Publicerad: 2014-10-23

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Misstänkt förskingring i medlemsorganisation

FÖRENING Ett fall av förskingring har uppmärksammats i Assyriska Ungdomsdistriktet i Stockholm. Uppgifter till Assyria-TV gör gällande att den misstänkte har erkänt och återbetalat samt uteslutits.

Det var i samband med årsmötet under sommaren som det blev känt att den avgående kassören i Assyriska Ungdomsdistriktet i Stockholm (AUDS) misstänktes för förskingring av organisationens medel. Årsmötet beviljade därför inte ansvarsfrihet för kassören. 

Den 17 oktober skickade AUDS nya styrelse ut ett pressmeddelande i vilket man bekräftar att den förre kassören förskingrat medel och att personen i fråga erkänt och återbetalat hela beloppet. Det finns inga exakta uppgifter om beloppet men insatta personer har uppgett att det handlar om ett sexsiffrigt belopp. AUDS styrelse är förtegna om händelsen och har enligt Assyria-TV inte besvarat frågor. 

Den utpekade personen avgick nyligen självmant från ett annat förtroendeuppdrag inom Assyriska Ungdomsförbundet. 

Stockholms läns kulturförvaltning som fördelar årliga verksamhetsbidrag till distriktsorganisationer uppger att man håller på att se över ärendet. I dagsläget har ingen polisanmälan upprättats gällande förskingringen. 

Assyriska Riksförbundets styrelse förväntas under sitt kommande möte fatta beslut om uteslutning av den utpekade och se över medlemsorganisationernas rutiner gällande kontroll och revision. 

- Att förtroende missbrukas kan hända inom alla organisationer. Det viktiga är att hantera detta på rätt sätt och försöka lära sig var det brast för att minska riskerna, kommenterar Tony Meshko, vice ordförande på riksförbundet: "Vi kanske behöver nya rutiner och kontroller för revisorer och förtroendevalda. Det är viktigt att titta på strukturerna och arbeta på att förbättra dessa". 

Inom Assyriska Riksförbundets anslutna organisationer finns över 350 förtroendevalda i olika styrelser runtom i landet.  

Assyriska Ungdomsdistriktet i Stockholm utgörs av en styrelse som väljs bland ungdomssektionerna i Assyriska riksförbundets medlemsföreningar i Stockholms län. 

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Sol 141029 - 20:22

Varför diskuteras detta? Polisanmäl!!

The Doc 141029 - 14:33

Kutlo,du verkar insatt,men föreställ dig hamna i samma sits och alla assyrier ska känna hat mot dig resten av livet..då hade du säkert också velat att någon tycker att du inte ska mobbas så här.jag tycker att det är bättre att anmäla så att mycket annat skit också kommer fram.Är det inte märkligt att våra föreningar får in så mycket pengar men att pengar bara försvinner sedan 40 år tillbaka!!! Hur många andra styrelser har inte gjort samma saker?inte har det varit en sån hetsjakt .Min tanke är att det det ändå är en ung person och skall inte behöva mobbas.det kan även vara en personlig historia v någon som vill personen illa,och då tycker jag att vi andra skall agera förnuftigt.

Kutlo 141028 - 21:44

Helt otroligt att det finns personer som försvarar tjuven och pratar om att inte hänga ut och att han är ångerfull. Den här nollan har stulit pengarna under flera år och hade noll avsikt att betala tillbaka tills han upptäcktes. Han ville dessutom inte lämna ut pärmarna till revisorerna o tjafsade emot i månader.

vid fel häng ut. 141028 - 17:19

pinsamt hela proceduren från start men samtidigt det här ska ej förekomma alls så hoppas det blir rätt från början har medlemmen stulit eller förskingrat så ska man ta straffet. och tror man bör ransaka fler förbund då det finns mkt fulare fiskar i havet som tyvärr idag sitter på höga poster i förbunden inte minst ARS. men det kommer självfallet aldrig uppdagas då en parasit endast är en parasit så länge han inte tillhör "Det" gänget.

