Publicerad: 2015-07-14

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Klubbmärket för Assyrian Riders Sweden.

MC-klubbar mot folkmord

SAMHÄLLE Kristna MC-klubbar i Sverige sällar sig nu till dem som kräver ett turkiskt erkännande av Seyfo och uppmärksammar samtidigt det pågående folkmordet i Mellanöstern.

Inkommande söndag kommer medlemmar från kristna MC-klubbar att uppmärksamma att det gått hundra år sedan det osmanska folkmordet på armenier, assyrier och greker. Efter samling på Gärdet i Stockholm kl. 12.00 åker motorcyklisterna 40 minuter senare iväg och kommer att passera den turkiska ambassaden där man ger sitt stöd till kravet på ett turkiskt erkännande av folkmordet. Ambassaden ligger vid Dag Hammarskjölds väg 20 och också andra än motorcyklister är välkomna att delta i den korta manifestationen. 

Sedan åker de hundratals motorcyklisterna vidare till Södertälje där det kl. 13.45 hålls gudstjänst i S:t Jakobs syrisk-ortodoxa katedral. Pastor Mats Hedenby och fader Gabriel Barqasho leder gudstjänsten.Under dagen kommer man också att uppmärksamma det folkmord som assyrier är utsatta för idag i Irak och Syrien.

Från katedralen åker man i kortege med assyriska flaggor till Södertälje fotbollsarena, där man umgås under friare former och grillar något gott. Kl. 18 kommer man att se Assyriskas match i Superettan. För motståndet står Utsiktens BK från Göteborg. Mats Hedenby kommer att överräcka matchbollen vid avspark.

Gabriel Kurt från Upplands Väsby är aktiv i MC-klubben Assyrian Riders Sweden.

- Vi är mycket glada för att kristna MC-klubbar nappade på vår inbjudan att komma till Södertälje och vårt förslag att uppmärksamma folkmordsfrågan, säger han. Hundratals motorcyklister kommer nu att lära sig mer om Seyfo och om assyrierna.


Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

ADFARS 150717 - 18:44

Nu lägger vi ner den här onödiga diskussionen och ser till att vara på plats vid Kaknästornet kl. 12.00 på söndag för att uppmärksamma det vi alla kämpar för - ett erkännande mot Seyfo!

Trött. Väldigt trött. 150717 - 09:52

Tilläggas bör att det är orimligt att jaga efter äran på detta sätt (både av Riders och ADFA), men vissa saker måste klarläggas ibland. Som att ADFA de facto inte inspirerat demon. Sen kunde GK ha lagt fram kritiken på ett smidigare sätt. Men om ADFA påstår sig inspirerat demon när de inte gjort det, så är det på sin plats med korrigering och rentav tillrättavisning. Att utomstående stör sig på det är ovidkommande. Alla tomtar som inte kan skilja på överenskommelse, inspiration (att bli inspirerad av namnet på en org. innebär inte att man blir inspirerad av org. i sig), plagiering vs. överenskommelse - det är på gränsen till pinsamt och ociviliserat av assyrierna här. De hade en jävla deal, Riders fullföljde dealen men inte ADFA - därav denna onödiga storm.

Trött. Väldigt trött. 150717 - 09:49

Här är det uppenbarligen ingen som är objektiv eller särskilt balanserad. Jag har inte full koll på alla interna angelägenheter i Assyrian Riders eller ADFA, men jag vet tillräckligt mycket för att konstatera att i princip ingen lyckas nyansera detta ö h t. Ja, man kanske borde ha valt ett annat namn på demon. Nej, det är inte att utnyttja ADFAs kanaler om man ödmjukt frågar om de vill publicera ens event etc. Om ADFA har gått med på det, så är det inte att utnyttja, utan det är en överenskommelse. Sådana finns typiskt sett inte bland assyrier. Vi är mer bekanta med fenomenet splittring, så jag förstår att folk blir förvirrade. Att välja ett snarlikt namn är inte att bli inspirerad av organisationen, det är att bli inspirerad av namnet. Sist jag kollade brukar inte ADFA åka runt på motorcyklar. Ergo; vari ligger inspirationen? Assyrian Riders har gjort något nytt och unikt.

