Publicerad: 2012-08-30

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln
Ninos Aho och Yosip Bet Yosip

Ordets konstnÀrer i Assyriens tjÀnst

POESI

Båda bor i Kalifornien, brinner för sin kultur och älskar poesi.  Ninos Aho och Yosip Bet Yosip är aktuella med en serie poesiaftnar inramade av sång och gemenskap. 

I början av september anordnas en serie tillfÀllen med tvÄ populÀra assyriska poeterna Ninos Aho och Yosip Bet Yosip. Arrangörerna Àr Assyriska distriktet i Göteborg i samarbete med de assyriska föreningarna i Jönköping och StorStockholm.  

Syftet Àr att genom dessa folkkÀra poeter bidra till att intresset och kÀrleken till kulturen stÀrks. Konst och kultur utövas sporadiskt och saknas helt i mÄnga assyriers liv. .

Ninos Aho och Yosip Bet Yosip talar ur djupet av sitt hjÀrta och visar sin stora kÀrlek till den egna kulturen och historien. De ser det som sin mission att sprida kÀrleken till hemlandet och sÄ tron pÄ en stat som ett hem för den skingrade assyriska nationen.

Med starka och kÀrnfulla ord pÄverkar dessa poeter oss pÄ det djupa och kÀnslomÀssiga planet. Deras sÄngtexter och tal nÄr och pÄverkar mÄnga assyrier runtom i vÀrlden. Poesidagarna blir ett tillfÀlle för assyrier i Sverige att samlas och lÄta sig inspireras. 


Josef Garis 

Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

Kunskap/Makt 120902 - 17:52

Jag önskar att Ninos Aho och Yosip Bet Yosip skulle kunna vara nÄgra av de eldsjÀlar som lÀgger grunden för den assyriska nationens sprÄkkunskaper/sprÄkbildning som skulle kunna bedrivas i varje förening/kyrka. All ledig tid som vi har skulle kunna anvÀndas till viktiga och nyttiga verksamheter dÀr sprÄket Àr en av de viktigaste. Hoppas verkligen att vi satsar mer pÄ vÄra barn och ungdomar och Àven alla vuxna för de Àr barnens förebilder. Det finns alltid ett hopp... TACK

ninve 120831 - 15:51

Det Àr glÀdjande och tacksamt att vi har dessa personer och andra som brinner för den assyriska nationen. Det Àr just sÄdana personer som vill folkets vÀl, som skall vara vÄra förebilder och möjliggöra till enighet och engagemang inom den assyriska rörelsen. Jag hoppas verkligen att de sÄr ett frö till uppvaknandet och att vÄrda det lilla som finns kvar av ett stort imperium.