Publicerad: 2015-12-05

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Ditt land - din tid

INSÄNDARE Ge av din tid åt Assyrien och du kommer att bli rikligt belönad, skriver Nemrod Barkarmo.

Vi lever i en värld där en stor del av vår vardag genomsyras av stress och där mycket fokus läggs på jobb, familj och hälsa. Viktiga faktorer i vår vardag givetvis, men det vi också brinner för, det hinner vi inte med. "Jag hinner inte" är den enkla ursäkten för att slippa ta tag i saken med hårdhandskarna och göra det man verkligen vill. Oftast det som kräver mest energi, slit, svett och tårar. Men också det som ger som ger bäst resultat och belöning för vårt folk och vår framtid. Jag talar om assyriernas innersta intresse.

Det må verka naivt men jag tror att vi alla har en gnista för det där landet i våra hjärtan och jag tror att vi alla vill rädda det likaså. Jag tror att vi alla berörs av det vi ser idag, de där bilderna och videorna som sprids över nätet som en löpande eld. Jag tror att vi alla vill vara med och påverka, att vi alla vill rädda vårt kära Assyrien.

Men tiden räcker helt enkelt inte till. Många av oss väljer tiden som ursäkt för kunna avsäga oss det där "jobbiga". Men när vi avsäger oss arbetet som krävs så får vi heller aldrig vår belöning och det är inte förrän vi slitit och jobbat för vår nation som vi faktiskt inser vad vi gått miste om.

För när det känns som att energidepån når sitt slut så ger jag dig tacksamhet och resultat så att du får spring i benen för ännu ett varv, orken att lyfta tyngre vikter och glädjen för att fortsätta jobba. När du känner dig sliten och svetten bara rinner kommer du känna att du inte är ensam, någon finns där för att ta hand om dig, räcka dig en handduk för att torka bort svetten. Jag, dina bröder och dina systrar kommer vårda dig så att du känner dig utvilad och full av ork. När du känner att du inte vill se mer för att inte fälla fler tårar, kom då ihåg att vi alla tillsammans också ska skratta och glädjas en dag. Efter regn kommer alltid solsken och med tron på det vi gör och med tiden vi lägger ner så kommer vi tillsammans glädjas över resultaten det bringar. Situationen förändras inte om vi väljer att blunda för den. Nej, vi måste se den i vitögat, och förändra den, hur jobbigt det än är. Endast då kommer tårar sluta fällas. Endast då kommer belöning att ges.

Men när det kommer till kritan så handlar det helt enkelt om tid.

Ja, tiden finns. Ifall vi inte hinner idag, så finns alltid imorgon. Men låt inte tiden vara en ursäkt, låt inte tiden och alla jobbiga faktorer låta dig gå miste om den skatt som finns på andra sidan. Fortsätt gräv, hoppa högre och löp snabbare. Ta dig igenom de hinder som ställs i din väg, för när du når andra sidan förstår du precis vad jag menar. Jag är i behov av det där som kan undansparas. Jag är i behov av din tid. Om det så bara är den där lilla timmen i veckan, så är den bättre än ingen alls. Tiden räcker till och den tid som kan undansparas och satsas på mig kommer att ge dig och vårt folk ränta och avkastning som ingen annan bank kan ge.

Vem är då jag som kräver detta av er?
Vem är jag som kräver er tid?

Jag talar till er som en mor som förlorat sina barn. Jag talar till er som en far som fått se sin hustru bli bortförd av de som en gång var grannar. Jag talar till er som ett oskyldigt barn som nu tvingas växa upp föräldralös utan något hopp om livet. Jag talar till er i form av ert kära fosterland Assyrien som allt för länge fått sin sand färgad röd av blod. Jorden som fått se alltför många av sina barn fly från sina hem. Jag talar till er i skepnad av många saker och ting och jag talar till er i bilder och visioner för att en gång för alla få er att lyssna och förstå.

Glöm mig inte!

Likt ni inte glömmer er mor, far, syskon eller barn, så glöm inte heller mig. Jag är martyr. För er skull har jag flera gånger dött. Men för er skull skall jag också fortsätta leva. Jag skall ta hand om dig, vårda om dig, mata dig, leva hos dig och aldrig lämna dig.

Jag ditt kära Assyrien talar till dig. Jag ber och uppmanar dig som ditt land och din jord:

Ge mig din tid så skall jag ge dig allt.

 

Nemrod Barkarmo

 

läsarna kommenterar...

Barkiz 151207 - 19:12

Shlomo till er alla! Snälla alla ni som skriver kommentarer , försök att hålla er till ämnet. Ni kan inte blanda ihop äpplen och päron . Dessutom ska man alltid uppmuntra de som skriver krönikor i hujådå annars har vi ingen som vill skriva framöver.Till slut vill jag säga tawdi gaboro Nemrod som väckte en tanke hos oss. Kan vi sitta och glo på en tv i timmar varje dag så kan vi ägna lite tid till den assyriska rörelsen.

