Publicerad: 2014-06-16

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Assyrierna i Alqosh demonstrerar mot att en kurd tagit plats i stadsstyrelsen. Notera den kurdiska flaggan på byggnaden. Foto: zowaa.org

Upptrappad kurdisk aggression mot assyrier på Nineveslätten

ASSYRIEN Kurdiska makthavare försöker utnyttja det maktvaakum som uppstått i Norra Irak till att underkuva assyrierna på Nineveslätten enligt rapporter från området.

Islamistiska gruppers framfart i Irak har skapat ett maktvaakum i Norra Irak och särskilt på Nineveslätten. Ingen irakisk militär eller polis finns längre i norra delen av landet. 

Detta faktum försöker nu kurdiska makthavare utnyttja och har därför börjat trappa upp aggressionen mot assyrier och yezidier på Nineveslätten. Målet är sedan länge deklarerat, nämligen kurdisk ockupation av Nineveslätten trots att det knappt lever några kurder där.

Beväpnade kurder har de senaste dagarna placerat den kurdiska flaggan på de flesta myndighetsbyggnader i Nineveslätten. Kurder tillhörande Barzanis parti, KDP avsatte under fredagen 13 juni med våld och hot om våld den folkvalde assyriska ordföranden för stadens styrelse och ersatte honom med en kurd tillhörande KDP. Alqosh ligger vid Nineveslättens norra spets och har en uteslutande assyrisk befolkning på cirka tjugotusen invånare. Efter en demonstration under söndagen lyckades assyrierna i Alqosh sparka ut kurden och återinstallera den folkvalde assyriern. 

- Alqosh är en betydande stad på Nineveslätten och befolkningen där har länge stått emot kurdisk aggression. Att KDP nu försöker bryta motståndet i Alqosh är strategiskt. Kurderna vet att de behöver först knäcka Alqosh för att demoralisera de övriga assyriska städerna på Nineveslätten, säger en insatt person i området som hujada.com har talat med. 

På söndag den 22 juni anordnar Assyriska Riksförbundet en manifestation på Stortorget i Södertälje kl: 11:30-12:30 för att visa stöd för assyrierna på Nineveslätten. 

  

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Rita 140814 - 21:27

USA vill utrota Iraks kultur, speciellt allt med assyrier att göra, detta genom att ge makt mer åt kurderna och inte det land som tillhört oss. Jag välkomnar alla kurder som kan och vill bevara Iraks historia men sanningen är att kurderna har en hel annan historia än antika Babylon och Assyria. För att bevara dessa krävs enorm kunskap och försiktighet. Saken är att antik, arkeologi och annat skapar turism, men nu är det krig i Irak p.g.a islam. Jag ser inte en lösning eftersom USA är de riktiga bovarna, ville de skydda Irak och dess historia skulle de ge mer makt åt assyrierna och bevara kulturen. Titta bara vad de gjorde med Iraks museum, jag tror de vill utrota hela Iraks antika bibliska historia. Världen är tyst om detta och Sverige borde skämmas speciellt Carl Bildt som håller tyst.

sluta hata. 140725 - 22:59

Jag börjar bli riktigt trött era gnäll för f*n... KURDER har ingenting emot assyrier, tvärtom vi ser er som bröder. Sen finns det BÖNDER som bott i bergen som beter sig som SMUTS och är muslimer och tyvärr, verkligen tyvärr, är så äckliga att de sprider. Kurder som ursprungligen är stadsmänniskor har absolut noll emot er, vi vill leva sida vid sida med er och de kurdiska judarna. Sedan jag vart liten har MIN KURDISKA pappa tagit mig till erbil och nineveh för att åka till de assyriska onrådena, ta mig till kyrkor och lära mig om ERAN underbara kultur. VETTIGA utbildade kurder är emot islam, vi är inte ursprungligen muslimer. VI tar in er och skyddar erat folk just nu, Barzani vill ge assyrierna, som han har påpekat i ett uttalande, egenstyrda områden efter allt ni fått gå igenom. Sluta smurskasta det enda folk i mellanöstern som vill hjälpa er.

