungdomskören igång i S:t Jacob kyrkan, Södertälje. Bakom satsningen ligger Assyriska ungdomssektionen i Södertälje och ungdomssektionen för Assyrien Kulturcenter Botkyrka.

Ungdomssektionen för föreningen i SödertÀlje och dess motsvarighet för Assyrien kulturcenter kom pÄ idén om en musikkör. Elias Zazi har tidigare varit musiklÀrare i SödertÀljes assyriska förening och kommer tillsammans med sin bror Aboud att hÄlla i musiktrÀningen som Àr riktad mot ungdomar frÄn 16 Är.

- Vi har fÄtt ganska bra respons, sÀger Orkina Bahe frÄn ungdomsstyrelsen i SödertÀlje.

Orkina sÀger att anmÀlan görs pÄ plats och hon rÀknar med att 15 till 20 ungdomar kommer att delta. MÄlet med kören Àr bland annat att fÄ den assyriska musiken att leva vidare.

- Ungdomskörens mÄl Àr att fÄ ungdomar att sjunga pÄ assyriska, börja förstÄ assyrisk musik, se till att folkkÀr musik lever vidare och sjÀlvklart försöka inspirera ungdomarna att skapa egen assyrisk musik. Allt det hÀr ska vi försöka uppnÄ med hopp, tÄlamod och sjÀlvklart en massa roliga stunder.

Vilka tycker du ska anmÀla sig?

- Vi frÄn ungdomsstyrelsen i SödertÀlje och AKC tycker att varje person som Àr intresserad av att sjunga i kör bör anmÀla sig och komma.

Tiden för första musiktrÀningen Àr klockan 18:00 den 10 november.

 

Andrias Isik
Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

Nineveh 111118 - 09:47

Jag skulle vilja att det fanns ett musikcenter som bestod av medlemmar och lÀrare. Man skulle kunna satsa pÄ att utbilda mÄnga fler mÀnniskor i musik, sÄng och dans. Sedan skulle nÀsta steg vara samarbetet med andra center ex Seyfo-center, som skulle Àga rum varje Är. Att i detta fall bidra med mÄnga instrument, speciellt sorgmusik, nationaldrÀkter och Seyfo-centers egna designade klÀder för just detta ÀndamÄl. Detta skulle vÀcka stor nyfikenhet bland allmÀnheten osv. SÄ lÀnge vi strÀvar mot ett gemensamt mÄl och inte har personliga vinstintressen i fokus, tror och hoppas jag pÄ en framtid skapad för hela folkgruppens överlevnad.

Lycka till! 111112 - 10:15

Jag Àr stolt över bröderna Zazi, de Àr duktiga musiker och dessutom riktigt trevliga. Och de gör en viktig insats för den assyriska musiken. Lycka till med ungdomskören!

Babylonia 111111 - 19:01

Önskar er lycka till med starten av ungdomskören. Önskar ocksĂ„ att det fanns en dansgrupp och musikgrupp som kunde delta vid olika evenemang och tillfĂ€llen för att föra vidare och lĂ„ta andra ta del av vĂ„r kultur. Lycka till