Publicerad: 2013-09-30

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Lagkapten Stefan Batan. Foto: assyriska.se

Superettan-kontrakt säkrat

FOTBOLL Assyriska spelar ännu en säsong i Superettan nästa säsong. Det blev klart efter söndagens seger mot Gais med 2-1. Samtidigt ökar frustrationen över att laget verkar abbonnera på en plats i andra serien.

När nu snart ännu en fotbollsäsong är över har AFF kvalificerat sig för spel i Superettan ännu ett år. Laget började starkt och radade upp segrar under första hälften av säsongen men föll alltmer ihop efter sommaruppehållet. Ett välkänt mönster för fansen oavsett tränare eller spelarmaterial. 

Med en årlig budget på endast 13-14 miljoner är Assyriska Fotbollsföreningen en av Superettans minsta klubbar ekonomiskt sett. Ur det perspektivet är en återkommande topp fem placering snarare något att imponeras av. För avancemang till Allsvenskan krävs en enorm ekonomisk satsning. Det är inte något som ligger inom räckhåll enligt många som följer laget på nära håll. Anledningarna är flera. 

Det är hård konkurrens om sponsorpengar i Södertälje som även är mer av en ishockey-stad än en fotbollsstad. Trots ihärdiga försök att locka fler täljebor med annan bakgrund än assyrisk har inte supporterskaran diversifierats särskilt mycket. Två stora anledningar till den ekonomiska begränsningen enligt många med insyn i klubben. 

Även om många uttryckte lättnad över ett säkrat superettan-kontrakt är frustrationen över lagets oförmåga att avancera till Allsvenskan inte obefintlig.  

 

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Suryoye 131001 - 19:18

Spelar ingen roll hur många Club medlemmar som går med, Assyriska är alltid dåliga! Syrianska har samma förutsättningar det räckte 2 år för de att ta steget till Allsvenskan och de har varit där i 3 år! bara att inse Assyriska är inte tillräckligt bra när det kommer till att hämta rätt tränare och rätt spelare för att kunna avancera! Dagens Assyriska är jätte dåliga har sett de spela 15-20 matcher och jag förstår inte vad de gör på träningarna, denna tränare vet inte hur man lirar boll, tillbaks in med Lutaj så kanske Assyriska kan rädda kvar de få fans som fortfarande går på matcherna

Suryoyo Othoroyo 131001 - 12:12

Riktigt bra spel av Assyriska, synd bara att det var 2 veckor för sent annars är jag säker på att Aff hade plockat 7-9 p mot Hif ,FFF och Osk. Istället kammade vi in 0 p. Bra insats av alla spelare där jag inte tycker att någon egentligen gjorde en dålig insats. Måste ändå berömma några spelare lite mer som Christer Youssef, Paul Obiefule, David Durmaz och Amin Nazari. Den sist nämnde har fått mycket kritik som han inte förtjänar men nu får han nog tysy på de flesta .

Danho 130930 - 22:40

detta är dagens sanning om inte mer skjuter in tex miiinst 500 pers i club 74 plus några storsponsorer så kan man bara vara nöjd att vi är där vi är. intressant nu när micke ishak blivit såld hur man gör/gjort med dem pengarna skulle vara väldigt bra om ordförande gick ut med rapport i tex assyria tv tihe umtho othureyto