Trött. Väldigt trött. 140625 - 12:34

Kurder, judar, alla har konflikter. Det hindrar inte dem från att arbeta för sin nation, men det hindrar oss av någon anledning. Vår nation är i försatt i koma, som vi inte tycks kunna vakna från. Du kan börja kalla dig assyrier, då beteckningen är förankrat i historien och har en tydlig etnisk karaktär - till skillnad från det kyrkliga SYRIAN - och då suryoyo resp. suryaye faktiskt betyder assyrier. Assyrier är ett paraplybegrepp som omfattar alla kyrkotillhörigheter. Men den assyriska beteckningen har motarbetats av bl.a. arabiska stater. Man vågade t.ex. inte använda begreppet othuroyo i sångtexter, utan bara suryoyo. Det tyder ju på att det finns en rädsla i Mellanöstern för dessa begrepp - det är ju ENDAST genom dessa begrepp som vi kan göra anspråk på landområden. Men vi är för dumma eller för lata för att inse detta. Nu börjar kurderna och andra folk assimilera eller skrämma iväg kvarvarande assyrier och snart är det kört.

Assyrisk-NS 140624 - 12:44

ledare och organisation saknas oss och dessa två bitar är oerhört svåra att bygga upp eftersom vi måste också lösa våra interna problem. jag är Syrian vår familj kallar oss Syrianer men jag skiter i vem som först Syrianer eller Assyrier organiserar oss för ett Fritt Assyrien jag tänker acceptera båda eftersom vi båda är Kristna vi båda delar samma identitet samma kultur samma traditioner samma språk o detta borde för i helvete kunna binda oss samman o hålla oss ihop. jag hatar o leva som gäst hos andra folkslag o hela tiden känna mig som en outsider. jag vill ha en autonomi och på längre sikt ett fritt Assyrien så att jag o mina barn kan fortsätta utvecklas som Assyrier, jag kommer aldrig känna mig som hemma utanför Assyrien.

Trött. Väldigt trött. 140624 - 09:45

Assyrisk-NS: De som inte förlänats med normalbegåvning kan förvisso göra grovjobb, men de är fast i sin fåfänga med pengar, bilar, bröllop och näsoperationer i fokus. Men jag inser självklart att det finns en plats för alla i en assyrisk nation, jag vill inte ha någon elitistisk supernation a la Hitler. Jag är övertygad om att assyrierna MÅSTE förverkliga sig själva innan de överhuvudtaget kan bidra till något väsentligt för den assyriska saken. Det är de assyrier som utvecklats professionellt som kan organisera en sådan kamp som du talar om. Sedan behövs fotfolket. En nation behöver ALLA typer av människor. Vi har faktiskt alla typer av människor, såsom alltifrån grovarbetare till självförverkligande intellektuella. Nåja, vi saknar "bara" den viktigaste typen av människor: ledare

Assyrisk-NS 140624 - 01:36

Trött. Väldigt trött./ även de du benämner som "dumma o "korkade" behövs de kan faktiskt drillas till att bli soldater o göra grovjobbet medans de som du ser som "smarta" kan vara de som är duktiga på det organisatoriska jobbet. den Assyrier som är upptagen med att förverkliga sig själv kommer aldrig nånsin att bry sig om att bygga upp en Assyrisk nation. Vad ASSYRIERNA behöver är krigare och organisatörer som vet hur man bygger upp en milis/paramilitära grupper. The country is dying cause of an lack of men, not a lack of programms.”

Suryoye 140623 - 15:55

kurderna// Så länge ni kurder försöker ockupera vår mark vårt land där ni inte hör hemma då kommer ni för alltid att vara våra fiender! hade ni haft hjärta nog då hade ni varit för en assyrisk provins då ni också var utsatta under Saddams tid nu när ni har fått makten i norra Irak utav USA så behandlar ni assyrierna som skit! så här var ni under Seyfo och så här är ni även nu, ni har inte förändrats ett dugg!

