Publicerad: 2015-04-14

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Homosexuella assyrier söks till studie

SAMHÄLLE Ett forskningsarbete om homosexuella assyrier vid Göteborgs universitet efterlyser frivilliga för intervju.

Thomas Aydin studerar socialt arbete vid Göteborgs universitet. Inom ramen för sina studier planerar han att skriva en masteruppsats om homosexuella assyrier i Sverige. För det behöver han frivilliga som är villiga att ställa upp på en intervju. 

- Syftet med min studie är att undersöka hur homosexuella assyrier, som kommer från en kultur där det oftast inte är acceptabelt att bryta mot heteronormen, upplever och hanterar sin sexuella läggning här i Sverige. Det finns väldigt lite forskning om detta.

För att kunna förverkliga undersökningen behöver ett antal homosexuella assyrier i olika åldrar, både män och kvinnor, intervjuas. Intervjuerna kan äga rum i det fysiska rummet, per telefon eller över Internet. Personerna som intervjuas kommer självfallet att behandlas anonymt och också i övrigt sker allt i enlighet med forskningsetiska regler.

Intresserade kan ta kontakt med Thomas Aydin, 073-9122334, gusaydth@student.gu.se, eller hans handledare, universitetslektor Viveka Enander, 070-7131444, 031-7866373, viveka.enander@socwork.gu.se.

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Frihet, jämlikhet och broderskap 160903 - 13:27

Det är dags för många här att förstå, att de homofoba i den här tråden får ta sig i kragen och inse att vi lever år 2016. Vi bor i Sverige och det är vår skyldighet att anpassa oss till den svenska normen. Så börja gå på Pride så fler assyrer vågar komma ut. Sluta referera till bibeln och inse att den är 2000 år gammal. Man kan inte följa Bibeln utan att modifiera den. I Bibeln står det att man ska vända andra kinden till. Ni som anger Bibeln som skäl för att få vara homofoba skulle ni vända den andra kinden till eller väljer ni bara det som passar er. Vi måste få fler assyrer att våga gå ut som homosexuella. Jag vill gärna välkomna de som tänker konservativt till år 2016. Lämna era tankar kvar i medeltiden där de hör hemma.

Ninorta 150714 - 14:03

Bra initiativ Thomas! Alla som är emot och stör sig på idén om att studera om homosexuella bland vår folkgrupp är outbildade, ignoranta och trångsynta människor vars åsikter bara är att ignorera. Det värsta är när folk klagar men ändå sitter de på sina arslen och varken gör något för Assyrierna i hemlandet eller Assyrierna i diasporan. Må Gud ge er människor extra stöd, ni hatiska, okunniga människor!

de yalla lo 150427 - 09:02

Vem bryr sig om homosexuella. Sök gud!

Narsay 150423 - 21:24

Mourat, som vanligt står du modigt upp som en klippa bland folk som inte förstår och värdesätter sin religion och rötter! De som förvirrat babblar om tolerans och befrämjande för det homosexuella känner inte till Guds ord. Gud straffade många gånger folk som syndade mot hans skapelse och homosexualiteten fördöms i många passager i Bibeln. Mitt råd till dig ahuno: gå ut ur henne och befatta dig inte med dessa människor! Alla ni ultraliberala ateister som kallar er själva för assyrier: i Guds ögon år ni en "abomination" och ni kommer att dömas efter era orättfärdiga tankar och handlingar! Ps: de som inte gillar homosexualitet hatar? Really? Era härskartekniker är genomskinliga och usla!

Ninos 150420 - 01:00

Vilket fantastiskt initiativ till studie Thomas!! Jag hoppas på att dessa homosexuella medmänniskor en dag kan känna sig mer bekväma och komma ut även bland folkgruppen. Inen ska behöva vara rädd eller må dåligt. Vi är alla människor och bör ta hand om varandra. Ser fram emot studien! Tihe Thomas!

