Publicerad: 2015-10-20

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Nemrud Kurt reder ut missförstånd gällande hans krönika om Assyriska.

En missförstådd krönika

INSÄNDARE Nemrud Kurt klarlägger sådant som missförståtts vad gäller hans krönika i senaste numret av Hujådås pappersupplaga. Det handlade inte om att prata illa om Assyriska FF:s tidigare ledning eller smutskasta eldsjälar som Nail Yoken.

I min krönika hyllade jag nysatsningen som Assyriska FF har gjort den här säsongen. Det har inte undgått någon att klubben, med knappa resurser och de sämsta förutsättningarna i modern tid, högpresterat både på och utanför planen. Sportsligt ligger Assyriska fyra trots att målet var att hänga kvar i serien och ekonomiskt har man skramlat ihop summan som krävdes för att Svenska Fotbollförbundet ska pröva om klubben kan beviljas spel i eliten 2016 eller inte. 

Tyvärr har det i kölvattnet av krönikan pratats om att jag, i min hyllning till det nya, klankat ner på det gamla. Det har inte varit min avsikt och jag kan bara be om ursäkt över detta missförstånd. Jag menar verkligen inte att smutskasta eller prata illa om eldsjälar som Nail Yoken - framför allt inte när alla som är involverade i Assyriska vet vilken stor pusselbit Nail har varit för klubbens överlevnad. Värt att tillägga är att jag inte längre sitter i styrelsen och att krönikan var personlig. AFF:s styrelse har inget med det att göra.

Med hopp om att AFF kan ta ytterligare kliv i sin utveckling som klubb och förening vill jag uppmana alla att rikta sin energi mot framtiden. Styr era segel åt rätt håll och ha förtröstan i de positiva vindarna som blåser över Assyriens landslag, så kan vi lära oss av den hundraåriga historien. Jag pratar här om Seyfo. I de fåtal byar och städer där vi förblev enade och drog åt samma håll lyckades vi stå starka och lyfta mot bättre tider. På andra platser gick vi som folk nästan helt under.

 

Nemrud Kurt

 

läsarna kommenterar...

Skäms 151023 - 22:44

Skäms på assyrier som bråkar internt. Ni är en skam för ASSYRIEN

Foten/ej Ingvar 151023 - 16:07

Halo där AFF 4 life och andra inblandade i meningslöst bokstavligt jagande efter vind (en boll full med luft) det händer avgörande saker i hemlandet. Ska ni inte diskutera hur ni tillsammans bäst kan bistå era gemensamma anhöriga mitt i elden? Istället för att fajtas här om strunt tycker jag ni ska åka tillbaka till hemlandet och fajtas mot de som vill beröva era anhöriga deras hem och egendom.

AFF 4 life 151023 - 12:20

Till Ashur Det är du som babblar om öst hit och öst dit. Förstår inte ditt argument riktigt. Ska västassyrier slicka röv och inkvotera östassyrier? Du påbörjade snacket om väst och öst för att, enligt dig, blev någon nekad? Om du nu så gärna vill kasta skit på västassyrier som är de assyrierna som driver allt assyriskt i Sverige. Varför spelar östassyrier aldrig västassyriska låtar på östassyriska bröllop eller fester?? Medan på västassyriska fester är det alltid östassyriska låtar. Du riktar kritik mot västassyrier när östassyrier aldrig inkluderar västassyrier. Vill du kalla AFF för västassyriernas landslag så jätte gärna gör det. D e ändå västassyrier som donerar o driver laget. Alla västassyrier donerar pengar till Irak via ex assyrier utan gränser men hur många östassyrier hade donerat en krona till tur Abdin??!! Du är bara fylld av hat mot västassyrier

mm 151023 - 10:40

Till flock vem är fienden?

Flock 151022 - 20:52

Struntprat. Assyrier, öst också, har donerat till AFF och kommer på alla matcher. Även aktiva är alla assyrier i riksförbundet och ingen kvotering är att tala om. Splittrare är ni som säger sånt, ni gynnar fienden.