KURDERNA 140623 - 14:37

Nästa gång vi hör talas om sån här skit i någonstans i Sverige igen ska vi ta oss ner lämna er där vi hittar er, och klargöra för er vad förräderi och otacksamhet kostar. Isis välkomnar er alla gladeligen (med avrättning), kurderna välkomnar er alla också. Ni har nu valt bort kurderna. Därför är ni, förtjänar ni och kommer ni bli behandlade som Daesh... om det här fortsätter dvs.

Rafeek Baban 140623 - 13:14

Kära vänner jämför det med Hujådå s artikel,hoppas att man har mage nog att inte ta bort det http://www.france24.com/en/20140617-video-iraqi-isis-christians-kurdistan/

Trött. Väldigt trött. 140623 - 11:12

Krossa fienden - Vad tjänar det till att diskutera hur vi ska göra när inget gör något ändå? Jag tror att en intellektuell revolution kan resa sig hos de assyriska ungdomarna. Det är många som utbildar sig, som vill något med sitt folk osv. Det är där vi måste arbeta. Vi måste odla en nationell medvetenhet hos våra unga och bl.a. strunta i påkostade bröllop. Vi var obildade bönder i hemländerna och när vi kom till Sverige så gick utvecklingen fort - materialismen tog över. Den assyriska identiteten förlorat sin styrka bland folket och den identitets- och historielösa termen syrian har vunnit terräng. Splittringen är ett faktum, handlingsförlamningen är total med undantag för ett fåtal lokalföreningar och ungdomarna bryr sig allt mindre om sitt ursprung. Jag är fel person att fråga vad vi kan göra för vår nation. Eller rättare sagt, jag kan gärna tala länge och mycket om hur vi kan göra - problemet är att det bara är prat.

Trött. Väldigt trött. 140623 - 10:57

Krossa fienden - Att skaffa många barn är inte särskilt aktuellt i Sverige, men det behövs heller inte. Jag har sett assyriska familjer med många barn, men det ena barnet är dummare än det andra. Hellre skaffa 1-2 barn och se till att de blir stora tänkare, väluppfostrade, vältaliga, diplomatiska osv. Det är bara intellektuellt som vi kan överträffa våra fiender. Självförverkligandet är en viktig del i detta. Materialismen är dock inte det; den motarbetar snarare intellektualiseringen. Jag håller dock med dig. Om alla bröllopspar valde att ge 100 000 kr av sin bröllopsbudget till assyriska nationalistiska ändamål, så hade vi kunnat finansiera kriget och köpa in legosoldater också. Men tänk då om kusinerna börjar prata om att maten var av dålig kvalitet på bröllopet? Eller att det var snålt med blommor i kyrkan?

Trött. Väldigt trött. 140623 - 10:53

ASHUR - Vad gjorde vårt folk under Seyfo? Vi sprang. Några undantag finns (de få som fick ha vapen av kyrkan eller som sket i vad kyrkan tyckte om vapen, Aynwardo osv.), men i huvudsak så är vi ett flyende folk. Det är vad vi gör bäst och det är ingen skam i det. Jag personligen tycker att alla borde fly till västvärlden och organisera en intellektuell motattack. Vi har faktiskt inget att göra i Bethnahrin längre, det är jävligt jävligt tragiskt, men det är så jag ser det. Området är förstört, härjat av krig och förtryck och fredliga folk - som assyrierna - har inget där att göra. Om folk ställs mot väggen så gör de motstånd. Men det motståndet är bara en krampaktig, instinktiv reaktion på livshotande våld - det är inget riktigt motstånd. Då är det bättre att packa och dra. Jag förstår din uppgivenhet, jag håller egentligen med dig. Men jag är bara trött. Väldigt trött.

assyrian 140623 - 00:48

Jag at trott pa demonstrationer, om Vi inte sjalva gor nagot, ingen annan kan hjalpa, vi maste mobilizers oss sjalva och slosa pengar pa vapen och militar. Det fa rack med kyrkor och relgion och set racker med dessa usla leadare vi had some lever I 1800 talent.