Trött. Väldigt trött. 150417 - 17:43

Vad f*n är äktenskapliknande relationer? Mina bibelkunskaper är måhända bristfälliga, men vad jag minns så står det inget om samborelationer. Om man ska vara hatisk och hänvisa selektivt till Gamla testamentet, så får man ändå lov att vara konsekvent.

Mourat 150417 - 17:41

Du som skriver till mig - sluta med detta! Dina inlägg förtjänar inga svar, eftersom du förvränger fakta och tillskriver mig saker och ting, som jag inte har sagt. I vilket av mina inlägg har du läst att jag hatar homosexuella? Det har du inte gjort, eftersom jag aldrig har skrivit något sånt. Att jag betraktar homosexualitet som perverst och motbjudande på alla sätt, innebär INTE att jag hatar homosexuella. Enligt Bibeln, ska man hata synden men inte syndaren. Om du har såna böjelser, är det dig fritt att leva ut dem. Men kom inte och säg att det är normalt, etiskt moraliskt försvarbart!

Till mourat 150417 - 15:55

Du verkar kringgå dwt jag menade. Jag menar inget sexuellt i älska din nästa utan att man ska respektera och äldka alla människor. Du verkar bära hat inom dig mot alla homosexuella. Du ska även älska dem då de ingår i din nästa och då är det inget sexuellt utan precis som man ska respektera och älska alla andra människor. Men du verkar ha fått din religion om bakfoten. det är synd om du hatar någon bara för dem är homosexuell eller är respektlös mit denne. Men gå och fortsätt ditt hatiska och trångsynta liv. Religion lär ut tolerans mot alla även mot "syndarna".

Mourat 150417 - 10:53

Korrigering av tidigare inlägg. Det blev felstavning av misstag i förra inlägget. Jag menar att Bibelns budskap och min egen åsikt om äktenskap och äktenskapliknande relationer är väldigt tydligt. Enligt Bibeln är äktenskap tillåtet endast mellan en man och en kvinna. Att ha sex utanför äktenskapet är otukt och en stor synd. Detta gäller naturligtvis även människor som inte är gifta. Min egen åsikt är det samma som det står i Bibeln. Försök inte att förvränga Bibelns budskap (som européerna gör) genom att säga "Bibelns budskap är kärlek och det omfattar även homo-relationer". Jag kommer inte att besvara fler inlägg i detta ämne!

Mourat 150417 - 09:54

Jag har inte missuppfattat någonting. Bibelns budskap och min egen åsikt angående äktenskap och äktenskapliknande relationer är väldigt tydligt. Att ha sex med någon annan person än den som man är gift mig, är otukt och synd. Punkt!

Till mourat 150416 - 19:54

Till mourat: med älska din nästa menade jag inget sexuellt som du uppfattade som mellan man och man utan ÄLSKA alla människor oavsett läggning. Älska din nästa även om han är gay. Kärlek är det största budskapet och då menar man kärlek till varandra och inte sexuellt eller annat utan tolerans. Acceptans och respekt gentemot varandra som MAJORITETEN av vår befolkning saknar. Vare sig ni vill eller ej så finns det homosexuella i alla folkslag och varför ska de behöva särbehandlas! Er så kallade kristna tro lär ut tolerans och kärlek gentemot varandra och att man aldrig ska döma eller peka ut. Ni är garanterat inte syndfria. Svär, har sex, dricker, röker på och allt som er kristna tro lär er är tabu gör ni. Men en homosexuell ska trakasseras och skämmas över sin existens. NI är patetiska.

