Publicerad: 2014-01-19

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Assyriska kalligrafins skapare avliden

KONST Issa Benyamin, fader till den assyriska kalligrafin avled nyligen. Under sin levnadstid hann han skapa över 600 unika kalligrafier.

Issa Benyamin föddes i Iran av assyriska föräldrar och han kom så som många andra landsmän att flytta tll USA och Kalifornien. Han utvecklade under sina ungdomsår en kärlek för det assyriska språket och skriften. Benyamin blev den första personen som skapade assyrisk kalligrafi och blev känd och uppskattad för sin förmåga. Han tilldelades flera utmärkelser av assyriska organisationer i USA. 

Han hann skapa över 600 unika assyriska kalligrafier fram till sin död den 13 januari i år. En del av hans skapelser har tryckts och ställts ut runtom i världen. 

 

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Fadi 140121 - 11:47

RIP...Hoppas många tar efter vår Rabbi/Malphono och utveckla denna konst vidare!!!

ASHURAYA! 140121 - 11:03

Det finns en del att söka på honom på youtube. Må han vila i frid!

Nineveh 140120 - 22:35

Det är sorgligt, att vi inte ens visste vem denna person var eller ens vad han skapade för något. Det känns verkligen hemskt att vi inte vet mer om dessa storartade personligheterna. Det känns ännu tyngre då, att vi förlorat en sån duktig människa. Hoppas att i framtiden ska detta bli lättare att lyfta fram de personligheter som är engagerade inom och för den assyriska nationen. Vilka banor de valt, hur de värderat sin bana och hur deras framtidsplaner ser ut. Dessa ska vara framtida förebilder för våra barn och unga. Jag beklagar sorgen och säger Rest In Peace Issa Benjamin och Tack för det du åstadkommit för dina efterlevande landsmän. Må familjen och det assyriska folket få styrka och hopp att gå vidare.