Ninos 141028 - 16:25

@the doc: han fick väl heller inte ansvarsfrihet på årsmötet? Som enda person i styrelsen då...?

iPhone 141028 - 16:11

till Doc, misstanke är man tills man blir dömd. Han har dock erkänt och betalat tillbaka. Vad mer behövs för att få detta bekräftad tycker du? Nej, ingen skadeglädje här utan frustration över att det finns typer som denna som utnyttjar pengar för egen vinning, när vi har hungriga, frysta och rädda assyrier i Irak som hade haft bättre nytta med pengarna!

The Doc 141028 - 12:05

Till alla skadeglada vill jag bara säga att det fortfarande är 'misstanke',det är inget avgjort,kan även handla om smutskampanj,för det är vi assyrier experter på!!!personangrepp är vidrigt,lös gärna sånt internt.Alla behöver inte ta del av sånt.Om någon i en styrelse gör fel flera år eller förskingrar så visar det på inkompetens hos alla berörda parter,detta får inte hända.Och när det händer så skall inte en person hängas ut,det är vidrigt.

Julius 141028 - 09:42

Det handlar inte om hur snubben agerat i efterhand, han förstod väl vad konsekvenserna av hans handlingar skulle bli före och efter förskingringen. Nu erkänner han och vill betala tillbaka summan för att undgå polisanmälan och rättegång. Det innebär att problemet kvarstår dvs. att en annan person kan göra likadant imorgon i en annan assyrisk organisation. Och om denne har tur klarar han sig med pengarna i behåll, om inte, så slutar det med samma som för den här snubben. Rutinerna måste överses vidare bör polisanmälan göras vid misstänksamhet/oklarheter i bokföringen. Detta för att avskräcka folk för att begå samma brott och för att få tillit bland medlemmarna.

assyrier 141027 - 13:30

Tycker att det är rätt att det uppmärksammas eftersom det är helt oacceptabelt att förskingra pengar som skulle gå till den assyriska ungdomen. Men nu har snubben gjort rätt för sig och kommer vara "bannad" från den assyriska rörelsen, så för mig som assyrier är detta ett avslutat kapitel. Tyvärr ser man i kommentars fältet en skadeglädje som bara kan uppsattas som en personlig fejd. Detta bör ARS samt privatpersoner sluta upp med omgående.

Suryoyo 141026 - 21:18

Till The Dock: Varför kommer detta bidra till att folk struntar att bli involverade i föreningslivet? Har man rent mjöl i påsen och goda intentioner så behöver man inte vara orolig alls. Verkar som att de personer här som försvarar och pekar finger åt annat håll och försöker påvisa att fusk skett tidigare själva försöker legitimera sina egna bedrägerier och oärligheter.

The Doc 141026 - 08:24

Till Trött,läs gärna mina inlägg innan du svarar?? Annars blir det missförstånd.Jag tycker bara att det är konstigt att någon kan sk förskingra så mycket pengar utan styrelsens vetskap?måste vara flera som är involverade.jag vill bara säga att man inte ska hänga personen hur som helst,det här borde skötas finare och rätt.Detta kan bidraga till att folk struntar att bli involverade i förenings liv,om det blir personangrepp hit o dit.

Samurai 141026 - 00:22

vill man ha belägg för "stölder" i olika former eller sk bevis så finns d framför näsan på en ta en titt på pärmarna för ett förbund tex auf de talar sitt tydliga språk och checka av hur kortet hanterats under olika perioder för auf MED kontoutdrag och kvittona som i vissa fall är blekta med mening för att dölja saker och så en kladdig signatur på det hela för att "rättfärdiga" det hela Mer bevis någon?

Assuraya Galaxy 141025 - 23:30

Den här personen måste hängas ut med namn för att statuera som exempel ! Det är dags att det här tas på allvar ! Vi vill stoppa koruptionen bland våra förtroendevalda,präster,medlemmar... Med detta vill vi skicka signaler att assyrierna folket har fått nog av all förräderi och korruption och splittringen som råder bland vårt folk ! Vi måste exkludera kriminella från våra led så att folket kan börja göra framsteg i rätt riktning ! Det är dags att börja "hänga ut folk som arbetar mot den assyriska nationen " Länge leve den store Tiglat Pilessar I

Leo 141025 - 22:11

Till Linda; Om en assyrisk präst förskingrar anhängarnas pengar, Ska hujådå hålla tyst om det? Om assyriska FFs ordförande tar lönekassan till som semester, ska det Tystas också? Fattar du inte hur fel det låter? Mona Sahlin blev lynchad för en toblerone som köptes med skattepengar!! Så viktigt är det att göra rätt för sig, speciellt när det handlar om att förvalta pengar som inte är dina egna utan ditt eget folks.