Ann-katrin 150416 - 17:54

Självklart ska man ställa upp på denna enastående undersökningen/studien! Studerar själv idag till socionom, och detta är en stor fråga i min utbildning och mitt yrke består av att även hjälpa folk med en annan sexuell läggning, mänskliga rättigheter vänner! Man är inte själv homosexuell bara för att man stöttar människor som väljer att älska personer från samma kön, det kallas medmänsklighet. Jag har länge älskar den assyriska historien och folket, jag har ett flertal assyriska vänninor och ingen av dem är emot mänskliga rättigheter, snarare tvärtom. De mest jordnära och givmilda kvinnorna jag träffat! Kram! Från en svensk som beundrar denna svensk-assyriska killen! Stort lycka till med din studie.

Trött. Väldigt trött. 150416 - 15:27

Thomas (studenten ifråga) är för övrigt gift med en kvinna, och är således inte homosexuell (enligt vad jag vet) - så låt bli att kommentera om ni inte har kännedom om saker och ting. Och man kan reflektera kring bibelcitatet "En man ska inte gå till en man, som en man går till en kvinna". Betyder det att lesbiska kvinnor kan härja fritt? Det är ju inget förbud mot kvinnor som är homosexuella/utför homosexuella handlingar! Kvinnor som präster hör till en helt annan diskussion. Kom igen nu, är detta det bästa vi assyrier kan? Vad har prästvigning av kvinnor med homosexualitet att göra? Hellre en halv människa som Robert Hanna än 100 som dessa hatiska assyrier från 10.000 f.Kr - han har åstadkommit underverk i jämförelse.

Trött. Väldigt trött. 150416 - 15:19

Till Pigg. Väldigt pigg: Jag förstår inte riktigt vad du vill komma fram till. Även om de är osäkra på sin sexualitet osv., så är de fortfarande hatfulla - eller de uttrycker sig åtminstone hatfullt (i detta forum får detta anses som samma sak, eftersom det enda vi har att bedöma här är hur folk uttrycker sig, inte vad de egentligen möjligen känner). Det Hujådå gör är att möjliggöra forskning om homosexualitet bland assyrier. Det kan ändå betyda att halva styrelsen ändå hatar homosexualitet, och vill tabubelägga det som sexuell läggning. Vi måste separera homosexualitet som fenomen (som kan tabubeläggas) och diskussionen om homosexualitet (som också kan tabubeläggas, och som är det enda som Hujådå kan anses ta ställning till här. Jag är medvetet cynisk. Därav min signatur. Jag blir så trött på folk. Den enda kritik som kan riktas mot Hujådå är att vissa inlägg här gränsar till kränkning och förtal (se punkt 3 i villkoren nedan)

The Doc 150416 - 15:08

Jag tycker att det är bra att diskutera läggning!läggning finns inom alla områden,man-man,kvinna-kvinna,vuxen-barn,människa-djur osv,Religion tycker inte att det ska finnas onormal läggning,jag håller med.Det är bra med regler annars blir människan som djur,men idag verkar det som att lägginig är normalt.Jag tycker isåfall att all typ av läggning skall vara lagligt.även människa-djur och inte bara man-man eller kvinna-kvinna.varför klassas tidelag som onormalt men inte homosex?bara undrar!!

Till HB 150416 - 14:40

De enda som kommer vara isolerade i väst är de individer som inte accepterar allas lika värde.

HB 150416 - 13:45

Till er liksom jag som anser homosexualitet onormalt, eller rättare sagt som anser homosexualitet som en sjukdom säger jag att ni inte behöver vara oroliga, eftersom dessa sjuka människor kommer för all framtid vara isolerade bland assyrier och denna sjukdom kommer alltid att bekämpas i det assyriska samhället. Vare sig bögarna Robert och Thomas eller det morallösa Västvärldens synsätt kommer kunna förändra det assyriska samhället, i alla fall inte under min tid (50-60 år).