Bakåtslick 151022 - 20:32

...vad gäller de sportsliga resultaten, visst de var bra, men jag tycker att man här måste ta hänsyn till kvalitén på årets upplaga av superettan innan man jämför de sportsliga resultaten från tidigare år.

ASHUR 151022 - 16:57

AFF 4 life jag hatar inte mitt folk, men jag tycker inte om att dom skriver assyriernas landslag. för östassyrier i sverige har vi te x en landslagstränare i futsal, och 3-4 spelare till, sedan har vi 2-3 från usas högsta liga, 1-2 från ryska ligan o en från iranska landslaget. dom kanske är skit för er eller. senast var det en fr usa som så gärna ville spela för sitt kära assyriska, men han fick fingret.. så vill ni att östassyrier ska sponsra er??

Hammurabi BarAsmar 151022 - 13:01

Det var bra sagt av AFF 4 life - sanningen måste komma fram, i synnerhet till de gnälliga och som gör mer skada än nytta. Tack för Nemrud Kurts- och andra eldsjälars insatser och önskar AFF all lycka!

AFF 4 life 151022 - 00:04

Till Ashur Finns två östassyrier i nuvarande styrelsen. Vill du att AFF ska göra som riksförbundet och kvotera in östassyrier bara för att??! Den som visar hjärta, donerar och närvarar på matcher går med! Vi ser ju att 95% av publiken och alla som donerar är västassyrier!! Sluta hata

Bakåtslick 151021 - 21:25

Jag tycker det är lågt av bakåtslick & company att klanka ner på eldsjälar som pumpat in egna pengar i klubben. Självklart får var och en göra som de vill med sina egna pengar!

Ashuroyo 151021 - 10:20

Du behöver inte be om ursäkt för något Nemrud. Folket ser hur mycket tid och kraft du och hela Nya Assyriska har lagt ner på att få ihop det här, helt ideellt dessutom. All beröm till er. Kul att se att såna unga killar frivilligt vill gå ihop och hjälpa vårt landslag.

Gammal eldsjäl 151021 - 02:44

Bra att du har korrigerat ditt inlägg gentemot Nail Yoken men du förnedrade också gamla marknadskommittén när du skrev att Nya Assyriska har ökat sina sponsor intäkter fast vi halverat kanslipersonalen och detta är inte sant. Sedan skrev du att sportsligt har ni lyckats redan första året och nästan nosar på allsvensk kval även där förnedrar du gamla sportkommittén med Adyin Aho i spetsen. Hela tränarstaben och nästan hela truppen är från gamla sportkommittén och därför skall ni tacka även gamla sportkommittén också för det sportsliga framgångarna. Om nya Assyriska skall vinna folkets förtroende skall ni inte förolämpa gamla eldsjälar och sluta berömma er själv. Visa bra resultat på alla plan för då kommer folket berömma er.

ASHUR 151020 - 23:42

Assyriers landslag? Skämtar ni med mig? Jag har följt aff sedan 1990 o aldrig hört en enda öst-assyrier spela hos er o inte heller att en öst- assyrier suttit i styrelsen, hur kommer det sig?

Afram 151020 - 20:13

Nu låter det inte som att du kritiserat "det gamla", men även om detta skulle göras så har väl ingen immunitet. Tvärtom det är välkomnat åtminstone enligt mig, bara feedbacken är tydligt. Säger man vad man tycker fungerar mindre bra och presentera förslag på förbättringar så måste allt och alla kunna bli föremål för granskning.

Foten/ej Ingvar 151020 - 16:52

Ja, ta det inte så hårt Nemrud, vem som helst kan försäga sig. Bollen är lika rund som tungan är benlös och hal. Att det överhuvudtaget finns så mycket munläder om ett läderklot fullt med bara luft är lite underlig. Klart att det är bra med variation, men ibland känns det som att leken/fotbollen överskuggar allt annat. Eller så är jag en gammaldags stofil med två vänsterben men högerfotad.