Mike 141025 - 22:05

Linda. Journalism handlar om att granska makten. Personen i fråga hade makten och representerade vårt folk så därför är det viktigt att media visar sin styrka och visar att ingen kommer undan korruptionen eller förskingring.. Därför stödjer jag hujada och hoppas att vi även får se mer om detta på assyriatv och andra delar.

Trött 141025 - 21:56

@The doc och Linda.A: ta fram belägg för era påståenden om försvunna miljoner eller håll truten. Alla som har förskingrat pengar ska lagföras! Varken ARS, Hujådå eller Assyria TV gör några undantag så varsågoda- tippsa dem, öppet eller anonymt. Annars får ni gärna sluta påstå att eran kompis är en av många ideella krafter som har förskingrat pengar. Det är inte sant.

allvarligt 141025 - 19:22

Det är allvarligt att förskingra pengar. Kom inte med era ursäkter...

Linda.A 141025 - 17:08

Gud vad vidrigt att Assyriska organisationer samt Hujådå börjat hänga ut folk på det här sättet. Alla är vi människor och kan göra fel. Genom åren har det försvunnit flertal miljoner, varför har man inte gett sig på dem personerna som man gör nu? Detta är en häxjakt som bör stopas omgående! !

The Doc 141025 - 14:19

Många tycker att detta skall anmälas och personen hängas ut,jag undrar bara varför?visst det finns lagar att följa,därför måste fallet hanteras rätt.Att vara skadeglad är vidrigt,att få en person utlämnad på detta vis är horribelt.En en gång,personen,han/hon är ångerfull och mår dåligt,dessutom betalat eller lovat betala tillbaka.lägg ner,men jag förstår också ARS och Hujådå samt assyriatv tv,detta måste vara det mest intressanta nyheten i skymundan krig och elände,skäms på alla parter,

Free Assyria 141025 - 13:17

Lamashtu: Ansvarig utgivare för Hujådå har i praktiken redan hängt ut honom med denna artikel...

Ninve 141025 - 12:51

detta har gjorts systematiskt, inte vid ett enskild tillfälle då personen befann sig i en ekonomisk press! Lär er skillnaden. Det är grov förskingring och ett förtroendekris för alla inblandade som väljer att soppa detta under mattan. Han ska anmälas!

Assyria 141025 - 12:49

Lamashtu , det är inget misstag. Han snubblade inte över pengarna till sitt konto utan medvetet handlade utifrån sin egen girighet. Ja, ARS ska agera om inte sina lokalföreningar inte gör det. Det handlar om heder och förtroende. Om de skyldiga kommer undan så skapar det incitament för övriga att fortsätta på samma spår. Anmäl och hoppas att denna äckel aldrig får sätta sin fot på våra aktiviteter.

Notarozo 141025 - 11:59

@The Doc: du har rätt i att personens integritet bör skyddas. Men samtidigt är väl assyrierna och assyriska organisationer del av det svenska samhället. Och där ska väl förskingring av skattemedel lagföras? Det vore kanske något annat om det rörde sig om ett enstaka fall där festintäckter försvinner. Och oavsett så har väl ARS, Hujådå och Assyria TV en skyldighet att bevaka fallet?