Mourat 150416 - 12:20

@Maria, jag håller med dig i mycket av du har skrivit. Exempelvis, sex med en person som man inte är gift med - är en stor synd. Jag är säker på att i dagens samhälle är det få, framför allt män/killar följer Bibelns budskap, vilket verkligen synd! Sedan har du skrivit om ett annat av Bibelns budskap, nämligen "älska din nästa". Då vill jag svara dig och säga att det råder ingen tvekan om endast relation mellan en man och en kvinna är tillåten enligt Bibeln. "En man ska inte gå till en man, som en man går till en kvinna". Allt annat är perverst! Däremot står det även att man ska hata synden men inte syndaren. Det går inte att leva ett homosexuellt liv och vara kristen. Synd att vårt folk har redan degenererats!

Till yeZi 150416 - 12:16

Blanda inte äpplen o päron. Många assyrier har åkt ner för att försvara vårt folk. Det är annan sak mot att diskutera viktiga samhällsfrågor.

Ung Assyrier 150416 - 12:12

Någon nämnde om vi ska gå ännu längre och ha kvinnliga präster. Ja, varför inte? Är män bättre än kvinnor? Är du för bra för att gå på knä för en präst som är kvinnlig? Du/ni är pinsamma. Det är er man skäms över, ni är ett av många problem som sätter käppar i hjulen för oss Assyrier. Och era argument ju bara *****, glöms vårt Assyriska språk för att vi stödjer homosexuella? wow, vilken logisk slutsats du drog måste jag säga.

Ung Assyrier 150416 - 12:12

Sjukt vad efterblivna människor det finns här. Hur kan man vara emot homosexualitet och främjandet av det så mycket?! Jag är stolt om våra organisationer kan stå upp för homosexualitet. Kristna hit och dit, fallande moral här och där, väx upp. Oavsett läggning så bör vi alla jobba för Assyrien, nationalism har ingen läggning. För 60 år sedan var det inte okej även här i Sverige, men kultur utvecklas, normer förändras. Varför rasar inte ni fanatiker mot kristna flickor i kyrkan som visar 70% av sin kropps hud? Det finns många fler saker ni isåfall borde rasa mot. Jag är stolt över ARS som står upp för dem homosexuella, jag är stolt Assyrier och stolt över samtliga Assyrier som står upp för sitt folk oavsett läggning.

Yezi 150416 - 11:46

Folk planerar om vem som ska åka ner och kriga och skydda sitt folk sitt land, folkslag som mördas i mellanöstern. Folk planerar militära interventioner och offra sitt liv där nere. Men Assyrierna sitter och glorifierar, diskuterar, skyddar, legitimerar homosexualitet. Stackars folkslag, ja hade rankat er alla som homosexuella. Istället för att vara män o skydda ert folk försvarar ni homosexuella Assyrer

Maria 150416 - 11:01

Att ni inte ens skäms att dra in religion i detta dessutom. Man skall absolut inte kasta sten då alla är syndiga. Finns ingen skillnad på er som har sex med kvinnor jämfört med gay förhållanden. Om vi ska utgå från religion som ni så gärna gör: ALLT SEX INNAN ÄKTENSKAP ÄR ATT BEDRIVA OTUKT. Så ni skjuter bara er själva i foten så sluta dra in religion. Ni killar har sex med allt och alla tjejer och har gjort en massa sjukt och i guds ögon är det lika illa då det är 1.innan äktenskap 2. Otukt 3. Ni höll er inte inför guds ramar. Så ni är inte eättfärdiga någonstans för att ni ens ska ta upp religion eller kritisera homosexuella. glöm inte en av era starkaste budskap; kärleken. Älska din nästa. Det gäller alla oavsett vad de har för läggning. Att ni inte skäms.

Ni konservativa 150416 - 10:56

Vad skiljer er åt från islamister som förtrycker vårt folk egentligen? De anser också att kristna är sämre, onormala, ska betala högre skatter, inte ha vissa rättigheter, inte ska normaliseras, osv. Dessutom har inte någon förordat homosexualitet. Hujodo är en tidning som vill hjälpa assyrier i deras forskningsarbeten, det är en bra sak och skilt från era egna perspektiv.

