Publicerad: 2015-08-29

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Assyriska FF verkar klara både seriekontraktet och elitlicensen.

Elitlicensen och kontraktet kan säkras

FOTBOLL På söndag kan Assyriska FF säkra Superettankontraktet och insamlingen ser också ut att ge önskat resultat så att elitlicensen säkras. Slutligt besked om det ges vid morgondagens hemmamatch.

Liksom ifjol har årets säsong varit turbulent för Assyriska FF. Förra året säkrades kontraktet först efter kvalspel, medan det i år varit ekonomin som utgjort mörka moln på himlen. För att säkra elitlicensen var klubben tvungen att samla in pengar för att betala bort sina skulder. Deadline är nu på måndag.  

Hur har det gått med insamlingen, Gabriel Isskander, vice ordförande i AFF?

- Det går hela tiden sakta framåt. Vi har jobbat hårt in i det sista. I samband med hemmamatchen i morgon (mot GAIS kl. 17) kommer vi att ge slutligt besked om insamlingen. 

Det har varit mycket jobb för er med detta?

- Visst. Det har varit full rulle under lång tid från morgon till kväll. Vi har kontaktat många privatpersoner och företag. Villigheten att hjälpa har varit stor, men samtidigt är det ju så att vårt folk lider svårt i hemlandet och det är samma personer som hjälper oss som också bidrar till assyrierna i Irak och Syrien. Och folks möjlighet att hjälpa är naturligtvis begränsad då det finns så många behov.

Samtidigt har det gått bra för AFF rent sportsligt.

- Det har det och det är skönt. Det hade varit väldigt väldigt tungt om vi hade kämpat i botten av tabellen. Nu har de sportsliga framgångarna gett oss arbetsro att jobba med ekonomin. Vinner vi i morgon då har vi i praktiken säkrat kontraktet. Inför säsongen sade vi att vi hade två målsättningar: för det första att säkra elitlicensen och för det andra att säkra kontraktet. På söndag kan vi göra båda.

Vad lär vi oss av den här erfarenheten?

- Den säger att vi är starka när vi alla hjälper till. Vi är tacksamma för stödet från riksförbundet, kvinnoförbundet, ungdomsförbundet och alla andra. Tillsammans kan vi fixa det. Och det här handlar inte bara om fotboll. Det här har att göra med identitet; det hjälper ungdomar att identifiera sig med den assyriska rörelsen.

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Mike Love 150829 - 23:22

Ovanför bilden står det "Publicerad: 2015-08-29". Och ingressen börjar med orden: "På söndag kan Assyriska FF..." Artikeln ger alltså besked om när matchen spelas.

Till Hammurabi 150829 - 21:43

Matchen spelas imorgon 30/8. Bsheyno ahono

Patrioten 150829 - 19:46

Visst vi älskar alla vår assyriska. Ingen ställer den viktiga frågan nämligen vem har försatt klubbeb i en sådan ekonomisk moras.Vem eller vilka har skött ekonomin i klubben? De som bär ansvaret bör ställa sina platser till förfogande omgående till förmåm för personer med bättre kompetens som kan debet och kredit. Folk kommer tröttna och givmildheten kommer att upphöra om det gång på gång fattas pengar som det inte redovisas för. Utan ansvarsutkrävande är det kört för klubben förr eller senare.

Hammurabi BarAsmar 150829 - 19:20

Jag inte är idrottsintresserad, men om jag få veta att Assyriska har hemmamatch försöker jag närvara för att stödja och för att träffa vänner. I artikeln förekommer att Assyriska har hemmamatch i morgon kl 17, men eftersom jag inte kan se publiceringsdatum vet jag inte ”i morgon” är vilken dag? Jag skäms för min okunskap gällande idrott och för min frågeställning, men ändå skulle jag vara tacksam för att veta datumet för Assyriskas kommande hemmamatch. Jag också vill passa på att önska Assyriska all lycka med både ekonomi och matchresultat.