Publicerad: 2015-04-22

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Seyfo uppmärksammas i Södertälje

FÖRENING Inkommande söndag uppmärksammas Seyfo i kyrkan, på fotbollsplan och i Assyriska föreningen.

På morgonen hålls gudstjänst i S:t Jakob av Nisibin katedral till offrens minne. Representanter för staden, politiska partier och olika organisatioener är inbjudna.

Kl. 12 öppnas dörrarna till Assyriska föreningen där det finns en konstutställning. Kl. 15 spelar Assyriska FF på Södertälje fotbollsarena. Matchen inleds med en tyst minut och spelarna bär svarta sorgeband.

Kl. 17.15 börjar programmet i Assyriska föreningen. Det blir tal av bland andra Svante Lundgren. Det blir också diktuppläsning, teater, sång och instrumentalmusik. Det kommer också att visas en trailer på den nya Seyfodokumentären.

 

 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

tack 150506 - 00:26

Turk? du glömde att den lilla äkta öst-assyriska gabbare manglade ditt stora turkfolk, som inte lyckades kriga ner dom och islamisera dom va? Nej eu behöver inte er men ni behöver eu för utan dom e ni ett u-land.. för övrigt så tycker jag att du söker hjälp

vem vet 150428 - 23:38

vem vet är bara förbannad på signaturen Till..., som i det här fallet skrev till Mourat. Han skriver alltid Till... och det skapar krångel att besvara/bemöta och därför anser "vem vet" att denne beter sig som en son till sin mor. Och Mourat ska inte häva ur sig att folk saknar vett när han skamlöst pendlar mellan gränserna och inte vet vilken fot han ska stå på: ena stunden armenier, nästa stund assyrier. Men hade armenierna velat ha Mourat hade han aldrig spexat här.

Mourat 150428 - 21:59

@Till Mourat och vem vet. Till Mourat, dels överdriver du antalet demonstranter (deltagare) och dels ljuger du om antalet assyrier/syrianer. Jag talade med Afram Yakoub om det. Även han tycket att antalet assyriska demonstranter var alldeles för få. @vem vet, du verkar sakna all vett. Skriv så att det går att förstå - hur som helst, jag återgäldar det du har skrivit med råge!

Turk 150428 - 16:53

Märks hur mina post inte dyker upp, Moderatorn vill inte att alla ska se sanningen, Turkiet behöver inte EU det är tvärtom EU behöver Turkiet, Sedan kan ni drömma om erat så kallade land, Kurderna påstår att det är deras armenierna påstår att det är deras azerierna påstår att det är deras. hahahah och NI assyrier som inte ens är över 100 000 i mellanöstern påstår att det är erat också?

vet vem 150428 - 14:29

Son till sin mor, Till Mourat, är i farten igen!

Till Mourat 150428 - 08:39

Det var fullt med assyrier i Sergels torg. Vad pratar du om? Av 3500 människor var minst hälften assyrier.

Svensken 150427 - 15:15

Assuroye. Hur kan du förvänta dig sådana omfattande sanktioner när ni själva inte tar ett steg. Vart åker era fotbollslag oavsett falang på läger till och var semestrar många av er. JO PÅ TURKISKA LYXORTER

Assuroye 150427 - 11:45

Nästa steg i att få ett folkmordserkännande från Turkiet är att införa sanktioner mot landet! Sanktioner ska innebära att all import och export handel av varor och tjänster ska STOPPAS mellan EU och Turkiet ! På så vis tvingar man Turkiet till ett erkännande !

halv armenier/assyrier 150427 - 10:38

Till Turken. Hahaha ni slogs mot ockupanterna. Hörru du Turk det är ni som ÄR ockupanterna ni hör inte ens hemma i Mellanöstern så snacka inte om ockupation. Sanna mina ord Turk Vi kommer aldrig nånsin vara tysta förrän vi fått tillbaks vår mark som ni turkar ockuperade. Ni kommer att förbli våra fiender tills vi fått det som tillhör oss.

Turk 150427 - 00:51

Den dagen då ni accepterar att ni har samarbetat med britterna och dödade massvis civila kurder och turkar uppe mot 2.5miljoner då kanske kommer vi acceptera era så kallade "folkmord".. Kurder och Turkar slogs mot ockupations makter medan ni allierade er med dem. Jag förstår inte hur kurder i Diyarbekir kan acceptera erat så kallade folkmord, När den första invasionen av armenierna då dödades bara civila kurder. Men efter när britterna och fransmännen blev besegrade, Då var det erat tur, Sen tar folk hämnd. Så ser sanningen ut tyvärr. Visst kurderna erkänner detta för att de har ett politisk syfte till det inte för att de bryr sig om er på något sätt. HEJDÅ ARABER.

Mourat 150425 - 10:35

I går, var jag på Stor Kyrkan i Gamla stan. Armeniska kyrkans representanter, Ärkebiskopen Antje Jackelen, Biskop Benyamin Atas med flera var där. Kyrkan var proppfull (och hundratals andra fick ingen plats i kyrkan). Det fanns några svenskar och möjligen några turister. Men så gott som inga assyrier eller syrianer. Sedan gick människorna till den turkiska ambassaden. Återigen lyste assyrierna med sin frånvaro. Inte en enda assyrisk flagga! Antalet människor, som gick till ambassaden var säker uppe emot ett par tusen. Väl i Sergels torg såg jag några assyriska flaggor men åtroligt få assyrier/syrianer. Jag har funderat över detta sedan i går och förstår fortfarande inte varför assyrier och syrianer var frånvarande. Det är sorgligt. Det enda som var glädjande att antalet armenier var enormt stort samt att Afram Yakoub, Feyyaz (Kerimo?) och prästen Mounir Barbar var där!

Patrioten 150424 - 08:24

Den armeniska kyrkan har nyligen hedrat minnet av sina folkmordoffer genom att helgonförklara dem. Kommer de assyriska kyrkorna att gemensammt och tillsammans hedra våra assyriska folkmordoffer? Till turkar och kurder som förnekar en av historiens värsta brott mot mänskligheten vill vi säga att vi kommer aldrig att glömma och att ni alltjämt kommer betraktas som ptentiella folkmördare. Till er turkar och kurder som erkänner vad era förfäder gjorde säger vi Tack och välkommna att jobba vidare för att berätta om SEYFO, folkmordet på assyrierna, för dem som förnekat i 100 år.

ett sötare blod 150422 - 01:01

den dagen Turkiet kommer till sans och erkänner sin delaktighet i detta folkmord då kommer jag att bli nöjd. visst jag är nöjd när andra nationer erkänner detta folkmord men det är Turkiet jag väntar på och där har vi mycket arbete att göra för att få Turkiet att komma till sans och sträcka ut en hand.