Publicerad: 2014-11-10

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Laget tackar supportrarna efter söndagens match mot Örgryte. Foto: Dikran Ego

AFF klarade kontraktet

FOTBOLL Fotbollsklubben Assyriska FF kan se fram emot en ny säsong i Superettan kommande år efter att ha gått segrande ur kvalmatchen mot Örgryte.

Säsongen 2014 har varit tuff för Assyriska FF som har haft stora problem med resultaten. Laget hamnade tidigt i botten av tabellen och kämpade för sin överlevnad i Superettan in i den sista sekunden av kvalmatchen under söndagen. 

En degradering till division ett skulle innebära stora påfrestningar på organisationen som redan dras med stora ekonomiska utmaningar.  Att man till slut lyckades hålla sig kvar i Superettan är därför av stor betydelse. 

Assyriska FF är ett av få lag i Superettan som inte har lyckats utöka det ekonomiska underlaget och är kvar på samma omsättningsnivå som för flera år sedan. Utmaningen för klubben blir att hushålla effektivt med resurserna och arbeta för att utveckla klubbens ekonomi.

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Nineveh 141110 - 20:00

Stort Grattis Assyriska FF. Verkligen bra kämpat, trots ekonomiska svårigheter som står i texten ovan. Hoppas att nästa säsongen ska vara ljusare. Assyriska FF har satt vår Nations namn på kartan. AFF är förebilder för många, detta ska vi vara mycket stolta över.

Afram 141110 - 16:24

Nu gäller det att lära sig av misstagen från förra året. Styrelse, tränarval, ungdomsarbetet, transfer etc. Vad jag förstår spelar många assyriska produkter i Södertälje FK som nafsar på gränsen till div1 och det gjorde Assyriska också. Är inte detta ett kvitto på att något inte står helt rätt till i organisationen. Man bör se positivt med kritik som kommer mot klubben, eftersom det bara kan göra oss bättre. Lycka till styrelsens medlemmarna nästa år, vi håller tummarna!

Nahman Hanna 141110 - 14:51

Grattis Assyriska lika till allsvenska nästa år.

Px 141110 - 10:42

grattis Aff vi syns, på matcherna nästa år!