Publicerad: 2012-08-30

  • Tipsa en v√§n
  • Skriv ut artikeln
Ninos Aho och Yosip Bet Yosip

Ordets konstnärer i Assyriens tjänst

POESI

Båda bor i Kalifornien, brinner för sin kultur och älskar poesi.  Ninos Aho och Yosip Bet Yosip är aktuella med en serie poesiaftnar inramade av sång och gemenskap. 

I början av september anordnas en serie tillfällen med två populära assyriska poeterna Ninos Aho och Yosip Bet Yosip. Arrangörerna är Assyriska distriktet i Göteborg i samarbete med de assyriska föreningarna i Jönköping och StorStockholm.  

Syftet är att genom dessa folkkära poeter bidra till att intresset och kärleken till kulturen stärks. Konst och kultur utövas sporadiskt och saknas helt i många assyriers liv. .

Ninos Aho och Yosip Bet Yosip talar ur djupet av sitt hjärta och visar sin stora kärlek till den egna kulturen och historien. De ser det som sin mission att sprida kärleken till hemlandet och så tron på en stat som ett hem för den skingrade assyriska nationen.

Med starka och kärnfulla ord påverkar dessa poeter oss på det djupa och känslomässiga planet. Deras sångtexter och tal når och påverkar många assyrier runtom i världen. Poesidagarna blir ett tillfälle för assyrier i Sverige att samlas och låta sig inspireras. 


Josef Garis 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Kunskap/Makt 120902 - 17:52

Jag önskar att Ninos Aho och Yosip Bet Yosip skulle kunna vara några av de eldsjälar som lägger grunden för den assyriska nationens språkkunskaper/språkbildning som skulle kunna bedrivas i varje förening/kyrka. All ledig tid som vi har skulle kunna användas till viktiga och nyttiga verksamheter där språket är en av de viktigaste. Hoppas verkligen att vi satsar mer på våra barn och ungdomar och även alla vuxna för de är barnens förebilder. Det finns alltid ett hopp... TACK

ninve 120831 - 15:51

Det är glädjande och tacksamt att vi har dessa personer och andra som brinner för den assyriska nationen. Det är just sådana personer som vill folkets väl, som skall vara våra förebilder och möjliggöra till enighet och engagemang inom den assyriska rörelsen. Jag hoppas verkligen att de sår ett frö till uppvaknandet och att vårda det lilla som finns kvar av ett stort imperium.