Publicerad: 2013-06-03

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln
Deltagare under ett sommarlÀger frÄn 2012. Foto: AKC

Flera assyriska sommarlÀger i Är

FÖRENING Totalt fem sommarläger kommer att anordnas för barn och ungdomar av Assyriska Riksförbundets medlemsföreningar i sommar. Sommarlägren är bland de mest uppskattade aktiviteterna bland medlemmarna. 

Ett sommarlĂ€ger Ă€r en stor aktivitet med mĂ„nga personer inblandade. DĂ€rför gĂ„r mĂ„nga gĂ„nger flera föreningar ihop och anordnar ett gemensamt lĂ€ger. Bland Ă„rets föreningar som meddelat Riksförbundet att de anordnar ett lĂ€ger finns Assyriska föreningen i JĂ€rfĂ€lla, Inanna familjeföreningen, Assyrien Kulturcenter i Botkyrka, Assyriska Kulturföreningen i Botkyrka, Assyriska föreningen i SödertĂ€lje, Assyriska Ungdomsföreningen i Örebro, Assyriska föreningen i VĂ€stra Frölunda och Assyriska Turabdinföreningen i Jönköping. 

PÄ 70- och 80-talet bedrevs sommarlÀgerverksamheten centralt via Riksförbundet. Minst fyra stora sommarlÀger anordnades av ARS i slutet av 70-talet och början av 80-talet. DÀrefter har har utvecklingen gÄtt mot att föreningarna sjÀlva anordnar sommarlÀgren.

Uppskattningsvis kommer 250-300 assyriska barn och ungdomar att delta i sommarlÀgerverksamheten i Är.  


 

lÀsarna kommenterar...

Ninveh 130607 - 21:05

Jag hĂ„ller med Tihe Ashuraye, mĂ„let borde vara detta. Att vi hade som mĂ„l sommargĂ„rden i Göteborg dĂ€r man samlade allt som berör historia, kultur och tradition. Att besökarna fĂ„r kunskaper, vĂ€nner för livet och avkoppling. Det Ă€r vĂ€ldigt viktigt att innehĂ„llet av verksamheten Ă€r givande och utvecklande. Jag hoppas dessutom att gemensamma resor till hemlandet skulle kunna arrangeras, för att knyta kontakter mellan ungdomarna i hemlandet och diasporan. Önskar alla lycka till inför sommarlĂ€gret.

Mufasa 130604 - 13:37

För mig Àr det struntsamma vem som anordnar det. SÄ lÀnge den blir gjord och att det leder till en bÀttre sammanhÄllning bland barnen och de engagerade vuxna.

Noni 130604 - 09:00

Minns nÀr jag var pÄ assyriskt sommarlÀger för mÄnga Är sen. Det var vÀldigt roligt och jag hoppas att dagens barn ocksÄ fÄr samma kÀnsla och mer kunskap om sin kultur och bakgrund.

Tihe Asuraye 130604 - 08:17

Kan kÀnna att det gamla systemet, med ARS som arrangörer var ett bÀttre sÀtt. Detta samlade ihop alla föreningar istÀllet för att splittra oss runt omkring i Sverige. Med dagens lÀgergÄrd i Göteborg skall det inte vara nÄgra svÄrigheter för ARS att arrnagera lÀger för dem olika Äldrarna. SjÀlvklart Àr medlemsföreningarna med och hjÀlper till. Men viktigt Àr att ARS fortfarande fÄr vara spindeln i nÀtet. AlltsÄ samlingspunkt Göteborg.

jj 130603 - 17:13

HĂ€rligt.. keep up the good work!