Krossa Fienden 140622 - 17:03

istället för att sitta här o klanka ner på sitt eget folk o kalla sitt folk för fegt som vissa debattörer gör här så borde ni istället komma med konkreta förslag på hur vi ska organisera hjälp till vårat folk i Assyrien. vårat folk är inte alls fega utan det som saknas oss är starka ledare som kan samla ihop oss under ett namn som kan organisera oss och hitta aktörer runt om i världen som är villiga att beväpna oss osv. sitt inte här o se ner på ditt egna folk eftersom vi är inte alls fega utan vi saknar organisation vi saknar det som binder oss samman vi saknar bra ledare osv.

Krossa Fienden 140622 - 01:27

till dig Trött. Väldigt trött/ det lilla som är kvar av vårt folk i våra fädernas land lever som levande döda då är det väl bättre att de åtminstone dör med hedern i behåll än att dö utan ha kämpat. för att kunna slåss mot våra fiender som är överlägsna oss i antal o militärt så behöver vi en rejäl organisation som samlar folket och det finns inte idag. Sen måste vi börja inse vad som är viktigast i livet, är det karriären o förverkliga sig själv o lägga energi o resurser på stora dyrbara onödiga bröllop o dyra bilar o dyra hus eller är det att skaffa många barn o uppfostra våra barn i en annan riktning?

Krossa Fienden 140622 - 01:22

Vi är ett ytligt folk som lägger vår energi o våra resurser på bombastiska bröllop, snygga bilar o stora hus o många av oss har blivit karriärister men till priset av att vi förlorar oss själva. vi är förtappade får som inte lyckas hitta hem. allt detta är bara ytligheter som förts vidare i generationer och som vi måste lämna bakom oss om vi öht ska kunna kämpa för ett land för oss Assyrier och börja inse vad som är det allra viktigaste här i livet nämligen bevarandet av vår ras och ett hemland för oss Assyrier.

ASHUR 140621 - 13:21

Trött. Väldigt Trött// Vi vet att det är omöjligt att kriga, men ska vårt folk springa undan, alltid på flykt? Det är ingen av oss som påstår att de ska ut i krig, men det är väl skillnad om du har tillgång till vapen, förbereder din grupp, när dessa massmördare närmar sig, ska du kunna skydda dig, utan att springa undan igen. Vi vet att vårt folk befinner sig i en ohållbar och omänsklig situation, rent ut sagt ett helvete. Självklart är det ingen lätt uppgift för någon, du har rätt, rädslan finns kvar i våra ådror, men vi kan stödja ekonomiskt. Frågan är ju vad har vårt folk för val, fly och bli mördad, eller försvara sig med vapen, kanske klara sig? Vi vet inte heller vad som är bäst för dem i dags läget?? Men tillsammans kan vi åstadkomma mycket. Vi måste göra ännu mer, även härifrån Diasporan. Vi har mycket mer makt än vad vi tror, men vi har inte funnit den rätta vägen hur vi ska samordna denna makt och resurs.....

Rhat 140620 - 22:18

Föt att göra det måste man bygga en stark bro just om detta , om hur man går till vägo för o joina assyriskt försvarmakt . Från svverige och alla andra länder där assyrier bor till Assyrien.

Trött. Väldigt trött. 140620 - 20:05

Jag instämmer med Julius. Det finns många assyrier som tycker att assyrierna i det ockuperade Assyrien ska ta till vapen och kriga, men det är ingen härifrån som vill åka och kriga. Kan ni som är i Europa och USA kräva av assyrierna i hemlandet att kriga och offra sina liv och sina barns liv? Medan ni bara sitter och rullar tummarna? Inser ni inte er egen dubbelmoral? Donerar ni ens pengar i syfte att finansiera beväpnandet av assyrierna? Gör ni ens någonting förutom att sitta tryggt i era soffor här i Sverige och klaga på att assyrierna inte kämpar emot? Den som tar sitt vapen och åker ner till Assyrien och krigar har jag full respekt för. Men det rör väl sig om 2-3 personer? VILKEN STOR ARMÉ!