The Doc 141025 - 10:59

Jag håller med några av inläggen .Personen måste inte hängas ut privat,alla vet ju inte vad som har hänt ännu....det är ganska elakt.Auds har ju som sagt en styrelse,var har dom hållit hus i flera år? Hur kan detta ha skett?det kan ändå inte bara försvinna så mycket pengar utan styrelsens vetskap?vad jag förstår så har detta pågåt i flera år,Men det tragiska är hur alla försöker hänga ut personen,kommer det att kännas bättre av att låta personen må dåligt?jag har läst att personen är ångerfull och som sagt lovat att betala,eller redan betalat.varför inte släppa det???jag börjar bli trött på alla hemska inlägg..

förbannad 141025 - 07:09

here we go flygresor, hyrning av bilar. restaurangbesök MED alkohol, inhyrning av maffia på förbundets räkning, andvändningav kortet under 4 år i stockholms universitet till köp av mat o godis DAGLIGEN.. och d här är bara 30 procent av det.. sen försöker man bleka kvittona som finns i pärmarna för att dölja detta men förstår inte att i uv så ser man iallfall stöld av datorer stöld av material gällande mara STÖLD av medel från ungdomarna och nu auds och INGEN ställs till svar?

Lamashtu 141025 - 01:49

Varför ska ARS inblanda sig i AUDS angelägenheter? Varför ska mannen hängas ut här? Om AUDS har informerat alla medlemsorganisationer och mannen har erkänt samt har/håller på att återbetala summan bör detta inte spridas till hela Sveriges kännedom. Alla kan begå misstag.

Suryoyo 141025 - 01:45

Håller med Truth och Romanos till 100%! Skäms på er som försvarar det som hänt eller pekar finger åt annat håll och hittar på historier om förskingring för att förminska det som hänt. Sanningen kommer alltid fram, kolla alla räkenskaper som sagt!! Och kräv genast alla pengar tillbaka från personen i fråga! Tack och hej.

Armhålan 141025 - 00:19

Det är ett skämt att du påstår att det förskingrats miljoner i MARA som aldrig sett skymten av liknande summor. Jag vet att de brottas med att få ihop ekonomin och att de har haft det tufft att samla in pengar så jag vet inte vad i hellskotta du talar om med ditt påstående. Ta reda på fakta innan du yttar dig Deodoranten. Sen skulle jag gärna vilja veta VILKA som delat ut miljoner till MARA? Det finns ingen som gjort det det kan jag försäkra dig om .

Px 141025 - 00:08

Det här är inte första och lär inte heller bli den sista. Och om det inte är så attraktivt då kan man fråga sig varför skulle folk bli styrelseledamöter i kyrkor och andra institutioner. Det finns, pengar och det är frestande för mytomaner å kleptomaner. En del har så stora ändor, att de sitter på 3-4 stolar.

Shalmanassar 141024 - 23:56

Viktigt att personen polisanmäls och att rörelsen alltid är öppen för rannsakan och att vi slutar med tramset att skydda tjuvar bara för att de kallar sig assyrier.

Truth 141024 - 22:18

AUF:s stöd till MARA - ett av assyriernas viktigaste projekt i modern tid - kom inte ens upp i 300 000kr. I form av halvtidsanställning. I form av pengar inte ens en bråkdel av det. Det är mindre än vad AUF har bränt på Assyriska FF och mindre än vad AUDS f d kassör (tillika AUFs förra vice ordförande) har stulit/förskingrat. Att hans vänner/släktingar nu härjar härinne gör saken bara ännu sorgligare. Granska alla riksförbundens räkenskaper det senaste årtiondet, alla styrelser, så ska vi väl se hur mycket som har stulits/förskingrats och av vem eller vilka. Som Romanos påpekat har MARA levt på allmosor under alla år. De har räddat delar av assyriernas arv och de som smutskastar dessa personer får väl gärna visa upp sig och göra ett bättre jobb. Så lågt man kan sjunka...

Romanos 141024 - 21:12

>deodoranten. Du är eller står mycket nära personen som förskingrat. Vad billigt att du försöker ge dig på en av assyriernas viktigaste institutioner i världen. Troligen läser du inte böcker, hade du gjort det hade du vetat att projektet bidragit med material för mer än 10 böcker på bara några få år - alla om vår historia för ungdomar. För att inte tala om allt viktigt material som samlats in som kommer utmynna i böcker och vetenskapliga artiklar av oberoende forskare i framtiden. MARA har levt på allmosor senaste fyra åren och trots det kunna fortsätta sin viktiga verksamhet under mycket knappa resurser. Att AUF stött projektet i början är i riktning med förbundets ändamål, kultur, historia, utbildning, vetenskap, böcker, kunskap. Är det inte det som bereder assyrierna i framtiden och som man ska investera pengar på? De som inte håller med är samma personer som inte närvarat i assyriska kulturaktiviteter i Stockholmsområdet senaste fyra åren.