Julius 151207 - 15:42

@Sawra Det finns inget intresse för väst att stödja ett assyriskt land. Väst vill satsa på etablerade grupper för att lyckas med sina mål.Det skulle vara ett politiskt självmord att stödja assyrier. Vi assyrier är i förhållande till andra folkgrupper mycket svaga. Våra grannar är 10 gånger fler än oss, vårt antal minskar hela tiden, samtidigt som deras ökar exponentiellt. dem har redan etablerade ekonomier som till största delen består av oljeförsäljning, dem har arméer, dem har väletablerade kontakter med väst. Vi har inget. Av alla beslut som tagits från väst på toppnivå, så har alla varit mer eller mindre mot assyrier.

Simson 151207 - 15:02

Hoppas Sawras profetia slår in! Den tragiska utvecklingen på hemmaplan och i diasporan föranleder den pessimistiska kompletteringen: Risken är betydande att innan den insikten infinner sig, inga assyrier på hemmaplan längre befinner sig. Med det sagt att assyrierna i diasporan måste initialt skärpa sig tusen procent och sätta punkt för interna stridigheter och därmed misskrediterande av assyrierna på hemmaplan, och av de assyrier som är på den politiska och militära fronten!

Sawra 151207 - 12:21

Det värdefulla i en långvarig fred och stabilitet, realiteterna på marken, den kulturellt implicita troheten mot överhögheten och inte minst insikten om frånvaron av pålitliga demokratiska krafter kommer till slut tvinga USA, EU och övriga stormakter att inse det nödvändiga i att stödja och sponsra en assyrisk självständighet i sitt ursprungshem, norra Irak, Ninveslätten.

Assuroyo 151207 - 10:13

Underbart skrivet. Tihe!

Re: Gud i första hand 151207 - 00:00

Varför ställer du Gud mot vår nation? Är de inte två förenande krafter? Gud har förespått Assyriens uppståndelse. Jag tillber Gud. Jag strävar mot Assyrien där mitt folk kan be och leva i frid.

Iwardnoyo 151206 - 11:28

Glöm det där med armé. I alla fall i kontemporär tid. Som jag ser det så finns det för tillfället endast ett sett att återbefolka vårt land, och det är genom att använda våra resurser. Börja köpa hus och land Tur Abdin, Ninveh (när det befrias), Hakkari etc. På sådant sätt kan vi bli en kraft att räkna med igen, när vi väl har fått upp våra nummer igen. Det är då vi kan börja kräva mer rättigheter, då vi då har blivit mer synliga för omvärlden. Pengar når alltid en lång väg.

Gud i första hand 151206 - 10:46

"Ge av din tid åt GUD och du kommer att bli rikligt belönad" . Det kallar jag att vara kristen i första hand. Vem är Assyrien? Tillber du ett land? Ska inte Gud komma i första hand?

AKKAD 151206 - 00:10

Folket som ockuperar Assyrien släpper inte den utan en riktig fight ! Armé armé armé armé. Jag har sagt det 100000 gånger innan. Finns inget ASSYRIEN utan en armé ! Så är det bara. Sen så slutar inte dom som sabbar och förstör det Assyriska folket innifrån utan en fight. Vi måste ta fighten till deras hemmaplan som är vårt hemmaplan egentligen. Vi måste visa att vi vill mer än dom. Endast så kan vi ta tillbaka vissa delar av Assyrien. Enligt mig är Gozarto lättast, därefter Nineveh slätten. Turabdin är sist när man är etablerad.

Nemrud Kurt 151205 - 19:45

Underbart. Tihe Nemrod!

Meryem Demirel 151205 - 13:15

Nemrud du kan den mycket bra skrivit tid är bara ett ursäkt vill man kan man det handlar om intresse och mål för vår framtid Ame beundtar dig

Simson 151205 - 11:29

En av dina närmaste bland assyrierna hävdar under träden "Blandade känslor" att assyrierna är endast offer för sin religion - att de förföljts på grund av sin tro på Jesus, kristendomen. Är det också din uppfattning Nemrod? Vad ska du ha vår tid till? Det enda vi har är tid, och det till att kullkasta minsta framsteg och vrida tiden/klockan/arbetet/det uppnådda myrsteget till noll -180 grader bakåt. Allt annat är vi i avsaknad av. Den ene bygger upp med blod svett och tårar (vilket tar mycket TID i anspråk ska du veta) och så kommer den andre, en suspekt person som nämnda och river ner allt. Hur länge ska man orka trots överflöd på tid? Och när ska hujådå vakna och stoppa saboterandet?

Isak Betsimon 151205 - 11:05

Fint skrivet Nemrod! Med liten tid kan vi alla göra något som gynnar vårt folk och vårt land!

Othur 151205 - 10:49

Sagi shafir kthowto. Towdi Nemrod gaboro.