Krossa fienden 140620 - 03:27

Julius förespråkar icke-våld och att man ska skapa fredliga relationer med folkgrupper som vill göra precis allt för att köra bort oss från VÅR mark. Julius säger att vi blir en måltavla om vårt folk beväpnar sig men ursäkta Julius du verkar ju inte veta ett smack om vår mellanöstern historia. vi har alltid och kommer fortsätta för alltid vara måltavla oavsett om vi är beväpnade till tänderna eller lallar omkring utan vapen vi kommer för alltid vara hatade bland folkgrupper som är helt olika oss kulturellt religiöst och etniskt.

Suryoye 140620 - 01:59

Julius// Oavsett vad så är den sämsta lösningen att inte göra något att inte ha vapen att försvara sig och fly från sitt land bara för att några skriker allah akbar, detta förespråkar du utav någon konstig anledning du är inte nationalistisk och många är som dig vilket är synd! vi måste lära oss någon gång att ha mod och att stå emot vi har tillräckligt med folk i Nineveslätten för att försvara oss och klara oss undan. Sen att du säger åk ner och försvara vårt folk visar på att du har dubbelmoral du var för en sekund sen emot att försvara oss och bära på vapen? för det första kan man inte bara åka in i landet med vapen och försvara vårt folk bara sådär, det måste ske på ett organiserat sett där länder är bakom oss så det finns flera steg som måste uppfyllas först om det ska gå till på det sättet

Nineveh 140620 - 00:10

Julius// Jag förstår ditt skämt. Självklart har den kultur vi har grävt en grav åt detta folket. På det sättet att vårt dumma folk har kastat biljoner pengar på kyrkbyggen, pampiga bröllop som kan kosta upp till en halv miljon. Det finns mycket mer som jag skulle kunna plocka fram, stoppar här därför att jag mår illa av att bli påmind om vårt folks högmod och förfall. Vi har glömt att kunskap är makt och hur viktigt ett enande för en Nation är.Nej vi skulle ju bygga slott i himmelriket. Varför kämpa för eget land. Samtidigt har rädslan och skräcken fått spår i våra själar långt tillbaka i tiden, vi för över denna rädsla till våra barn generation efter generation. Alla de pengarna vi spenderar på vårt högmod, kunde vårt folk använda rill bästa vapen och försvar. Därför är det dags för oss att ta efter den Svenska kulturen med enkelheten, godheten och smartheten. Självklart önskar vi träning i användandet av vapen. Det är på tiden.

Julius 140619 - 13:10

Ni som vill att assyrierna ska försvara sig, ni har möjlighet att hjälpa till. Ni kan åka ner till Ninveslätten och hjälpa till att försvara assyrierna. Hej, det kan finnas en del som gjort lumpen, och kan hantera vapen. Men få är villiga att åka ner, dem sitter trygga i Sverige och vill att andra ska offra sig för landet.

Hej 140618 - 21:54

En snabb fråga till alla er här inne som pratar! Ni verkar vara rätt intelligenta många av er verkar ha akademisk utbildning! Men om sanningen ska fram är det sista vi behöver just nu tjatrare framför ett forum. Därför undrar jag om det är någon av er som tagit värvningen/lumpen i den svenska försvarsmakten och har erfarenhet av att hantera vapen ?

Julius 140618 - 11:38

Jag menar att bära vapen gör oss till en Måltavla. Skulle vi bära vapen kommer dessa grupper islamister,araber och kurder attackera oss. Dessa grupper är visserligen oeniga men gällande kristna/assyriska frågan är dem alla eniga. Även om vi bär vapen i försvarssyfte, kommer vi aldrig kunna försvara oss, vi kommer aldrig kunna kontrollera området mer än ett par dagar. Vidare kommer deras svar vara mycket grym..Vi är knappt 0.5% av Iraks befolkning,utsprida över landet, hur i hela helvetet ska vi lyckas med att kontrollera området? det är självmordsuppdrag, det är inget jag vill att mitt folk ska riskera. så fort kriget kommer till våra trakter sker en massutflykt. Detta kommer innebära en massutflykt..