Sargon 141024 - 20:30

Jag håller med personer som säger att ARS inte ska blanda sig det här. Varför har AUDS styrelse om inte dessa löser frågan? AUDS måste få chansen att ordna allt. Styrelsen i AUDS bör ta sitt ansvar. Först lägga fram all fakta för en oberoende revision och har stöld förekommit så måste det polisanmälas med en gång. Om AUDS inte gör det så faller ansvaret på medlemsföreningar. Medlemsföreningarna måste kräva alla pärmar och dokument och granska dessa flera år bakåt. Om medlemsföreningar väljer av olika anledningar att avstå från en revision och polisanmälan vid stöld då faller det naturligt att ARS tar tag i saken. Det finns ett mycket viktigt budskap att skicka: Vi tolererar inte stölder!

Batista 141024 - 20:24

oavsett vem som gör vad om det är förskingring trolöshet stöld syftar både till auf auds ars osv så ska personerna hängas ut och inte bara "diskret" uteslutas. Det är alltid samma typ av parasiter som limmar fast sig på stolarna allt för att berika sig själva och lysa upp framför folket men allt ska vara korrekt tycker tv kanalen ska reda ut allt tydligt med alla inblandade så löser man något konkret

BN 141024 - 20:08

Gläder mig att ni inte sa att det är kurder som ligger bakom.

Assyrisk patriot 141024 - 19:15

Jag blir fysiskt illamående när jag läser det här. Jag tänker på alla ideella krafter som har under dålig vinterväder rest runt Sverige för att engagera olika assyrier. Jag tänker på alla mindre föreningar som inte klarar sig eftersom de inte får tillräckligt med stöd och kan därför inte genomföra aktiviteter för barnen. Jag tänker på alla hungriga och rädda assyrierna som har flytt från sina hembyar pga ISIS och som är i behov av stöd. Jag tänker på Assyriska FF som gör otroligt mycket för ungdomarna i Södertälje och AssyriaTV som har börjat öppna upp ögonen för assyrierna runtom i världen men där båda är i stort behov av pengar. Pengar som denna äckel har snott och levt som en mangas. Att han inte skäms! Att styrelsen inte skäms när de väljer att lägga det under mattan!

The thing 141024 - 18:59

Stor skillnad på förskringring dvs stöld o att utbetalat utan styrelsens godkännande. D behövs ingen raketforskning o ta reda på vem d handlar om så allvaret är inte enbart mot personen utan även mot alla inblandade smuts fulspel hör tydligen till i våra förbund

Häng dem högt 141024 - 18:49

Deodoranten. D finns mkt mer. Folk som haft hela sin universitetsutbildning. På folkets kostnad. Hyrning av bilar o flygbiljetter o allt möjligt. D här e toppen av isberget bara

Notarozo 141024 - 18:25

P.S.: Det stämmer inte att "vi" har fått pengarna tillbaka. AUDS har fått tillbaka mindre än 15% av den summa som ska ha förskingrats.

Notarozo 141024 - 18:23

@ID: Ja, självklart ska Assyriska riksförbundet ta tag i en så pass viktig fråga. @deodoranten: Håller med dig till 100%. Har miljoner förskingrats i samband med MARA så ska de ansvariga ställas till svars, helst polisanmälas. Lyckligtvis är samtliga protokoll och transaktioner från den tiden tillgängliga så det är väl bara att gå in och belägga dina påståenden? Du kanske vill dela med dig mer information om hur många miljoner det rör sig om? Hur fick dåvarande styrelser ansvarsfrihet om miljoner har försvunnit?