Khaya ator 150416 - 10:56

För er som inte förstår så är det en assyrisk student som valt att skriva och göra ett examensarbete om homosexuella assyrier och behöver hjälp med att finna målgruppen. Att kritisera hela hujådå och ars för detta är löjligt och visar er kompetensnivå. Era hatiska reaktioner tyder också på att detta är ytterst aktuellt för denna student att göra en studie om!! Vare sog ni vill eller inte så finns det HOMOSEXUELLA ASSYRIER, det finns även homosexuella afghaner, armenier, libaneser, pakistanier. Som tur är så straffas man ej på grund av sin läggning i sverige. Ni kan blunda för det om ni vill men vi har fortfarande homosexuella i vår nation, precis som homosexuella funnits under alla årtusenden i världen. förvänta inte er att någon ska ta er seriöst när ni gråter över mänskliga rättigheter åt vårt folk när ni själva kränker mänskliga rättigheter!

mourat 150416 - 09:38

Enligt min åsikt är alla relationer(sexuella relationer), utom den mellan en man och en kvinna perverst! Ni kan komma med alla möjliga (och omöjliga) ursäkter, förklaringar, ni kan tvinga människor (genom lagstiftning) att tolerera dessa relationer men ni kan aldrig övertyga en förkrossande majoritet av normala människor att acceptera dessa perversa handlingar! Att en man blir upphetsat - sexuellt eggad mot en annan man och sedan utför sexuella handlingar är inget annat än perverst och otroligt motbjudande! Likväl, skulle jag aldrig ge mig på eller verbalt kränka dessa, i mina ögon perversa människor! Med all sannolikhet, kommer inlägget inte att publiceras. Ty det gäller att vara politicaly correct!

Fattar ingenting.. var är vi påväg 150416 - 09:05

Det va exakt det som fattades, ARS Grattis ni har skapat ett bögforum, nästa steg kan vara en bögdejting. Ni har blivit ett skämt. NOLL respekt för Hujådå. Jag skäms att kalla mig Assyrier mot dom som läst denna artikel.

Anders Petter 150415 - 23:55

Hallå gubbar lugna ner er nu, Det är okey att vara bög min pojkvänn är assyrier och han skäms jätte mycket över detta och vet ej hur han skall berätta för sina föräldrar? har ni något tips jag skulle kunna få? Kanske som att knacka på någon dag och prata med föräldrarna?? Mvh Anders Petter.

Pigg. Väldigt pigg. 150415 - 23:12

Trött. Väldigt trött.: Dina cyniska, projicerande och ensidiga utlägg i Hujådå om vad folk har för förevändningar till sina handlingar är tröttsamma. Självklart gör artikeln att homosexualitet blir mindre tabubelagt än vad det redan är vilket innebär att ARS har främjat öppenheten gentemot homosexualitet (därmed inte nödvändigtvis homosexualitet i sig). Du säger också att "hatarna" skriver pga hat och lämnar inga andra tolkningar. Tänk om deras inlägg handlar om osäkerhet på deras sexualitet eller rädsla för det okända? Men eftersom ditt tankesätt är ensidig finns ingen sådan tolkning... Därmed inte sagt att ARS inte gör rätt i att publicera artikeln. Något annat vore konstigt.

Trött. Väldigt trött. 150415 - 22:20

Att hjälpa en student skriva om homosexualitet m.m. inom den assyriska folkgruppen genom att publicera denna artikel är knappast att anse som ett uppmuntrande eller främjande av homosexualitet bland assyrier (och inte heller motsatsen). Det är helt enkelt en fråga som har anknytning till assyrier, och Hujådå är helt rätt forum för detta. De som menar att deras liv är förstört, att det var smutsigt, att allt ARS har gjort från begynnelsen tills nu pga detta är förgävesm.m. är ju bara totalt förblindade av sitt hat mot homosexuella. Det ironiska i det hela är att det just är denna hatande skara som gör att det finns ett behov av denna typ av studier. Bespara mig eventuella utsvävningar om att det inte är hat. För det är det, oavsett hur ni själva väljer att etikettera det

Mwakhre 150415 - 17:48

Det kommer ta oss 500 år innan vi utvecklas. En artikel om män som ligger med män har mer kommentarer än att assyrier dödats i Aleppo. Väx upp ur era Medeltida fasoner.