Rhat 140618 - 01:45

Att uppmärksamma är nånting vi kan. Man gör det i antal år och sedan går man också vidare till något annat och fokuserar. Men nope .Och där kan jag säga att vi har missat en hel del

Rhat 140618 - 00:51

Såklart!! ..Vill kurden komma åt marken vad trodde du min vän? kan hända snart att dom tar Nineveslätten. Men vad kan vi göra åt det idag, Nånting som kommer göra nytta framöver . Jag säger såhär organisera och fixa folk dit , många vill säkert ta sig dit och skydda våra gränser och folket men som inte ser en klar väg dit, finns helt enkelt inte.

Nineveh 140618 - 00:41

Suryoye// Tack för en mycket bra analys. Julius// Det känns nästan som om du inte är Assyrier. Du har verkligen konstig inställning. Varför tycker du inte vårt folk ska bära vapen, för att försvara sig? Du menar alltså om de inte bär vapen är det ingen som kommer att göra dem illa? Men det vi har sett är ju tvärtom, de har alltid varit de första som tvingas lämna allt och fly. Så ditt budskap verkar ologiskt. Det är glädjande att vårt folk kan samarbeta med olika grupper, Nationer, men det ska vara rättvist samarbete. Jag hoppas på mer samarbete från hemlandet och Diasporan, för att bygga broar, för att hjälpas åt att lösa problem, skapa möjligheter osv.

Suryoye 140617 - 18:12

Sluta med att jämföra oss med de som bor där idag, vilka hade assyrierna i diasporan när man var förtryckt på 60-70 talet då den stora utvandringen skedde från tex Turabdin? ingen fanns i Europa som kunde förmedla länderna om vad som verkligen skedde i våra hemländer samma sak med Seyfo! ingen som kunde uppmärksamma vår situation, ingen som kunde samla pengar för mat, vapen osv idag är läget helt annorlunda vi är kända som ett folkslag idag, omvärlden vet mer eller mindre om hur vår situation ser ut idag trots att de inte ingriper och hjälper oss, internet finns tillgängligt för alla, media finns överallt, vi som bor i Europa kan samla in pengar för vårt folk i hemlandet denna möjlighet fanns inte för 40 år sedan så stora skillnader på då och nu!

Suryoye 140617 - 18:11

Julius// Vi förespråkar inte våldsmetoder du är så naiv öppna dina ögon och se vad som sker vårt folk! folk som dig med ditt religiösa tänkande har satt oss i denna sits idag hade man varit nationalistiska och tänkt på framtiden då hade man skapat en arme för längesedan inte för att kriga utan för att skydda vår mark mot eventuella attacker detta är vår rättighet som folk! har du ens koll på hur mellanöstern fungerar? alla folkslag i mellanöstern har en milis eller arme förutom assyrierna vi är de enda som inte har något organiserat och lägg till också att vi är de enda kristna där och vi är ursprungsfolket osv.

Julius 140617 - 15:37

assyria ley, om du nu är en förespråkare av våldsmetoder, varför gjorde du och din familj inte det? varför krigade ni inte när ni var där? Jag har släktingar där nere och jag har kontakt med dem kontinuerligt, dem och jag vet vad som är bäst för dem. Jag kan min historia, inte bara dem senaste 100 åren, utan flera tusen år tillbaka. Du som sitter framför datorn och brinner "mer än oss andra" för ett Assyrien, kanske ska själv rädda folket! ingen assyrisk militär kan stå emot dessa odjur. "Assyrierna måste dock vara beredda att offra blod och dö för sin framtid" är du bered att dö för assyrien? vad gör du i det trygga sverige när folket dödas? Vilken pajas, seriöst!