Halefs 150717 - 00:57

@Fel av ADFA ändå heter manifestationen raid for action och detta var inte inspirerat av a demand for action. Samtidigt ville Gabriel Kurt marknadsföra denna raid på adfas hemsida och få den översatt? dvs rfa plagierar adfa namnet, utnyttjar deras nätverk och till råga på det ber dem att översätta deras texter. Undra vem det är som försöker utnyttja vems hårda arbete. Jag tycker att Gabriell Kurt bör be om ursäkt offentligt och inte komma med massa undanflykter.

Troll 150716 - 12:26

Vad är ni för troll som skriver här?? Kommentera artikeln i sig och inte vad som skrivs eller antas i andra sidor!! Grymt bra initiativ som uppmärksammats av Hujådå

Slår mig för pannan 150716 - 11:41

Haha, ni tjafsar som om ni har räddat vårt folk och vem som ska stå som staty och hyllas i vårt nya parlament. För i h-vete. Det är en aktion av tusen andra som assyrier runtom i världen gör. Orka lägga kraft på sådan tjafs. Ni alla är pinsamma!!!

Moussa 150716 - 11:36

Typiskt vårt folk att skapa tjafs om allt. Vårt behov att bråka med och smutskasta varandra är större än att hjälpa varandra. Därför kommer vi aldrig längre bort än den sandlåda som vi befunnit oss i sedan evigheter sen. Alltid är det något vi stör oss på externt (assyrier mot syrianer) eller internt mot varandra. Så länge vi fortsätter denna mentalitet är vi på utdöende. Vi tar första stegen till att läka när vi lägger undan prestigen och inser att vi alla sitter i samma båt och vill åt samma håll.

Fel av ADFA 150716 - 09:36

@ST2, Jag tror inte det handlar om vem som ska ha äran eller inte utan snarare att ADFA försöker roffa åt sig äran för någonting som de inte har att göra med. @Gör det ni ska, Som jag har förstått det är alla i Assyrian Riders tacksamma för att ADFA har gjort ett inlägg på sin Facebook. De är även tacksamma för att ARS, Hujådå, Assyria TV, Svante Lundgren och Assyriska FF gjort samma sak. Det som de är irriterade över är varför just ADFA ska påstå att eventet är inspirerat av ADFA. Det stämmer ju uppenbarligen inte, det är bara att läsa Thomas Rhawis kommentar på ADFAS Facebook. Just det, det blir svårt för ADFA har raderat alla inlägg nu.

BREAKING 150716 - 09:31

Snälla ni som kommer och försvarar pajasen nuri kino öppna ögonen. Killen lever på att ta åt sig äran av andras arbete och att överdriva allt han gör. Om en mus fiser i patagonien så är det nuri som antingen inspirerade den eller intervjuat den.

Hujada 150716 - 00:04

Ena er ASSYRIER under fanan och lägg allt annat åt sidan.

Pinsamt! 150715 - 23:46

Det är en sak att vara behjälplig med att marknadsföra evanemanget, vilket samtliga assyriska organ bör vara i en manifestation, men det är en helt annan historia att påstå att idén kommer från ADFA. Pinsamt att ta åt sig äran när andra sliter!

Fel av ADFA 150715 - 23:38

@Kristina Hanna ADFA blev frågade om de kunde hjälpa till att marknadsföra manifestationen på sin Facebook och att översätta texten som de publicerade. ADFA översatte men la även till en rad om att manifestationen är inspirerad av ADFA. Förutom det så vill de agera kontaktpersoner gentemot media mot Assyrian Riders vilja. Sammantaget försöker de ta åt sig äran för vad Gabriel Kurt, Tomas Rhawi & Co har slitit för i månader. Det är uppenbart vad ADFA försöker med och det är inte första gången de tar åt sig äran. jag förstår Gabriel Kurts aggression.