Suryoye 150415 - 17:31

Varför ska vi höja upp detta inom vårt folk? vad är det som är så bra med detta? höjer vi upp icke bögar inom vårt folk? låt de som är bögar vara bögar orka höja upp sånt här blev riktigt irriterad på Robert Hanna med som gick ut med det öppet som att det var värsta grejen han gjorde detta för att få röster inget annat publicitet för att komma in i riksdagen! skamligt

ice 150415 - 17:10

Inte publicerat den och normalisera det din stendumme fan

Mike Love 150415 - 16:43

Ni som nu rasar om detta har inte riktigt förstått vad det handlar om: en assyrisk student som behöver hjälp med sin masteruppsats. Vad borde Hujådå ha gjort? Vägrat att hjälpa honom? Aktivt motarbetat honom?

ice 150415 - 16:30

Det här var droppen. Att ni öppet uppmanar till bögar att träda fram. Den dagen ni bedriver sånt här trams och främjar denna sjukdom, den dagen skall ni sluta kalla er Assyrier.Och ni som håller med ni har blivit en produkt av det västländska propaganda samhället. Far och flyg med er.

Till umtho 150415 - 13:45

Om nu Sverige befinner sig i moraliskt förfall så kan du flytta härifrån imorgon till ett av dina älskade länder som inte accepterar homosexuella, ex Ryssland, Turkiet, Irak, Afghanistan, Somalia.

lo umtho 150415 - 13:44

Du har inget vidare intellekt måste jag säga. Hur kan du jämföra ett av världens mest utvecklade system (Sverige) med ett av världens sämsta (Afghanistan)? Om något så bör homosexualitet accepteras i Afghanistan och barnäktenskap förbjudas för att efterlikna alla andra system som lyckats som t.ex. Sverige. Att det kryllar av homosexuella munkar och nunnor bland assyriska/syrianska kloster är inget nytt, och även normalt....

Umtho till lo Athor 150415 - 12:40

Dessutom, vad menar du med vidga dina vyer ? För att ett land i moraliskt förfall anser att homosexualitet är rätt bör detta ändra din tro ? Det är även "civiliserat" samt "modernt" att följa Darwins teori. Det är även "modernt" och "civiliserat" att inte vara troende dvs Ateist ? Skall vi vidga våra synsätt och acceptera detta och för den saken förändra vår tro och vårt sätt för att passa in ? Om du levde i Afghanistan där barnäktenskap är lagligt och fullt legitimeras skulle du ändra din tro och levnadssätt för att anpassa dig till det ? Skulle du kunna gifta dig med en 9 åring för att passa in i samhället och normen ? Snälla disskutera på en lite högre nivå.

Umtho 150415 - 12:34

Läs din läxa rätt lo Athor! Enligt dig är cirka 900.000 invånare i Sve homosexuella. Vad som menas med mellan 5-10% tillochmed är människor som har någon gång utfört en homosexuell handling, inte nödvändigtvis identifierar sig som homosexuella. Ditt påstående om munkar och nunnor saknar helt underlag utan du baserar det på rykten vilket förklarar din nivå på intellekt och diskussion! Ska du komma med sådana grova anklagelser bör du överväga att inte komma med rykten.

lo Athor 150415 - 11:57

Minst 8% är homosexuella, det är bara att jämföra med andra folkslag. Vårt folk är inget undantag. Kanske ingår dina framtida avkommor i den statistiken, så vidga dina vyer innan det är försent. Vår kristna tro är det många som drar upp. Många som har missat den stora andelen homosexuella munkar och nunnor förmodar jag, känt sedan bytiderna...