Assyrian Levy. 140617 - 14:12

Suryoye har helt rätt. Julius, lilla vän. Har du någon kunskap i vår moderna historia så kanske du vet att folk med ditt tankesätt antingen är förrädare, spioner, religiösa eller av en annan anledning ivriga att förgöra vår Nation. Det är jättesvårt att skapa, men utan en försvarsstyrka, ingen framtid. Assyrierna måste dock vara beredda att offra blod och dö för sin framtid. Finns inga sådana assyrier, ja då kan alla komma hit och arbete som restaurangbiträde. Då är det inget folk att räkna med. Tror inte att araberna eller andra muslimer i Irak vågade göra något när the Assyrian Levy var organiserade.

Julius 140617 - 13:51

Nineveh, Vad skulle vi förlora på? mycket, bara att bära vapen gör oss till måltavla, det skickar signaler till fienden om att vi inte kommer tolerera er. Vilket dem inte kommer acceptera varvid en fullskallig attack kommer ske därefter. Vi ska inte bära vapen, vi ska inte göra oss själva till en måltavla, vi ska ligga lågt, så att kriget inte kommer till våra hemtrakter. För om det gör, är assyrisk massutflykt en mycket allvarligare scenario. tillräckligt många har flytt, låt inte dem sista att göra det. Vi i väst kan bidra med att hjälpa dem med förnödenheter inte vapen så att dem stannar! varför vill ni att folket ska offra sig, genom att kriga, när ni själva är trygga? Varför flydde ni själva kriget? varför tog inte era familjer upp vapnen?

Suryoye 140617 - 13:27

Julius// Vadå inte skapa milis? personer med ditt tankesätt har gjort att vi inte har fått någon autonomi vill du att vi ska förlora Nineveh precis som vi förlorade Turabdin? Vi måste skapa en milis som skyddar vårt folk! det är enda lösningen i mellanöstern.. det går inte samarbeta med kurderna då de vill åt vår mark, det går inte att samarbeta med araberna då de inte ser något värde bland de kristna, vilka ska vi samarbeta med vad snäll och förklara för oss alla

Nineveh 140617 - 13:09

Julius// Personligen kan jag hålla med dig till viss del. Men vad skulle det Assyriska folket förlora om de åtminstone tränas upp med att kunna använda vapen och skydda sitt liv när faran och fienden närmar sig? Om de inte kan skydda sig, är ju de lätt byte för vem som helst i sådana områden där ingen infrastruktur, inget rättsväsende fungerar. Därför tycker jag om det var möjligt, skulle Assyrierna på Nineveh- slätten få hjälp från oss alla i Diasporan och att de i sin tur satsar på de mest effektiva vapen som kan införskaffas. För det är det enda som krävs av vår Nation nu, annars kan vi lika gärna glömma allt. Samarbete är OK, men vårt folk måste börja vänja sig vid användning av VAPEN, som att äta mat, utan det är livet slut för dem och för oss alla som Assyrisk Nation.

Julius 140617 - 11:30

När man överväger vilka aktörer vi har med att göra så är kurderna, tyvärr, det mest stabila, moderata ur religiös perspektiv, och det bästa och av dem sämsta. Vi har redan ett samarbete med kurderna i Syrien, vi skulle kunna göra likadant i Ninveslätten. tittar man på utvecklingen har tiotusentals, bl.a. kristna, flytt till norra irak där kurderna styr..

Julius 140617 - 11:25

Nej, nej, vi kommer inte skapa en millis och vi ska inte heller lägga oss i det sekteristiska våldet mellan shia,sunni och kurderna. Vi ska hålla oss utanför och låta dem döda varandra. Kurdernas intåg i ninveslätten är ett sätt att beskydda sina intressen och kurderna i området, trots att dem inte är majoritet. Att dem avsatt assyriske ordföranden kan jag inte begripa. Vi är inte kapabla till att kriga, för att vi har inget millis, så här gäller det att skapa goda relationer med aktörerna på plats och försöka välja en bra partner. Visserligen är alla lika dåliga, men här gäller det välja som kan gå med på våra krav om ett lokalt självstyre.

