Publicerad: 2015-09-09

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Sanharib Malki (t.v.) och Justin Meram gjorde båda mål igår för sina landslag.

Två assyriska målskyttar i två olika landslag

FOTBOLL Igår hände något som veterligen aldrig hänt förut. Två assyriska fotbollsspelare gjorde mål för två olika landslag.

Att assyrier är tokiga i och bra på fotboll är välkänt, inte minst i Sverige. Men redan innan assyrierna kom till Sverige hade de framgångar i vad som kallas the beautiful game. Och dessa har fortsatt in i vår tid. 

Igår spelades kvalmatcher till EM-slutspelet. Det gick illa för Sverige som förlorade mot Österrike med 1-4 och nu har minimala chanser att direkt kvala sig till slutspelet.

Igår spelades också VM-kvalmatcher i den asiatiska gruppen. Syrien besegrade Kambodja med 6-0, medan Irak spelade oavgjort 2-2 mot Thailand. I det syriska landslaget gjorde assyriern Sanharib Malki det andra målet. I det irakiska laget fanns en annan assyrisk målgörare, Justin Meram.

Justin Meram är född i USA men spelar i det irakiska landslaget eftersom hans bägge föräldrar är från Irak. Han är professionell spelare sedan år 2011 och spelar för laget Columbus Crew SC i den nordamerikanska MLS-ligan. Sanharib Malki är född i Kamishly och spelar idag i det turkiska laget Kasımpaşa, samma lag där Andreas Isaksson vaktar målet. Malkis mål igår var hans sjätte i landslaget.

Det är högst troligt att detta är första gången som två assyriska landslagsspelare har gjort mål samma kväll. Dessutom för två olika landslag.

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Yousef 150910 - 00:23

Johan måste man alltid ta upp misären? Kan man inte även glädjas åt livets ljusglimtar. Trots allt hemskt i världen, tror jag inte du sitter och gråter hela dagen. Du shoppar säkert, gymar, går på bio och äter på restaurang med frugan. Visst misären är prio, men ta inte ifrån dessa grabbar livets glada sidor också

Mike 150909 - 17:59

Till Johan, läs de typ 50 senaste artiklarna så kan du få en uppfattning. Det finns andra nyheter som också är intressanta för oss läsare, även om det inte är existensiella som läget i hemlandet.

Johan 150909 - 14:23

Assyrier som spelar för länder som inte har något intresse av oss assyrier. Perfekt! Sådana assyrier ska lyftas fram ¤sarkasm¤. Missunnar dem inte på det personliga planet men är de verkligen så viktiga att de bör lyftas fram i Hujådå? Skulle hellre vilja läsa om situationen på Nineveslätten eller i Gozarto.

Josef 150909 - 10:29

Kushoro. Alltid kul när det går bra för assyrier vad det än må handla om.

Bordet 150909 - 10:18

Nyhetstorka?