Mourat 150415 - 11:23

Majoriteten av inläggskrivarna anser att homo, bi, trans-relationer är helt normala och bör accepteras av det assyriska folket. Inte nog med det, de ser det dessutom som ett positivt steg "ett civiliserad steg"(!). Detta är ett vägskäl för vårt folk. Att acceptera sådana förhållanden strider mot vår kristna tro. Budskapet i Bibeln går inte att tolka på ett annat sätt. "En man ska inte gå till en man, som en man går till en kvinna". Personligen, skulle jag aldrig förolämpa eller hota en homosexuell, men ingen kan övertyga mig att ett sånt förhållande eller normalt. Vad gäller Västvärlden, den befinner sig i ett moraliskt förfall. Detta gäller även kyrkorna i Världen.

Athor 150415 - 10:45

Assyrier! , kunde inte säga det bättre själv. lo Assyrier , Så du menar att 8-12% är homosexuella ? Haha stämmer ditt påstående kan vi lika gärna lägga oss ner i graven redan nu

lo assyrier! 150415 - 08:59

Uppenbarligen är det du som ska bära fram den assyriska nationen genom att direkt exkludera 8-12 % av den assyriska befolkningen.

Tihe 150415 - 07:53

Väldigt bra initiativ. Assyrierna måste utvecklas och inse att det finns många assyrier som är homo och inte vågar säga något. Ni som är så anti homo, jag hoppas ni föds som homosexuella assyrier i ert nästa liv.

Assyrier! 150415 - 00:20

Ja vet inte ens varför ja bryr mig, för ni är uppenbarligen inte de som ska bära fram den Assyriska nationen, framförallt inte Hujådå efter denna artikel. (obs, en sak till ska vi inte glömma, robert hanna smutskastade oss alla genom sin artikel om homosexuell som assyrier och vann massa röst poäng, vi framställdes värre än sharia anhängare

Assyrier! 150415 - 00:20

För att snart djur får vara präster i Sverige behöver de inte vara rätt! För att de normalt att kalla Jesus för kvinna behöver de inte va rätt osv osv. Sluta, skilj på att vara emot homosexuella personer och vara emot homosexualitet.! Sluta leka \\\\\\\"moderna\\\\\\\". Glöm inte att ni har ätit skit pga er strävan efter moderna. De flesta glömmer sina rötter sin historia sin kultur o religion för materialismen tagit över i dessa \\\\\\\"moderna\\\\\\\" länder! Hela vårt folk om 2-3 generationer är borta! Hur många kan läsa o skriva suryoyo!? Men nej ni är \\\"moderna\\\" nu o ska ba kunna engelska o svenska. Lägg av nu för fan och tänk på vem ni är!

Assyrier! 150415 - 00:19

Precis som hajde säger! Syrianer har massa officiella b•gar. Vi Assyrier är framstående inom allt men jag har inget emot homosexuella personer. All eloge till Robert Hanna, han är bäst! Men skilj på att vara emot homosexualitet i sig och homosexuella personer. Som sagt inget emot personerna som är men att propagera för det är enormt fel ! Att stödja det, propagera, framhäva, och normalisera är helt fel! Precis som hajde sa finns i vissa länder folk som gifter sig med barn, för att de är normalt i ett land behöver de inte va rätt!

HajdE 150414 - 23:17

Denna studie kommer bara att smutskasta syrianer, på samma sätt som Robert Hannas artiklar på LT gjorde. Syrianerna är idag en av Sveriges mest väl etablerade och integrerade invandrargrupper vi finns inom alla sektioner och branscher, vi har t.o.m. flera officiella "kändisb*gar" om det är något att skryta med. De borde skriva en artikel om homosexualitet kopplat till muslimska grupper. Varför just syrianer? Jo för att Robert Hanna skapat en fel bild av vår folkgrupp, vi framstår som homofober. Sedan är homosexualitet inget normalt. Bara för man gillar något betyder det inte att det är fritt fram. Det finns människor som gillar att ha sex med barn med, och i vissa länder är det tillåtet att gifta sig och ha sex med 9 åringar men är det rätt/frihet bara för landet säger det? Trotts det stödjer jag homosexuellas rätt för att vara homosexuella men likt Ryssland tycker jag inte att man skall propagera som om homosexualitet vore något bra och normalt.

