Publicerad: 2015-07-16

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Den alltmer desperata Dawronoye-sekten försöker tysta media med hot.

Polisanmälan efter dödshot från Dawronoye

SAMHÄLLE Den sektliknande organisationen Dawronoye har nyligen polisanmälts i Tyskland efter att dess medlemmar hotat medarbetare i Assyria TV till livet.

Dawronoye-sekten som använder sig av ett virrvarr av olika organisationsnamn i olika länder har nyligen polisanmälts i Tyskland. Anmälan kommer efter att medlemmar i sekten framfört dödshot mot medarbetare i kanalen Assyria TV. I samma veva har Assyria TV:s webbplats utsatts för it-attacker som gör att sidan ligger nere i timmar eller dagar. 

Dödshoten och it-attackerna kommer efter att Assyria TV avslöjat flera generande uppgifter om sektens agerande i Syrien den senaste tiden i olika program som sänts.

Dawronoye-sekten etablerades under 1980-talet i Turkiet av den terroriststämplade kurdiska organisationen PKK i syfte att söndra och härska bland den assyriska folkgruppen. Detta har gjorts främst med hjälp av gruppens satellit-sända kanal Suroyo-TV som är baserad i Södertälje. 


Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Jeppe 150805 - 09:47

Smart,! Hujådå! Jag uppmärksammar läsare och publik om att ni för de bakom ljuset och ni erkänner omedelbart. Det är faktiskt inte det ni publicerar, utan det ni INTE publicerar som avslöjar er. Ni tror att den kritik ni tystar ner kan ni gömma tillsammans med verkligheten, men resultatet av ert översitteri serveras er i form av ex.vis. Dawronoye. Efter vilken folkomröstning åkte ni till Bryssel för att bevisa för YPG att ni är skickligare rövslickare än Dawronoye? Varför förhandlade ni bort ett efterlängtat överläge mot att fortsättningsvis hålla käften om YPG;s övergrepp i utbyte mot förnyade tomma löften? YPG kommer en dag att spotta er i ansiktet, så som deras förfäder gjorde med era förfäder, och säga: Vi dödar era män och våldtar era kvinnor, och ni springer efter oss och erbjuder oss fler av era kvinnor. Detta kommer ni naturligtvis INTE publicera.

Jeppe 150804 - 10:59

Det är sannerligen "sorgligt, hemskt, sinnessjukt och förräderi med dödsstraff som påföljd i straffskala..." Ashuri, men att rikta det mot Dawronoye är att prata mot bättre vetande och visar att man är förd bakom ljuset. Kritiken måste riktas mot de verkliga Darwinoye dvs de assyriska organisationerna och deras styrelser som med sina diktatoriska metoder, enkelspårighet och överkänslighet för kritik drivit Dawronoye, Barzani och tusentals fler i famnen på kurderna under årens lopp. Mentaliteten i organisationerna och deras styrelser är alltjämt densamma sedan 600-talet f.Kr. De förstår inte ens att de är folkets representanter, utan ser sina uppdrag som helt privat och personlig angelägenhet. Hårresande, eller hur?

Dani 150726 - 12:57

Assyria TV är ett skämt

Ashuri 150725 - 02:25

det är så sorgligt så hemskt att jag saknar ord när jag ser hur människor ur våran folkgrupp samarbetar med våra fiender som vill utrota oss som vill kasta ut oss från vår mark. det är så sinnessjukt det är obegripligt hur man kan samarbeta med de som vill se oss utrotade som hatar och avskyr oss inte bara pga att vi är ursprungsbefolkningen utan också för att vi har en helt annan religion än vad våra fiender har. grupper ur vårat folk har hållit på med detta förräderi innan ens folkmordet påbörjades och det har skadat oss så fruktansvärt mycket. den värsta fienden finns mitt ibland oss det är förräderiet som dödat oss. i många länder o kulturer så är förräderi=dödsstraff.

Assyria 150725 - 01:13

Hujada och assyria tv är pinsamma på sättet man för journalistik mot olika grupper. Varför nämner man inget om ADOs och sait yildiz samröre med barzani?

Julius 150724 - 12:18

Fy vad pinsamt

Mike 150720 - 20:08

Ni Dowronoye Vad säger ni om Turo d'Izlo? Vad säger ni om mordet på våra krigare, konfiskeringen av vår mark? Hur kan ni vara så blinda på vad det är som sker mot oss och samtidigt fortsätter att jobba för förövarna? Har ni glömt vad det är ni kämpar för?