The Doc 141024 - 17:55

Jag tycker att fallet är tragiskt.Det kanske inte ens är förskingring men hur som helst så tycker jag att detta visar hur många föreningar fungerar.handen på hjärtat,hur ofta sitter styrelsen och kollar konton?hur ofta går styrelsen igenom pengar o sånt? Nästan aldrig.Jag tycker att hela styrelsen skall ställas tillsvars,dom har väl också nåt ansvar.Nu verkar det ändå som att personen är ärlig och betalar tillbaka pengarna,hur vore det om han/hon struntade i att betala??hoppas att detta blir en varning för föreningarna.I dessa tider när vi nästan inte har föreningsliv kvar ,så hoppas jag på nya tag med ny generation ungdomar som värnar vår kultur och traditioner och inte minst vår religion.

deodoranten 141024 - 17:20

Bra att Hujådå bevakar frågan. Men varför anmäler vi inte de som delade ut miljontals kronor till MARA-projektet? Med de pengarna kunde vi ha köpt en bostadsrätt i sthlm för förbundet. Det är ju miljoner som ingen vet var de har gått förutom till en hemsida. Det är ju en större stöld än detta fall då vi i detta fall fick tillbaka pengarna. Om vi ska vara konsekventa.

Fetnaschi 141024 - 17:01

Läs igenom min kommentar alla tvivlare och ni kommer hitta vägen och sanningen! @hamra her biji asuri ve asuristan!

Hamra 141024 - 16:08

Namnet på kassören är helt oviktigt i sammanhanget. Det viktigaste är att pengarna kommer tillbaka, att kassören utesluts, att AUDS är transparenta och att vi lär oss av det här och sätter upp rutiner för att det inte ska hända igen. @Fetnaschi varför skriver du "her biji asuri ve asuristan!"? (bara nyfiken).

Fetnaschi 141024 - 15:22

I alla fall hur som haver så ber jag S akligen A lla ni som kallar er assyrier att ta er i K ragen och tacka hujådå att D om tar upp detta fallet, I nga andra organisationer bryr sig om detta och bara C ensurerar detta unika fall, K an man så ska man tacka hujådå eftersom dom gör sitt bästa M en jag förstår att vissa vill få ut namnet på han/hon som gjort detta fast är det E n huvudsaklig fråga N är alla vi assyrier kämpar för samma ändamål, befria den assyriska modern! FREE ASSYRIA HER BIJI ASURI VE ASURISTAN ! Läs! Och du finner skatten!

Julius 141024 - 15:12

Jag är tyvärr inte medlemmen i organisationen i fråga, jag bor inte heller i Sthlm. Men ni som är medlemmar och ingår i denna förening anmäl det till polisen om inte styrelsen själv gör det. Som medlem har man rätt att kolla igenom bokföreningen för dem senaste åren. Jag föreslår att ca 5-6 medlemmar tar tag i detta och kräver/gör en ordentlig granskning. Styrelsen borde, omedelbart, kalla till ett möte med medlemmar för att berätta om allt som hänt, och hur läget ser ut. Vidare borde förskingraren polisanmälas. Sedan bör en omröstning göras av medlemmar för att avgöra om styrelsen har medlemmarnas förtroende. Kära vänner, agera för dem som slitit och jobbat hårt för att nå dit vi är idag. Agera för rättvisan och för AUDS fortsatta existens och förtroende!

ID 141024 - 14:53

@Notarozo: Men om vi utgår ifrån att han kommer att göra det. Tycker du han ska polisanmälas? Fick heller inte svar på den andra frågan men jag antar att du tycker att AUDS sköter det så dåligt att ARS bör lägga sig i eller?

Notarozo 141024 - 14:46

@ID...återigen: Det stämmer inte att han har betalat tillbaka allt! Han har betalat tillbaka för 2013-14, vilket enligt uppgifter utgör mindre än 15% av hela summan som ska ha förskingrats under åren. Mycket dåligt skött av AUDS. Men där bör man också titta närmare på den nya styrelsen och deras inblandning. Detta är den enskild största skandalen i assyrisk föreningshistoria och tystnaden från organisationerna är en stor skam.

LAK 141024 - 14:41

Häng ut personen så att andra inte vågar göra samma sak i framtiden.

ID 141024 - 14:28

Det här är bedrövligt. Jag har hört dessa rykten som nu bekräftas. Jag skulle vilja veta vad alla ni som kommenterat tycker om hur AUDS ska hantera det här: - Ska de polisanmäla trots att kassören lämnat tillbaka pengarna? - Har ARS rätt att lägga sig i den här frågan?

