Publicerad: 2012-08-29

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln

Uppskattad utstÀllning drar vidare

KONST Fotoutställningen "Tillbaka till Turabdin" som ställdes ut i Göteborg drar nu vidare till Västerås under en månad.  

Efter en framgÄngsrik premiÀrvisningen i VÀstra Frölunda, Göteborg kommer nu fotoutstÀllningen "Tillbaka till Turabdin" att ta plats i VÀsterÄs mellan den 29 augusti till 28 september i huset Culturen som drivs av av VÀsterÄs Stad. 

"Tillbaka till Turabdin" dokumenterar i bild assyriernas anstrÀngningar att ÄtervÀnda till sina ursprungsbyar i sydöstra Turkiet. Journalisten Shamiram Demir och fotografen Erike Abel tillbringade flera dagar pÄ resande fot bland förhoppningsfulla ÄtervÀndare som försöker bygga en ny framtid för assyrierna i norra Assyrien. 

 

Redaktionen 


 

lÀsarna kommenterar...

ninve 120902 - 17:15

Hur Àr det att ÄtervÀnda till Turabdin? Hur ser vardagen och livet ut för vÄrt folk som ÄtervÀnt och vad förvÀntar de sig av oss som bor i Diasporan eller andra delar av vÀrlden? Hur kan vi skapa kommunikationer och samarbete mellan folket, de som ÄtervÀnder och de som stannar kvar? För det Àr inte alltid lÀtt att ÄtervÀnde. Det Àr mÄnga saker som mÄste tÀnkas pÄ, och en hel del arbete som mÄste göras. DÀrför hoppas jag verkligen pÄ att vÄra organisationer och föreningar/medlemmar skapade mer samarbete, att ett organ för just Äter-vÀndande mÀnniskor och ÀndamÄl mm. Med tilltro, respekt och enighet skulle vi kunna komma lÄngt.