Suryoye 150720 - 15:05

Till alla er Dawronoye som skriver här inne, hur känns det att samarbeta med kurder? kurder som ännu idag mördar vårt folk och driver ut de var snälla och svara hur ni tänker? jag är stolt att jag inte tillhör er sekt och att jag endast tillhör min nation Assyrien!

Markus 150719 - 08:42

Till redaktionen: Ni skriver er artikel bl. a. " Dawronoye-sekten etablerades under 1980-talet i Turkiet av den terroriststämplade kurdiska organisationen PKK i syfte att söndra och härska bland den assyriska folkgruppen. Detta har gjorts främst med hjälp av gruppens satellit-sända kanal Suroyo-TV som är baserad i Södertälje" Om ni inte kan styrka detta påstående måste ni fråga er själva om ni gör er skyldiga till nåt brott. Dessutom skulle vara det intressant att veta er definition på som är en sekt.

Assuroye 150718 - 14:37

Alla sekteristiska grupper måste stoppas till varje pris ! Dawronoye, Aramärer i Tysklad (Jonny Messo) , Syrianska sekten i Sverige (Halef Halef) etc etc ! Vårt folks splittring är ett resultat av 300 års förföljelse och inblandning av så som araber,turkar,engelsmän,kurder etc... listan kan göras lång ! Andra folks försök att splittra och arabisera vårt folk ! Nu måste det städas rent bland vårt folk! Arbetet som ARS och Assyria TV gör är ovärderligt och mkt bra ! Assyria TV har en stor börda på sina axlar och det görs inte över en natt ! Nästa steg för ARS är att i praktiken få bort dessa personer från friheten , borde då vara att kontakta myndigheter så att vissa person får sitta bakom galler för sina uttal och hjärntvätt och skriverier ! Assyria TV kitle'n derbo eloyo , u shochlo yakoro !

hohoho 150718 - 11:00

Markus/ vilka framgångar har dina kära Dawronoye gjort i Irak o Syrien? Snälla skojare kan du inte dela med dig o berätta om vad dom gjort? PS Rikriga Ashuraye går inte på kurdernas äranden som Dawronoye till hundar gör.

Bar Othur 150718 - 10:22

Man märker att ARS och Assyria TVs avslöjanden kring dawronoye-sektens fula spel gör vissa dawronoye-anhängare frustrerade och desperata. Nedanstående kommentarer är bra exempel på det. I 10-15 år lyckades dawronoye och deras Suroyo TV hjäntvätta och manipulera det assyriska folket utan att någon vågade säga emot. Men nu har den assyriska rörelsen ett riksförbund och en tv-kanal som inte accepterar anti-assyriska krafters försök att vilseleda vårt folk. Och jo, Assyria TV har fler tittare än vad ni tror. Vem under 50 sitter och kollar på Suroyo TV framför tv:n? När det gäller ARS så har vi för första gången på väldigt länge en styrelse som faktiskt GÖR något konkret! Och till skillnad från andra organisationer vågar ARS öppet kritisera och fördöma det förtryck som genomförs mot det assyriska folket från ALLA håll, och inte enbart fokusera på vissa förtryckare och ignorera andra.

Markus 150718 - 08:27

Pinsamt Hujada och ARS! Istället för göra något konkret för folket i dessa svåra tider ägnar Ni er åt smutskastning. Det är uppenbart att ni besväras av Dawronoyes framgångar och då väljer ni den här typen av artiklar. Sluta svartmåla och åk ned till Syrien/Irak för att hjälpa folket på plats.

Lahdo 150717 - 22:58

Det är sorgligt hur hujåda redaktionen lider av mindervärdeskomplex. Ni skriver nyhet efter nyhet i ren desperation för att få uppmärksamhet. Ni är en liten marginaliserad grupp utan gehör, den värsta sekten av dem alla, rena extremister. Ni är inget annat än svartsjuka på Dowronoye. Hur många tv tittare har Assyria tv? Det är ingen riktig tv kanal äns. Ett fåtals tittare.

Assyria tv tack för ert arbete 150717 - 15:44

Bra jobbat Assyria Tv! Det här visar att ert jobb går frampt när andra känner sig hotade! Sanningen kommer alltid fram!

skojare 150716 - 19:21

kanske dom e för fega att erkänna att vi e en o samma

Suryoye 150716 - 18:33

Om detta stämmer så är det pinsamt av dawronoyena!

Skitsnack 150716 - 18:00

Ännu en lögn. Fortsätt,

Mike Love 150716 - 15:18

Dödshot är ofta anonyma. Hur vet man i det här fallet vilka som ligger bakom? Tacksam för upplysning.