Publicerad: 2015-05-31

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Petra Elio Serti, prisbelönad lärare.

Göteborgsassyrier prisbelönade

SAMHÄLLE Göteborgarna Petra Elio och Ninor Chamoun har nyligen fått ta emot utmärkelser för sina samhällsinsatser.

Ninor Chamoun är tjugo år och aktiv fotbollsledare inom Kungsbacka FF. Han fick en utmärkelse som årets ungdomsledare av SISU Idrottsutbildarna och Hallands fotbollsförbund. En del av prissumman på 12 000 kronor beslöt han att donera till Barncancerfonden och till Assyrier Utan Gränser. 

- Cancer är något vi länge kämpat för att utplåna och det är en förfärlig sjukdom, förklarar Ninor. Därför skänker jag pengar till Barncancerfonden, det gör ont i mitt hjärta att ett barn ska mista sitt liv på grund av cancer. Sedan lever assyrierna under en stor press varje dag, där de hela tiden får stå emot våld, mord och diskriminering. Jag hoppas att våldet mot mina landsmän liksom mot alla andra upphör snart.

Läraren Petra Elio har återigen fått utmärkelsen Kompassrosen från Konungens stiftelse ungt ledarskap. Priset fick hon för sitt engagemang i Angeredsutmaningen, ett projekt för att aktivera ungdomar i Göteborgsstadsdelen Angered. Prissumman på inte mindre än 250 000 kronor är för att ytterligare utveckla hennes ledarskap.

Utmärkelsen väckte massmedial uppmärksamhet eftersom Petra inte kunde åka till Slottet i Stockholm och ta emot priset på grund av att hon nyligen fött en dotter. Istället kom kungen själv till Angereds gymnasium och delade ut priset.

- Det känns overkligt men samtidigt roligt och verkligt viktigt, kommenterade Petra det oväntade kungabesöket för Expressen GT.

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Jeanne d\'Arc 150616 - 08:08

Stolt över er och särskilt du min kära kusin Ninor

Assuryoyo 150604 - 12:58

Underbart!

Sabri 150531 - 22:17

Bravo. Ni gör oss Assyrier stolta

Stålt 150531 - 16:18

Fint ungdomar, fortsätt så!