Publicerad: 2013-10-19

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Josef Cacan och Jakob Kaplo i slagsmål i filmen Akitu. Foto: Café Babel Production

"Jag vill se den igen"

FILM Imorgon söndag visas filmen Akitu i Göteborg för första gången och i Södertälje för andra gången. Efter den fullsatta premiären i Södertälje förra helgen går snacket om filmen.

Dramafilmen Akitu fick en flygande start i Sverige. Premiärvisningen i Södertälje förra söndagen blev fullsatt. 

- Den överraskade mig på flera sätt, det är en film jag vill se igen för den är rik på budskap, kanske för rik, sa Aziz Beth Devo en av närmare tusen personer som såg den i Södertälje.  

Musikern och underhållaren Josef Cacan som är en av skådespelarna i filmen fick improvisera ett stycke stand up komedi när ljudet i biografen krånglade och han fick underhålla publiken i en kvart innan tekniken åter fungerade.  

Imorgon (Söndag 20 oktober) har filmen premiär på anrika biografen Draken i Göteborg. Den första visningen börjar 16:15 och den andra börjar 18:15. Den går även i Södertälje imorgon för andra gången på samma tider (16:15 och 18:15). 

Biljetter går bra att köpa vid entrén och kostar 100 kronor styck. Filmen är barntillåten.

 För visningar på andra orter besök www.akitusverige.com

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Suryoye 131024 - 14:43

Holo Malke Bi Golutho är den bästa filmen som gjorts inom Assyrisk film ;)

shamiram, göteborg 131021 - 14:40

fotot var bra i filmen, men skådespelarna för usla, alltför seg handling och för mycket andra turer i handlingen. Inge röd tråd. Producenten har velat trycka in alltför många olika delar- dvs budskap- och då blir det istället ett misch-masch av allt och inget som man som tittare verkligen tar till sig. Känslan efter filmen är mest" jaha". För mycket frågor och för lite bestående känslor kvar hos en helt enkelt. Tyvärr. Men trots det mycket kul att se en film på mitt modersmål och hoppas på fler produktioner som kan ta den assyriska filmen till nya nivåer! :-)

george suhdo 131021 - 09:25

bra kvalitet men dåliga skådspelare

Glenn 131020 - 21:39

Såg den ikväll i Göteborg och jag gillade den inte alls, för invecklad och svår att förstå sig på.

Malfono 131020 - 17:51

Även om det inte finns mycket att jämföra med så är det här den assyriska filmen med bästa kvalité hittills. Hoppas det blir fler assyriska filmer framöver.

Kushoro 131019 - 19:40

Jag gillade scenen när när Josef Cacan får en fet örfil.. det behövs ibland ;-)