Publicerad: 2013-06-22

  • Tipsa en vĂ€n
  • Skriv ut artikeln
MÄnga glada gÀster i Assyriska Kulturföreningen under första stora evenemanget sedan branden 2009. Foto: Moris Esa

SödertÀljeföreningen har rest sig pÄ nytt

FÖRENING Under fredagen hölls det första stora evenemanget i Assyriska Kulturföreningen i Södertälje sedan den förödande branden 2009. Även om det var en privat tillställning markerade eventet i fredags att föreningen har rest sig på nytt. 

Det har tagit cirka fyra Är för Assyriska Kulturföreningen i SödertÀlje att komma tillbaka efter det att tvÄ anlagda brÀnder 2009 och 2010 brandskadade dess lokaler allvarligt. GlÀdjen var dÀrför stor nÀr den stora festlokalen öppnade upp sina portar för ett bröllop med flera hundra gÀster igÄr fredag. Brudgummen och mÄnga av gÀsterna Àr sjÀlva medlemmar i föreningen och det var dÀrför en dubbelglÀdje för de att se sin förening leva upp igen. 

Den omfattande renoveringen har tÀrt hÄrt pÄ föreningens ekonomi och möjligheten att fÄ igÄng verksamheten Àr viktig för att fÄ balans i rÀkenskaperna.   

 

Redaktionen

 

lÀsarna kommenterar...

Besviken 130708 - 15:31

Förklara gÀrna hur det ligger till dÄ... Stora festlokalen har vÀl arranderats ut? Lokalen dÀr alla gubbar spelar kort har vÀl arranderats ut? Enda kvarvarande lokal (övre vÄningen) som Àr för ungdomarna ska vÀl skötas av en extern part? Och resten av rummen Àr uthyrda till ARS m.fl. RÀtta mig gÀrna om jag har fel. För tro mig, jag vill ha fel!

Jaha? 130704 - 14:22

Under namnet "Besviken" skriver nÄgon en massa pÄhitt och sprider gift. Se till att du inte skriver dina pÄstÄenden utan att först titta pÄ hur det verkligen ligger till. Inget av dina pÄstÄenden stÀmmer.

blomstrande föreningsliv 130624 - 17:34

//Besviken// menar du att föreningen finns dĂ€r för uthyrning och ingen annan föreningsverksamhet bedrivs; sĂ„som ungdomsverksamhet med musik, dans, sprĂ„k och annan kulturell verksamhet? Är den inte öppen för verksamheter för barn/unga/vuxna? Om detta stĂ€mmer, att den bara skall hyras ut hĂ„ller jag med, att man blir besviken.

Besviken 130624 - 09:58

Lokalerna mÄ vara ÄterstÀllda men föreningsandan har tyvÀrr försvunnit nÄgonstans under byggnadsprocessen dÀr rÀkenskaper trumfat ungdomsverksamheten. Vad Àr det som Àr sÄ assyriskt med en lokal dÀr de samtliga tre stora lokalerna Àr ute för arrende. DÀr ungdomarna inte ens fÄtt ett eget rum oberoende av extern parts ekonomiska intresse.

Ninveh 130622 - 16:28

Stort Grattis för att föreningen Àr fÀrdigbyggd och verksamheter Äter kan bedrivas. Det Àr viktigt att folket Àr engagerad och man satsar pÄ olika arrangemang för föreningens och nationens framtid. Lycka till...