Publicerad: 2013-02-15

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Vad vet du om den assyro-kaldeiska aktionen?

HISTORIA Många delar av assyriernas moderna historia har förblivit okänd för allmänheten. Med böckerna om den Assyro-kaldeiska aktionen har bokförlaget Nsibin tillgängliggjort källmaterial på svenska om de diplomatiska ansträngningarna för Assyriens självständighet i början på 1900-talet. 

Bokförlaget Nsibin, under ledning av Jan Bet Sawoce, har kommit ut med den andra boken av "Den Assyro-kaldeiska aktionen". Boken innehåller många viktiga dokument som översatts till svenska. Fokus ligger på assyro-kaldeiska delegationens politisk-diplomatiska insatser under 1920-21. 

Boken släpps den 17 februari i Assyrien Kulturcenter i Hallunda. Jan Bet Sawoce kommer att presentera boken och därefter kan intresserade köpa den.

Datum: Söndag 17 februari Kl 15:00

Plats: Assyrien Kulturcenter, Tomtbergavägen 16, Hallunda

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Ashuri 130217 - 20:04

den här korta dokumentären är otroligt intressant om Mesopotamien http://www.youtube.com/watch?v=O6E_aSLS53c

Bok 130216 - 11:55

Boken ger många svar på hur assyrier blev lottlösa när de krävde ett land för 90 år sedan. Många kanske undrar varför vårt folk inte kämpat för ett land. Men detta stämmer inte. Våra intellektuella på denna tid var visserligen få, men de kämpade outröttligt för att få något. Denna bok visar det. De gjorde ett fantastiskt arbete med att samla in uppgifter om det som skett under Sayfo och redovisade det för de koloniala makterna. Inte ens idag under den digitala tidsåldern görs ett så stort arbete. Köp och läs boken för att få vetskap om våra intellektuellas kamp för ett fritt Assyrien.

Assyria /Örebro 130215 - 18:26

En eloge till er engagerade och sponsorer från vårt folk som gör dessa översättningar möjliga. Detta bör belysas, då ingenting kommer gratis idag.