Bethnahrin 141024 - 14:01

Varför polisanmäler man inte sådana här "förtroendevalda" som förskingrar folkets pengar ? Vad tror ni att det ger för signaler till andra "förtroendevalda" om sådana som den här tjuven får komma undan med sitt brott !?? En granskningsnämnd måste till och det fort innan korruptionen breder ut sig !

Hej 141024 - 13:56

Håller fullständigt med , häng ut namnet på den här nollan så att andra som agerar på samma sätt ska tänka sig för 2 ggr innan dem gör ngt liknande . Bedragare finns överallt ! Det förekommer förskingring av kyrkans pengar som också är den mest korrupta av alla organisationer enligt Uppdrag Granskning

Rise up Assyria???? How............ 141024 - 13:14

Vi saknar någon slags granskningsnämnd, inom den egna rörelsen, ett brottsregister, mm. Det är därför dessa brott alltid har sopats under mattan och förtroendevalda har agerat som herrar på täppan för att tjäna egna syften och inte den Assyriska Nationen. Då har de gjort ännu större skada än vad fienden gör mot vår Nation. Jag Tackar också ARS och Assyria TV för att de upplyser sin Nation, inte sopar all skit under mattan. Fast det gör jävligt ont, detta är ett mycket sorgligt besked, våra egna systrar och bröder som skadar sitt folk, sin framtid, sina nära och kära mm mm.

Häng ut tjuven 141024 - 12:05

Jag kräver att få veta namnet på den här nollan! Häng ut smutsen så det blir ett exempel för andra. Om ni inte skriver namnet på personen så är ni medskyldiga.

Bar Othur 141024 - 12:00

Assyriska riksförbundet ska ha ett stort tack och en stor eloge som inte sopar saker och ting under mattan, utan markerar att detta är oacceptabelt och att det inte får ske igen. Det är ett vaket och ansvarstagande förbund vi vill ha! Tack även till Assyria TV som uppmärksammat denna stora skandal!

Nineveh 141024 - 11:35

Sami// Mycket bra att du är uppmärksam på Grillkryddans kommentar. Den är bedrövlig, den kommentaren. Tack Sami, håller med dig helt och hållet. Julius// Du har rätt, dessa ärenden ska polisanmälas och bättre system och granskning inom våra nationella organisatoiner, för annars förlorar vi Assyrier tron och hoppet för all framtid, dettta skadar vår nationella kamp, vårt mål och vår kärlek för vår nation. Vårt mål är att överleva genom varandras kärlek, engagemang, respekt, tilltro och förtroende och få denna nation på fötter igen. Annars gräver vi vår egen grav, generation efter generation tills varje assyrisk andetag har slocknat och suddats bort, det är absolut inte vår dröm och det är den mörkaste framtiden för oss då..........

Julius 141024 - 11:17

Glömde även tillägga att man även i samband med detta ska se över sina rutiner samt ta fram nya rutiner som kan motverka/försvåra förskingring. Ta lärdom av detta och se till att alla organisationer följer dessa riktlinjer.

Sami 141024 - 11:16

"Grillkryddan" du verkar vara skummare än kassören i AUDS. Hur vill du ha det? Ska stölder straffas eller inte? Vad hade hänt om han inte hade tagits med fingret i syltburken? Kassören/tjuven hade med all säkerhet kommit undan. Gjorde han rätt för sig då?

Julius 141024 - 11:04

Det är tragiskt att en/få ska förstöra för det krävande arbete som alla andra slitit med. Det är bra att detta uppdagats och jag tycker att detta ska polisanmälas.Det spelar inte roll om personen i fråga erkänt och återbetalt beloppet. Detta för att skicka rätt budskap till alla dessa som har avsikter att roffa åt sig pengarna och för att skapa förtroende för medlemmarna.

