Publicerad: 2014-02-12

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Frihet

POESI En dikt om frihet och längtan av Nemrod Barkarmo.

Långt där i fjärran, precis vid bergets fot, hörde jag orden som i mitt hjärta slog rot.
Orden berörde, orden dem skar, dunken från mitt hjärta är det enda ljud jag hör.
Hur kan någon utomstående, någonsin förstå? Alla de kast vårat folk har fått stå.
Från nationslös till folkmord, förföljelse likaså, för alla mina förfäder jag fäller en tår.
Men så kom just dem orden, som gjorde mig stark, gav mig luft under vingarna och befäste min mark.

En provins för oss själva, ska nu oturen vända?
Ska vi nu slippa skändas, vanäras och förtäljas.
Mot ljusare marker vi sätter vårt spår, vi börjar en färd  där vi lämnar  de mörka årens vrår.


Än kommer vi få lida och kanske till det sista livet strida, men förhoppningsvis när vi vid framtiden står, så kommer det vara värt, allt slit kommer få bot på våra sår.
Jag har fortfarande orden på min tunga, jag kippar efter luft men jag känner bara tyngden i min lunga. Men min skräck är obefintlig, det finns inget som kan sätta stopp för det jag vill säga, även om det innebär döden så går det inte att  väja. Till denna destination har jag kommit, från en lång väg bak, har en lång väg fram men ej känner jag mig vag. Jag är en assyrier i min historia, en assyrier i min framtid, en assyrier i min samtid och endast det ger mig frid. Även om jag känner svärdets klunga och även om repets snara sätts runt min hals, så ska jag skrika ut orden, som om inget annat fanns.

Jag är en assyrier när jag lever, jag är en assyrier den dag jag dör, min frihet ni har berövat och det är den jag kämpar för. Frihet är vad jag vill ha, Frihet är vad jag skall få, det får kosta vad det må kosta men förövaren han ska få. Ack för länge har vi lidit, nu ska det få ett slut, Snälla ge mig min frihet det är orden som vill ut.    
 
 

Nemrod Barkarmo

 

läsarna kommenterar...

Assyria 140226 - 16:04

Otroligt vacker dikt och en mycket vacker bild. Hoppas att vår framtid kunde vara som i denna bild, att vi var på väg, hand i hand , till älskade fädernesland Assyrien. Vilken DRÖM...

Assuryoyo 140214 - 21:30

Fantastiskt bra skrivet!

Nineveh 140213 - 22:50

Jättefin dikt Nemrod Barkarmo. Vi hoppas verkligen att dessa ord ska bli sanna snart. Som några skrivit, kommer det att krävas mycket av oss som Nation, för att få vår frihet och en del av vårt land tillbaka. Det är många som är emot förslaget, det ska vi räkna med. Samtigit måste vi ha rätt till vårt land om vi har tänkt att överleva som Assyrier. Hoppas fortast möjligt att alla våra grupper oavsett benämning accepterar varandra och arbetar hand i hand, för det är då vi kommer kunna kräva vår rätt, om vi inte enas försvagas vi av konflikterna och de styrande makterna utnyttjar alla tillfällen för att söndra och härska.

Ishtar 140213 - 10:36

Fin dikt där, men om vi ska prata klarspråk så kan inte de orden ge en provins. Även om provinsen blir verklighet så måste man förstå för att assyrierna ännu en gång kommer att utsättas för folkmord och det slutgiltiga förintelsen blir av likt Judarna - om INTE man ansöker om någon typ militärt stöd från Bagdads regering eller ett utomstående land som kan hjälpa till att hålla provinsen stabil tills dess att assyrierna kan stå på egna ben (för koka kommer Nineveh att göra och fienderna kommer att drälla in) eftersom många ställer sig emot det här förslaget. Hur tror ni att Israel bildades - Intog Judarna hela Gazabanken på egen hand ?

CHA 140212 - 22:39

Fint men det blir inte en provins för oss själva om det nu ens röstas ja av parlamentet...

Tighlat IIII 140212 - 11:50

Mycket fin dikt.

AWR 140212 - 10:19

basma ganokh Nemrod.. bra skrivet!

Afram 140212 - 07:34

Vackert! Bravo