Publicerad: 2014-04-28

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Margareta Viklund till höger mottar sitt pris. Foto: IFF

Prisade för sitt stöd till assyrierna

FÖRENING Margareta Viklund och Svante Lundgren mottog var sitt pris under söndagen för sitt engagemang för det assyriska folket. Priserna delades ut av Assyrien Kulturcenter och Inanna Familjeföreningen.

Politikern Margareta Viklund och författaren Svante Lundgren utsågs till mottagare av 2013 års kulturpris som delas ut av Inannan Familjeföreningen och Assyrien Kulturcenter. 

Margareta Viklund lyfte upp assyriska frågor under sin tid som riksdagsledamot för Kristdemokraterna och har även varit ordförande för Svenska Kommittéen för assyrier under många år. Hon var den första att ta upp frågan om Seyfo i Sveriges riksdag. 

Svante Lundgren har skrivit ett flertal böcker och artiklar om det assyriska folkets historia och nutid. Hans senaste bok heter "Assyrierna - från Nineve till Södertälje". Lundgren har även arbetat för att göra assyriernas röst hörd bland politiker och organisationer. 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

shamash 140428 - 23:02

Glad att vi har dessa eldsjälar bland oss då många som idag kallar sig assyrier inte åstadkommit hälften av det som Margareta och Svante gjort. Dessa två är och förblir hjältar. Vi ska vara tacksamma för det icke assyrier gör för oss men vi behöver också fler eldsjälar inom folkgruppen. Kämpa för Assyrien!

Nineveh 140428 - 16:46

Margareta Wiklunds namn har vi hört för länge sedan, sedan var det tyst. Vi har fått höra att det var Murat Artin som lyfte upp Seyfo frågan genom Vänsterpartiets ledare, Jonas Sjöstedt. Det var nyligen, därför kan denna fråga kanske ha missats, att det kanske har varit Margareta Wiklund som hade gjort det. Oavsett vem, tycker jag det var bra av båda föreningarna att samarbeta och utse båda dessa härliga människor, Svante Lundgren och Margareta Wiklund till vinnare för deras engagemang för det Assyriska folket. Personligen är jag stolt över deras insats och även stolt över de Assyriska föreningarna som uppmärksammar aktiva och engagerade personer. Tack alla för ert fantastiska arbete.

hej 140428 - 14:11

Grattis till båda!

mike 140428 - 13:09

Var det inte Murat Artin som tog upp Seyfo?