Publicerad: 2013-09-25

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Assyriska Kulturföreningen i Södertälje. Foto: hujada.com

Lovar en fet invigning

FÖRENING Assyriska Kulturföreningen i Södertälje inviger sina nyrenoverade lokaler med tre dagar fulla av kulturella aktiviteter och en sprakande fest.

Det har tagit ungefär fyra år för föreningen att göra i ordning sina lokaler efter de två bränderna under 2009 och 2010. Ingen har gripits för bränderna som polisen misstänker var anlagda.

Den mödosamma processen att sanera och renovera den stora byggnaden har tagit längre tid än man först trodde och kostat betydligt mer än beräknat.  En person som har följt processen på nära håll är Hammurabi Bahe, tidigare styrelseledamot och nu ordförande för föreningen. 

- Att åter ha en funktionell byggnad har kostat oss oerhört mycket, inte bara ekonomiskt utan även mentalt och verksamhetsmässigt. Vår verksamhet har drabbats väldigt negativt. Nu kan vi äntligen blicka framåt och satsa på verksamheten, säger han.

För att fira att föreningens hem är färdigt bjuder man på en hel helg med aktiviteter. Från fredag den 4:e oktober till söndag den 6:e bjuder föreningen på teaterföreställningar, filmvisning, konstutsätllning, barnaktiviteter och naturligtvis en storslagen fest. Aktiviteterna är öppna för både medlemmar och andra intresserade. 

- Assyriska Kulturföreningen ska blomstra på nytt, vi har visat att vi kan ta oss igenom en väldigt tuff period tillsammans, starkare och mer beslutsamma, säger Hammurabi Bahe. 

 

Redaktionen

  • Byggnaden sedd från östra långsidan. Byggnaden sedd från östra långsidan.
  • Assyriska kulturföreningen i Södertälje. Assyriska kulturföreningen i Södertälje.
  • Foaje.  Foaje.
  • Huvudingång sedd inifrån. Huvudingång sedd inifrån.
  • Huvudingången till stora salen. Huvudingången till stora salen.
 

läsarna kommenterar...

Assyria 131004 - 17:23

Såg några assyriska klipp på You Tube, Ashur Beth Sargis sjöng. Det som jag reagerade på var just att under dessa fester som vi hade förr, var hela familjen närvarande. Flera generationer deltog i festerna. Inte som idag, det ser annorlunda ut, dessutom har vi ett överdrivet överkonsumtion av allt, ta från mat, kläder, beteende och allt. Nej, det var bättre förr med enkelheten, respekten och att även låta barnen och den yngre och äldre generationen delta i fester med musik och dans planerade under de tidigare kvällstimmarna. Grattis till invigningen av Södertäljes Assyriska föreningen , med Ishtar portarna. Den borde heta något liknande.

Fadi 130927 - 22:36

Vad fint...äntligen!

ISHTAR 130926 - 14:11

Hjärtliga gratulationer till i första ha Assyrierna i Söderälje för att återigen ha sin förening i bruk och kunna genomföra dagliga aktiviteter och verksamheter. Önskar alla lycka till i fortsättningen och hoppas att Assyrier är redo att engagera sig i de verksamheter som ska bedrivas inom föreningens regi. Häftigt med öppningsceremonin, verkligen spännande och mycket innehållsrik. Lycka till önskar jag er alla.

kashiro 130925 - 19:02

Några snygga assyriska motiv på utsidan hade varit häftigt!

Ashur 130925 - 15:22

Ser fram emot att få se Ishtar-porten som de berättade om

Hadomo 130925 - 15:12

Vi är många som vill se en komplett redovisning av ekonomin!!!

Calypso 130925 - 15:08

Byggnaden ser snygg ut, mycket bättre än förr. Önskar föreningen lycka till med arbetet.