Nineveh 141024 - 11:02

Hur har dessa förtroendevalda människor ( Skriver inte Assyrier och inte heller Nationella ) hjärta och samvete att bete sig på detta viset. Märker inte dessa personer hur vissa NATIONELLA ASSYRIER kämpar från morgon till sena kvällen för att rädda det brinnande folket i hemlandet och alla stora behov som måste arbetas med, de springer från ställe till ställe, från aktivitet till aktivitet, dessutom använder de sina intjänade pengar genom sitt dagliga arbete, allt för att de brinner för denna Nations framtid. Det är beklämmande, det är dessa tragiska händelser som hela tiden väcker vår misstänksamhet, sätter käppar i hjulet för den fina och så viktiga arbetet. Det är sorgligt och beklämmande. Tack för att sanningen kommer fram, Tack för att vi har ärliga Assyrier som är nationella och medvetna, som vill kämpa för den gemensamma framtiden. En gransknings nämnd eller förändringar måste till, för att få bort dessa tragiska händelser.

Notarozo 141024 - 10:48

Det stämmer inte att han har betalat tillbaka allt! Han har betalat tillbaka för 2013-14, vilket enligt uppgifter utgör mindre än 15% av hela summan som ska ha förskingrats under åren. Mycket dåligt skött av AUDS. Men där bör man också titta närmare på den nya styrelsen och deras inblandning. Detta är den enskild största skandalen i assyrisk föreningshistoria och tystnaden från organisationerna är en stor skam.

Ashuraya 141024 - 09:58

Ogräs finns bland alla "blommor" och i alla "trägårdar"! Bra gjort av ARS att gå hela vägen.Så detta blir en läxa för oss alla!!

Bernard 141024 - 09:48

ARS måste fullfölja denna skumma affär. 1- AUDS måste krävas på redovisning av alla transaktioner och pärmar. 2- Bidraget som kommer in är assyriernas skattepengar. Nolltolernas vid skattestöld. 3- Om det visar sig att kassören stulit pengar måste AUDS polisanmäla det. 4- Gör inte AUDS det så måste Assyriska Riksförbundet göra det. 5- Annars kommer ni börja likna syrianska maffian då är det lika bra att lägga ner alla dessa ruttna organisationer.

Simon 141024 - 09:03

sexsiffrigt!!! det är med andra ord minst 100 000 och max en miljon. Hur i helsike kan en kassor ha kontroll över som mycket pengar när assyriska rörelsen blöder? Vad gör styrelsen i AUDS?

Grillkryddan 141024 - 00:58

Jag tycker att det är beklagligt det som hänt. Men den här personen har i alla fall betalat tillbaka pengarna så det finns egentligen ingen ekonomisk skada. Förtroendeskada för personen, ja, men inte ekonomiskt. Och det är bra att Hujådå bevakar vad som händer, men att hänga ut en assyrier som ändå har gjort rätt för sig efteråt är ändå inte okej. Varför tar inte Hujådå upp andra mycket värre fall där miljonbelopp har givits till projekt där ingen redovisning har skett? Känns godtyckligt från Hujådås sida.

En medlem 141024 - 00:38

Varför skriver ni misstänkt förskingring när ni säger att han/hon har erkänt och betalat tillbaka? Då är det inte längre en misstanke utan bara förskingring, även kallat stöld! Sexsiffrigt belopp betyder ett belopp mellan hundratusen och en miljon. Det är ett grovt brott som polisen måste ta hand om.

Fetnaschi 141023 - 22:37

I alla dessa år så är det S å himla tragiskt att assyrier kämpat och lägger ner All ideel kraft åt den assyriska rörelsen helt av rent hjärta vilket är fantastiskt Kan man åtgärda ett sådant problem så stt Det inte händer igen? Ja det kan man Ialla fall om man inte Censurerar ett sådant fall. Så all ära åt hujådå som tar upp detta. Kan inte vara mer stolt över er. Men försök att Eliminera dessa bovar Nästa gång så detta aldrig händer igen! Tihe umtho othureyto her biji asuri ve asuristan!

Concerned citizen 141023 - 18:35

Tråkigt att det hänt. Hoppas att vi slipper sånt framöver för vårt folk i hemlandet behöver all hjälp.

iPhone 141023 - 16:56

Att denna person inte skäms!! Alla vi jobbar stenhårt för att då minsta lilla krona till våra organisationer så sker det grova förskingringar! Hela styrelsen borde skämmas och avgå som inte polisanmälde den skyldiga!!