Publicerad: 2014-10-22

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Stödfest för nödställda

FÖRENING De assyriska föreningarna i Stockholmsområdet har gått ihop för att samla ihop stöd till nödställda assyrier i Irak och Syrien genom en välgörenhetsfest. Lördag 1 november hålls festen i assyrisk ortodoxa kyrkan S:t George i Hallunda.

För att marknadsföra vägörenhetsfesten har flera kända fotbollsprofiler spelat in ett reklamklipp och uppmanat folk att köpa biljetter. Alla intäkter går till behövande assyrier i Syrien och Irak med hjälp av biståndsorganisationen Assyrier Utan Gränser (AUG). 

Hjälp de drabbade assyrierna i Irak & Syrien from AssyriaTV on Vimeo.

 

Sångarna Malek Elia, Aksel Kerimo och Nagham Edwar Mousa ställer upp ideellt och bjuder upp till dans i S:t George kyrkans festlokal i Hallunda.

Inför vinterns ankomst i Assyrien står många assyriska familjer inför stora påfrestningar. Hjälpen till de nödställda behöver därför utökas för att alla ska klara vintern.

 

Praktisk info:

Förköp: 200 kr

Entré: 250 kr

Åldersgräns: 18 år

Mat och tilltugg finns att köpa på plats

För biljetter: Se affisch i högerspalten på hujada.com

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

David 141026 - 22:53

N//Det är lugnt :) Tycker du är klok och har rätt i det du säger. Samtidigt är jag glad att kyrkan heter så för att ingen ska behöva känna sig utanför så att säga. Det finns väldigt mycket respekt inom församlingen oavsett vad man väljer att kalla sig och vi är väldigt stolta över vår kyrka som ändå har funnits i 25 år. Ja tyvärr är vi utrotningshotade. Låt oss kämpa för det vi tror på..

Nineveh 141025 - 15:57

David// Jag ber om ursäkt att att du kände dig utpekad, men jag tänkte mig i största allmänhet, våra olika folkgrupper med alla sina benämnningar. Det var den tanken jag hade i huvudet när jag skrev. Samtidigt kan jag nog erkänna att jag trodde du inte visste bättre. Därför ber jag om ursäkt. Men samtidigt, ja, jag hoppas att allt skulle heta Assyriskt, till och med kyrkan, för då hade vi varit ett folk, en nation, enade utan namnkonflikter, utan inre konflikter i alla dessa sekler och decennier. Vår situation hade säkert sett annorlunda ut, än vad den gör idag. Vi hade säkert haft egen stat till och med, eget försvar, mer makt mm mm. Så var snäll och ta inte saker personligt, jag syftar på en hel folkgrupp, med 5 olika benämningar, vilket våra fiender lyckats med, metoden, splittra och härska, vi är utrotningshotade för gott.

Malak 141024 - 20:39

Till er som säger att en fest är fel. Handen på hjärtat: har ni gått på ett bröllop denna sommar och festat loss? Bä, tänkte väl det. Assyriska organisationer har gjort alla möjliga namninsamlingar och fått väldigt lite. Fråga bara AUG hur mycket som har kommit. Fråga kyrkorna hur mycket som har kommit och likaså andra organisationer. Det är pinsamt dåligt av oss så om någon gör fest, fine by me! Jag kommer att betala arrangörerna men kommer att sitta ner

David 141024 - 19:59

Nineveh/ Ok hårda ord när du säger hjärntvättad, ärthjärna m.m. Du behöver nog inte beskriva för mig det som pågår mot vårt folk idag, jag följer händelserna dagligen.. Och min avsikt var inte att få dig må sämre, men ifall man medvetet inte skriver kyrkans namn korrekt tycker jag det är fel/respektlöst, men du kanske har en annan uppfattning.

Px 141024 - 13:09

Om man förbjuder, allt man retar sig på då; kommer man med all sannolikthet att reduceras till en sekt, och det är ju inte meningen.

Nineveh 141024 - 11:21

När det gälller välgörenhetsgalan för att tjäna ett visst syfte, tycker jag att alkohol ska vara absolut förbjudet. Dessutom är det många ungdomar, det är väldigt fint arrangemang, det behövs även social samvaro i dessa mörka tider. Man kan dela med sig av sorg och glädje, helt ok, ta del av budskap som måste nå ut till alla. Det ser jag som bra arbete, mycket bra engagemang, dessutom spelarna och alla kända ansikten, det ska vi vara stolta över. Men förbjud all alkohol under denna gala. ALKOHOLFRI Välgörenhetsgala!!! TACK för allt arbete och engagemang som alla ställer upp med för att hjälpa alla nödställda Assyrier i Assyrien.....

Nineveh 141024 - 11:11

David// Mycket bra uppmärksamhet du har, hade vi denna uppmärksamhet vad gällde allt annat inom denna nation oavsett benämning hade vi blivit ett folk. Skit samma om det stod assyr, syrian eller syrisk oavsett, vilket hjärntvättat folk denna nation är. Det är detta som har grävt vår grav för längesedan. Förbaskad okkunnighet och hjärntvätt, Tacka alla våra fiender som nu tagit över vårt land, mördat vårt folk, alla våra barn sover i regn och lera, utan mat och vatten. Här i våra varma lägenheter, våra lyxbilar, våra små ärthjärnor, tänker vi att det ska stå syrisk bblalaala och inte assyrisk blallallalala Kan jag må sämre än att läsa dessa rader. Himlen öppna dig så jag kan försvinna från denna trångsynta nation.

??? 141023 - 19:33

@Julius jag håller med om att tanken är god. Jag säger bara se reklamen en gång till, sen ser du in i lilla flickans ögon. Sen frågar du dig själv "känner jag för att festa nu?" och sen nämner vi inte arrangörslistan, för det är tragiskt i sig. Men det här är vårt folk i ett nötskal, ett folkmord pågår det bästa vi kommer på är en fest! Nån som känner av dubbelmoralen?? äsch hoppas det kommer mycket folk! Lycka till nu, hoppas folk dricker så de spricker för då säger det klirr i kassan och mer pengar samlas in. Ha det kul på festen Julius. (Sen undrar vi varför AFF inte gör bra ifrån sig. Svaret på den gåtan kanske är inkompetens.)

Julius 141023 - 10:44

@?? Oavsett vad har detta arrangemang ett gott syfte. Folk skänker inte tillräckligt med pengar därför behövs andra insatser likt fester. Vidare har fester andra bra syften, man kan föra budskap till folket och på så sätt engagera dem mer. Jag hoppas att så många så möjligt deltar

?? 141023 - 00:53

Ska folk dansa och dricka för att samla pengar till folk som mördas, våldtas, blir tvingade att fly sina hem!!??????

David 141022 - 22:22

Kyrkan heter St GEORGIS SYRISK ortodoxa kyrka o inget annat