Publicerad: 2015-03-25

  • Tipsa en vn
  • Skriv ut artikeln
Det armeniska parlamentet erkände Seyfo på tisdag.

Sabri Atman om Armeniens folkmordserkännande

INSÄNDARE Republiken Armenien har erkänt det assyriska folkmordet SEYFO, medan Turkiet fortsätter att förneka, skriver Sabri Atman från Seyfo Center.

Den 24 mars 2015 är en historisk dag. Armenien har äntligen erkänt folkmordet på assyrier och greker. I år är det exakt 100 år sedan ungturkar och andra mörka krafter i dåvarande Osmanska imperiet försökte utplåna assyrierna. Men det misslyckades, vi lever fortfarande. Den systematiska utrotning som turkarna och deras kurdiska allierade begick mot assyrier, armenier och greker under första världskriget har erkänts av ännu en nation. Vi välkomnar Armeniens beslut att erkänna folkmordet på assyrier och greker. Beslutet ger oss styrka att fortsätta arbeta för ett internationellt erkännande. Sverige är inte längre det enda land som erkänner det assyriska folkmordet, SEYFO.  

Folkmord är ett allvarligt brott mot mänskligheten. Turkiet kan inte fortsätta dölja sanningen. Armenien har haft modet att stå upp gentemot den turkiska regeringen och sända en tydlig signal; att sluta förneka folkmordet som deras förfäder begick 1915. Turkiet kommer aldrig att kunna ta plats bland civiliserade nationer om landet inte tar fullt ansvar för de hemska brott man utsatte armenier, assyrier och greker för. Turkiet bör också sluta stödja kriminella och barbariska organisationer som ISIS, som i detta nu utför ett folkmord mot assyrierna i Irak och Syrien. De överlevande till offren för "det glömda folkmordet", d v s assyrier, armenier och greker kommer aldrig att sluta ställa krav på ett erkännande.

Å Seyfo-Centers och det assyriska folkets vägnar vill jag uttrycka min djupaste tacksamhet till det armeniska folket och dess regering. De har förverkligat vår förhoppning, även om det har tagit lång tid.

20 länder har redan erkänt folkmordet mot armenier. Det är min förhoppning att fler länder följer detta inom en snar framtid och att man även inkluderar assyrier och greker.

Vi måste fortsätta ställa krav på Turkiet och andra länder världen över att erkänna denna historiska realitet. Vi glömmer aldrig folkmordet mot assyrier, armenier och greker.

 


Sabri Atman, Seyfo Center

 

läsarna kommenterar...

David Dag 150326 - 19:54

Michel/ jag sover gott om nätterna o är inte desperat. jag älskar mitt folk Ashuraye bara så du vet, men gillar inte förfalskare som david dag mitt "nickname", o resten av soporna på bahro o wca

Mike 150326 - 11:18

Tror ni verkligen det är DD som skriver detta? Det är en troll som vill förstöra en glädjens dag under denna dystra perioden.

Px 150326 - 09:59

Assyrien är nationellt betonat. Vi är suroyo/suraya. Suryayto, atoureta kaldani är fotbollsklubbar. Det är som att säga hammarby inte ä en svenskt fotbollslag! Ärligt, talat..

Michel 150326 - 08:45

David Dag: Jag ser att du inte sover gott om nätterna eftersom du just nu upplever en skillnad mellan verkligheten och vad du tror om verklighet. Och verkligheten är följande: 1. Källan är armenierna. Således är det irrelevant vad world council of arameans eller bahro suryoyo skriver. Dessutom är det allmänt känt att dessa organisationer förvränger sanningen och/eller ljuger när det gäller assyrier. 2. Eftersom det inte finns någon arameisk/syriansk stat kan det inte finnas arameiska pass (förutom att stjäla pengar från godtrogna assyrier/syrianer). De är juridiskt verkningslösa. Alla kan skapa papperslappar med skinnfodral och kalla det pass. 3. De herrarna som du nämner är antiassyrier in i märgen och skulle neka assyriernas existens även om Gud kom ned från himlen och sa att vi är assyrier. För övrigt verkar du desperat.

David Dag 150326 - 08:40

FreeAssyria! jag gläds åt det dom gör o älskar mina bröder o systrar till assyrier, men ger en stor känga till skojarna som jag rabblat upp o resten av sk "arameer".. Ps hur kan en skojar "president" som styr "aram" bo i Tyskland/Holland o inte där han/dom kom ifrån? De e som om mr Putin skulle bo i Australien o styra sitt folk

Suryoyo 150326 - 08:10

Mina vänner. Varför inte använda båda benämningarna och då har vi löst problemet! För att lyckas med vårt arbete, måste vi hitta en lösning på detta med namnkonflikten NU! Våra sk ledare, hur bra är de, om de inte kan enas om detta? "Man kan om man vill" Tawdi.

Mike Love 150326 - 05:40

David, jag föreslår att du kollar med Armeniens ambassad i Stockholm, en i sammanhanget insatt och neutral källa.

David Dag 150325 - 22:21

Mike Love/ jag ringde o pratade med jonny messo, jean azar, daniel yalin o jakob harman, så sa de att det stod fel tidningarna o dom skickade bevis till mig o jag så det med egna ögon att det stod arameens o inte nog med det så skickade de med ett arameiskt pass till mig.. grabben du vet inget för du lever fortfarande på år 2015

FreeAssyria! 150325 - 22:01

David Dag titta upp lite från din Harry potter bok. Istället för att glädjas, istället för att tillägna en tanke åt dagens seyfo so saltar du om assyrier/syrian.

Mike Love 150325 - 21:41

David, läs den här artikeln om erkännandet i en armenisk tidning: http://armenpress.am/eng/news/798905/armenias-parliament-unanimously-adopts-greek-and-assyrian-genocide-recognition-statement.html Hittar du ordet syrian eller aramé? Nej.

David Dag 150325 - 20:59

Var får ni det där med att det är assyrier? Det står klart o tydligt på Bahro Suryoyo o World Council of Arameans att det är syrianer/arameer.. gör om o gör rätt

Troll 150325 - 09:57

Sabri @man