Gör det ni ska 150715 - 19:41

Istället för att tacka ADFA för att ha spridit reklam om eventet till över 20.000 personer via FB så gnäller RideForAction över något som tydligt stämmer, att aktionen är inspirerad av ADFA. Namnval för aktionen någon?

ST2 150715 - 19:38

Om Ride for Action var så måna om att inte förknippas med A Demand for Faction, varför valde man då ett så snarlikt namn på sin aktion? Att sedan G.K. ska sitta på FB och diskutera vem som ska ha äran är som att skryta om vem som hjälpt med mest pengar till behövande. Om G.K. verkligen menar väl med sin aktion ska han inte sitta och tjafsa om vem som ska ha äran eller ej. Det här börjar spåra ur, alla vill vara våra räddare för vårt folk.

Kristina Hanna 150715 - 15:11

...engagerad i adfa men den uppmärksamheten som dessa har skapat borde folk i assyriska rörelsen tacka för inte stjälpa dem offentligt. Hade Gabriell Kurt verkligen velat den assyriska rörelsen alla delar väl skulle han ha tagit kontakt med Nuri & co personligen och bett dem korrigera texten istället för pajkastningen.

Kristina Hanna 150715 - 15:10

Upprörd uppenbarligen inte. Hade han gjort det skulle han då ha vetat om att deras styrelse frågade adfa om hjälp och istället för att spy galla över en organisation som har gett vårt folk mer uppmärksamhet i världen än vad Gabriell Kurt & co har gjort i 40-50 år. Jag är inte medlem eller ....

Mike 150715 - 10:30

Vi borde vara positiva till detta! Istället får jag läsa en massa pajkastningar. Skärpning! Vad är det med er alla?

Upprörd 150715 - 09:16

Kristina Hanna på vilket sätt är Gabriel Kurt löjlig? Han har tillsammans med de andra i Assyrian Riders lagt ner tid på att ordna demonstrationen och så kommer Nuri / ADFA och tar åt sig äran. Vi borde tacka sådana som Gabriel Kurt!

Kristina Hanna 150714 - 22:26

Shit alltså varför Gabriell Kurt är löjlig. Han spelar som som att han äger klubben när han inte ens pratar med de i styrelsen fastän han sitter med själv.

Ashuraye 150714 - 20:15

Att Nuri Kino inte SKÄMS över att som alötid ta äran över ANDRAS jobb och ideer!! TIHE ASSYRIAN RIDERS!!!

!! 150714 - 18:12

Jag hörde att presideten Jony Messo hade kallat upp inrikes o utrikes ministrarna Jean Azar o Jacop Harman till ett möte för ordna upp tiotusentals mc knuttar syrianer/syriac/arameer/arameans riders, som ska åka ända fr Holland till Sverige..

Julius 150714 - 15:52

Bra av MC-klubbarna att engagera sig i politiken/ i frågan om folkmordet. Med detta vinner dem också folkets hjärta. MC- klubbar har generellt dåligt anseende. Men, vem vet, detta kan ändra/förbättra anseendet på mc- klubbar. Tihe Tihe

Upprörd 150714 - 15:16

Bra initiativ men sen när blev detta a demand for attentions idé?? skäms på er ADFA som stjäl andras idéer och gör de till era egna! Det finns assyrier som lagt ner hårt arbete på att organisera detta...

Shosho 150714 - 15:05

Nyskapande och bra.

Kör kör 150714 - 15:01

Grymt initiativ, synd andra speciellt en person alltid ska ta cred för andras jobb.

Fy skäms 150714 - 13:14

Fyfan vad skamlöst av Nuri Kino att gå ut och påstå att han har inspirerat det här. Som den mytoman han är försöker han ta cred för allt som händer. Äckligt och förkastligt.

Mike 150714 - 12:57

Grymt bra initiativ!