Publicerad: 2015-09-21

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Att Assyriska vann derbyt verkar ha provocerat vissa individer.

Angrepp på förening efter derby

SAMHÄLLE En och en halv timme efter söndagens Södertäljederby kastades smällare mot Assyriska kulturhuset i Södertälje. Attacken är polisanmäld.

Söndagens Södertäljederby blev en stor fotbollsfest. Solen sken och till och med på huvudläktaren, där det ofta är kallt, var det hur skönt som helst. Till skillnad från den avslagna 0-0 matchen i maj blev det dessutom mycket händelserikt och dramatiskt på planen. Assyriska vann med 2-0 vilket firades med bland annat assyrisk dans. Inga incidenter mellan fansen förekom vid arenan.  

Men en och en halv timme efter avslutad match kastades två smällare mot ingången till kanslidelen av Assyriska kulturhuset. Ögonvittnen såg tydligt hur två personer parkerar bilen vid S:t Jakobskatedralen, som är granne med kulturhuset. Sen går de längs med Hantverksvägen och kastar var sin smällare mot kulturhuset som landar i närheten av ingången. 

Vid denna tidpunkt fanns tiotals personer inne i huset. Till all tur är ingen av dem på väg ut när smällarna briserar. Lyckligtvis träffar de inte heller någon av de många bilar som står parkerade utanför ingången. 

Det har tidigare förekommit en förödande brand och vandalisering med sönderslagna fönster i Assyriska kulturhuset. 

Assyriska föreningen har anmält händelsen till polisen. 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Realist 150925 - 12:14

Polisen har viktigare saker än att ägna sig åt era inre stridigheter. Ni får själva se till att eliminera sådana attacker genom att till exempel: sluta med era diktatoriska metoder att tysta ner obekväm kritik. Era moderatorer skall inte sätta sin klan före konstruktiv kritik och det allmännas bästa hur obekväm kritiken än är. Sådant förstärker bara hotbilden och ökar attackernas omfattning. Tänk på det innan ni besvärar polisen med era fruktlösa och meningslösa anmälningar!

Realist 150923 - 16:51

Vad konstigt!!!!!