OROMOYO 140617 - 00:02

steg 1. SKAPA MILLIS PÅ EN GÅNG 2. Kontrollera våra egna områden 3. utropa autonomi annars är vi döda riksförbundet ni som är huvudansvariga i sverige varför VARFÖR hör man inget från omvärldens suryoye angående detta hur länge ska vi sova? VAKNAA blir så arg att jag kan ta sönder data skärmen nu Min hamo khasimo na vart kan man följa utvecklingen där?

Assyrier 140616 - 19:18

Ändå har vi assyrier som samarbetar (alltså slickar dem i r*ven)

Josef Aho 140616 - 19:08

Varför allierar vi oss inte med Turkmener och andra minoriteter?!

Suryoye 140616 - 18:49

Har assyrierna någon milis ens i nineveslätten? de behöver ju ha milis i alla städer i nineveslätten! det har nu gått över 10 år sen kriget samla ihop pengar för vapen och fixa en arme där vad väntar de på?? vi har tillräckligt mycket folk där det är slut med all fegande det räcker nu vi måste bli starka och skydda vårt land så att folk inte flyr och kan känna sig trygga!

Assyrier 140616 - 18:27

Dessa är skamliga ockupanter, lika usla som turkarna och kurderna i Turkiet som genomförde folkmordet på vårt folk. Fyfan

ASHURAYA! 140616 - 17:59

Hur länge kommer de västerländska länderna att blunda mot vad kurder gör mot assyrier, eller kanske usa´s handverk? Detta kommer att leda väst världen in i elden, de blir medskyldiga, och då har usa och dess allierade bara bevisat att det inte finns någon demokrati eller rättvisa... och detta kommer att leda till WW3! NO ASSYRIA ON THE WORLDS MAP, NO CIVILIZATION!

Suryoye 140616 - 17:48

Asså jag fattar inte vad USA och Europa håller på med hur kan de inte ingripa mot sånt här?? blir så förbannad, vi håller på att förlora Nineveslätten som tillhör oss till kurderna inte nog med att kurderna redan har tagit stora delar av norra Irak! hur kan dessa korrupterade amerikaner inte ingripa det var ju de som gav autonomi till kurderna ser de inte hur de behandlar folket i dessa områden?? varför agerar inte de assyriska organisationerna i USA för att uppmärksamma detta till politikerna i USA? vi känns så svaga när det kommer till detta, hade det varit tvärtom att kristna gjorde så här mot muslimer då hade hela världen ingripit blir så jäkla förbannad!!

Trött på Världsmaktens lögner!!! 140616 - 17:30

Hoppas att vårt folk i Irak kunde mobilisera så många människor som möjligt att bära och använda vapen för att skydda sitt liv. Det är enda sättet, när de befinner sig i Mellanöstern, för det är vapen som varje människa eller icke människa har i händerna. Ända från barnåldern till den äldre generationen. Detta är helt sjukt, men så ser vardagen och livet ut i det omänskliga området och parasiternas värld. Ska Assyrierna kunna klara sig mot dessa parasiter behövs det tufft motstånd, rätt satsning och mycket hjälp och även pengar för att göra det som krävs.

KS 140616 - 16:48

Jag hoppas att assyrierna i Nineveh står upp mot inkräktarna och vet att vi övervakar de kurdiska klanernas aggressionen mot vårt folk. Alla assyrier som har något samarbete med kurdiska inkräktare är landsförrädare. Föreslår att vi i Sverige inför ett mentorsprogram där varje assyrier som känner för det blir en vän/mentor för en eller flera assyrier på Nineveh Slätten. Genom detta kan vi stärka banden mellan oss. Nineveh är vår framtid.

Tand för tand 140616 - 16:44

KDP är värre än Saddam Hussein. Det här är inget annat än ockupation som vi måste krossa.