Publicerad: 2011-12-10

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

Revisionister avslöjade Àven i Betlehem

NAMNFRÅGAN

Hujådå rapporterade under veckan om den totala förfalskningen av gatuskylten i Jerusalem. Nu framgår det att samma sak har hänt med en annan skylt i staden Betlehem. 

I Betlehem finns sedan lÀnge en assyrisk förening. 1984 tog journalisten Augin Kurt Haninke foto pÄ de tvÄ skyltar som pekade föreningen. Den ena skylten (Bild 1 i bildspelet) var Àldre och fanns ovanpÄ en liten grÀnd som leder till klubblokalen. PÄ den stÄr orden "Assyrian Club" pÄ engelska och "Knushyo Suryoyo" pÄ assyriska med bokstÀverna Kof och Semkad i den assyriska symbolen med solskivan som representerar Ashuremblemet.

Den nyare skylten (Bild 2 i bildspelet) satt vid den stora trafikerade gatan. PÄ denna hade "Assyrian" bytts ut mot "Syrian". Ashur-symbolen fanns dock med och hÀr Àn mer trogen originalet med en bevingad Ashurfigur med spÀnd pilbÄge. FÀrgerna i Ashurfiguren var gul-röda. 

Nu har dessa skyltar bytts ut mot en helt ny (Bild 3 i bildspelet) dÀr inga spÄr finns av ordet "Assyrian" eller Ashursymbolen som har bytts mot den bevingande solskivsymbolen. 

För fler exempel pÄ historierevisionism se feature-artikeln "KorstÄget mot den assyriska identiteten" i spalten till höger.  

 

Redaktionen

  • Bild 1 Bild 1
  • Bild 2 Bild 2
  • Bild 3 Bild 3
 

lÀsarna kommenterar...

m pano 111221 - 12:32

kan ni inte se skillnaden med de bÄda tavlorna en Àr frÄn 1943 och den andra frÄn 1949 sÄ de kan inte vara samma

tvÄfloder 111212 - 00:42

Nineve, Vi Assyrier har inte förlorat nÄnting !!

Asuroye-Suryoye=Assyrians 111210 - 15:57

Assyria TV mÄste ta upp sÄnna hÀr saker i deras program gÄ dit och filma och Àven visa original bilderna sÄ att de först och frÀmst finns att se i Assyria TV inte bara dessa skyltar utan allt som har förfalskats av sektsidan, för det andra ska man som nedanstÄende sÀger skapa en dialog med vÄra biskopar och patriarker och visa att vi Àr assyrier och inget annat och att Suryoye översÀtts till Assyrian och har alltid gjort det, för det tredje sÄ ska vi Àndra tillbaks skyltarna till originalet och stÀmma alla de som har förfalskat vÄr historia under de senaste 30 Ären! om de kan Àndra alla dessa saker till nÄgot falskt och pÄhittat hur tusan kan vi inte dÄ Àndra tillbaks det till det rÀtta? bevisen Àr ju pÄ vÄr sida men tyvÀrr saknar den assyriska sidan passion och attityd gentemot sektsidan och har gjort det de senaste 30 Ären!

Ashur-Assur-Sur 111210 - 15:38

HÄller med fullstÀndigt det rÀcker nu vi mÄste börja agera, nÄgot vi borde ha gjort för lÀnge sedan. Det Àr vi som Assyrierna och vi bör kÀmpa för vÄran nation tills sista andetag och sista bloddroppen. Det sovande lejonet bör vakna!

Nana 111210 - 13:54

hur massmedia Àr stark. Man kunde göra ett proffesionellt reportage om dessa hÀndelser och sÀndes ut pÄ Assyria tv.

Othoroyo 111210 - 11:05

Hur lÀnge ska detta förfalskningen pÄgÄ. NÀr ska vi börja agera, den dagen dÄ vÄra barn kallar sig syrianer?

Nineve 111210 - 09:12

Man stÀller sig frÄgan, vilka Àr de som Àndrar pÄ skyltarna? Jag tycker och önskar att dessa frÄgor skulle stÀllas till vÄra patriarker och biskopar. Att det skulle skapas en dialog med dessa ledare, för de spelar en stor och viktig roll i dessa frÄgor. Hoppas ocksÄ att ett team av reportrar och kameror skulle finnas pÄ plats för att lÄta folket ta del av det som hÀnder. Vi har redan förlorat sÄ mÄnga vÀrdefulla historiska föremÄl, symboler. VÄra rötter Àr pÄ vÀg att dras ut ur fÀdernejorden och sÄ smÄningom suddas och utplÄnas vÄr historia, vem ska dÄ agera om inte vi ? KÀra vÀnner, vi mÄste stÄ upp och göra vÄr röst hörd. Vi mÄste ta fram fakta och visa dessa förfalskningar och hycklerier som Assyrierna fÄr uppleva och utstÄ. Vi mÄste sÀtta stopp för detta, annars sker det Ànnu större förÀndringar som inte vi kan pÄverka.

iPhone 111210 - 08:19

Bra Hujada att ni visar detta för alla med bildbevis och inte vad en prÀst sÀger.

Asuroye-Suryoye=Assyrians 111210 - 05:58

Helt sjukt att dessa fanatiker och historieförfalskare har kunnat komma undan med detta. Att ens kunna Àndra pÄ ett historiskt namn som Assyrian till nÄgot helt pÄhittad Syrian eller Syriac Àr för mig en gÄta, min första frÄga Àr hur tusan kunde assyrierna pÄ den tiden ha accepterat dessa förÀndringar de mÄste ju ha sett detta ske men ÀndÄ inte agerat, kÀnns som att vi helt enkelt fÄr skylla oss sjÀlva. Enda rÀtta Àr att Assyrian Universal Alliance gÄr och Àndrar pÄ alla dessa förfalskade skyltar och Àndrar till originalet, bildbevis finns sÄ vem kan stoppa de? sedan ska man Àven stÀmma Bar Hebraeus Verlag i Holland som förfalskade alla de böckerna dÀr man tog bort och Àndrade pÄ namn och meningar, varför gör assyrierna inget? inte konstigt att denna sekt har blivit till vad den Àr idag