Live and let live 150414 - 23:06

Till Assyrier !: Är du obekväm att prata om tabubelagda ämnen inom den assyriska kulturen? På vilket sätt påverkar det din vardag att vissa har en annan läggning än dig? Det är ju inte så att de ska ha sex i ditt vardagsrum precis. Slappna av.

sara 150414 - 22:44

Precis som det nämns så har vi en otroligt bra assyrisk politiker i riksdagen som är homosexuell. Alla är människor och har rätt till lika mänskliga rättigheter. vad vår homosexuella politiker gjort för assyrier i sverige: Skriftlig fråga om SEYFO och om 100 års minnet: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Fragor-for-skriftliga-svar/Uppmarksammande-av-100-arsminn_H211314/ motion om kristendomens överlevnad och assyriers överlevnad i mellanöstern: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Interpellationer/Kristendomens-overlevnad-i-Mel_H210508/ Kritik om att man förnekat assyrier asyl: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Ovriga-dokument/Ovrigt-dokument/Flyktingamnesti-for-asylsokand_H2021871/ Jättebra studie som jag längtar att få läsa. Khayet Thomas!

Asharhaddon 150414 - 22:22

Vad tror ni ni är? Moderna, "integrerade", sofistikerade mer utbildade och därför ska man nu acceptera homosexualitet ? Varenda Ryss i Ryssland är mer modern och utbildad än er men ändå är de emot homosexuella. Kanske för att de inte släpper på sin tro och kultur lika lätt som ni så kallade Assyriska patrioter. Fortsätt propagera för homosexualitet i slutändan kanske vi är 2-3 Assyrier som kan försöka oss.. helt otroligt, nästa steg är nog kvinnliga präster / biskopar och transexuella.

Sharokin 150414 - 22:11

Vi har idag en framstånde assyrisk politiker i riksdagen som är homosexuell. Han har tidigare skrivit om att det är svårt att vara öppet homosexuell i den assyriska folkgruppen. Det råder tyvärr diskriminering och kränkning av olika slag och om den här studien kan hjälpa utsatta homosexuella assyrier så ser jag positivt på det. Vi lever i ett samhälle där homosexualitet är acceptabelt och därför bör vi som en av de mer integrerade grupperna med invandrarbakgrund stötta denna typer av studier.

ninurta 150414 - 21:48

Intressant och bra att man tar upp den här frågan. Så länge vi inte delar mänskliga rättigheter så kommer också ingen lyssna till våra rop på mänskliga rättigheter. Tihe Thomas!

Ashur 150414 - 21:24

Jättebra intitiativ till studie. Alltför många mår dåligt på grund av sin läggning inom starka kulturer från bland annat mellanöstern. Ska bli intressant att läsa dessa människors upplevelser. Ser fram emot denna!

Assyrier ! 150414 - 21:18

Istället för att hjälpa hjälpa examens kandidater att forska om Seyfo, historia osv så hjälper ni jobb om homosexuella? Har aldrig i mitt liv vart med om något så illa i en Assyrisk org tidigare ! Detta va droppen och en skam som förts över oss alla som stödde och följt Hujådå. Va säkra på att många följare nu är förlorade! Ni nådde precis botten, precis när ni så vackert byggt upp något extremt bra återupplivat allt så körde ni ner allt slit pga en smutsig artikel.!

Mourat 150414 - 19:20

Som turkarna säger "Ne gunlere kaldik"! Det fattades!