Publicerad: 2016-02-25

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Avslöjande: Dawronoye profiterar på döda

ASSYRIEN Den sektliknande rörelsen Dawronoye fortsätter att förfära assyrier runtom i världen. Vittnesmål från Syrien gör gällande att rörelsen profiterar på döda genom att stjäla lik och framställa dessa som rörelsens egna martyrer.

I en intervju i Assyria TV med Atur Ishaq från Assyriska väktarrådet i Khabur i syriska Assyrien framkommer hårresande uppgifter om den obskyra sekten dawronoyes agerande. Enligt flertalet ögonvittnen stal dawronoye liket tillhörande en av Assyriska väktarrådet i Khaburs krigare. Soldaten i fråga stupade nyligen i anfallet mot Islamiska staten i området Shadade, söder om provinshuvudstaden Hassake. 

- Dawronoye hade erbjudit sig att ta hand om kroppen och förvara den i ett kylrum i Hassake. När vi sedan skulle hämta den blev en av oss misshandlad och de vägrade lämna ifrån sig liket, berättar Atur Ishaq, en assyrisk kvinna som är stridande i Assyriska väktarrådet i Khabur till Assyria TV. "De sa att martyren tillhör dem, dawronoye, och att vi skulle sticka därifrån."

Genast därefter började dawronyes propagandamaskin att sprida bilder på den döde med sektens logotyp och framställa honom som en av rörelsens martyrer. Lögnen spreds bland annat via rörelsens tv-kanal Suroyo-TV som är baserad i Södertälje. 

- De profiterar på de döda, ljuger och manipulerar. De är riktiga lögnare och bör inte betraktas som assyrier, säger Atur Ishaq under intervjun där även Rabi Isa, den som blev misshandlad av dawronoye intervjuas. 

Dawronoye-sektens tvivelaktiga agerande har avslöjats ett flertal gånger i bland annat Assyria TV. 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Trött 160301 - 12:06

Börjar bli ganska tjatigt från ars, augin Kurt, dijan ego, afram yakub. Det ser allt mer ut som att de driver en egen agenda.

Re king 160229 - 19:17

Fortsätt "rädda liv" bakom era datorer i Södertälje

King 160229 - 13:56

Vad obehagligt att Assyriska Riksförbundet, Hujådå och Augin Kurt sprider lögner. Vad har dessa aktörer för agenda? Varför förstör ni för offer för ett folkmord? Ni har ingen inblick i ADFAs arbete i Washington, och istället för att ta reda på sanningen väljer ni att ljuga. Obehagliga, det är var ni är. Här är en del sanningen för er som är intresserad: https://www.facebook.com/DemandforAction/photos/a.293615564151252.1073741831.293404620839013/521611718018301/?type=3&theater

Boqara 160228 - 10:37

Nuri Seyhan Kino, finns det en assyrisk bokstav i detta namn? Varför tar folk för givet att han är assyrier bara därför att han har hittat sin nisch bland assyrier? Det finns många fler som han och värre - alla som använder dubbelbenämningar med platt -och snedstreck om folket.

Sara 160227 - 14:34

@Assuroyo Nuri kino och adfa springer ärenden åt kurdiska rörelsen så det är väl klart att de är förrädare och inte fördömer kurders angrepp eller mfs/dowronoye fula spel som jobbar för kurdiska intressen. Alla assyrier & assyriska organisationer som inte fördömer kurdiska angrepp på assyrier (ex mordet på david gendo, konfiskering av assyriska marker, skrämseltaktik från kurder mot assyrier i khabour etc) ska ALDRIG stöttas. Vi gräver vår grav om vi förlitar oss på de som inte fördömer den etniska rensningen av assyrier som kurder gör. Sedan är det tydligt vad nuri & adfa har för intressen när han gång på gång skriver kobane, kurdistan, kurder i sina texter. Han har även skrivit till fördel för kurder och deras representant i USA steve Oshana sa i assyria tv att nuri & ADFA stöttar dowronoye och \"alla som bekämpar is oavsett etnicitet"=kurder som i sin tur under kriget mot IS konfiskerar assyriers hem och dödar våra ledare som david gendo.

Free Assyria ... 160226 - 17:45

... håller med Occupied Assyria !!!

Joseph 160226 - 16:56

Jag håller med Ibrahim varken tilläga eller minska.

Occiupied Assyria 160226 - 16:43

@Ibrahim, ok jag hör vad du säger.... Men när din broder går ärenden åt bödeln för att lyncha dig, är detta manifest att tolerera?

Assuroyo 160226 - 12:37

Vad gulligt att A DEMAND FOR ACTION med Nuri Kino håller tyst om detta.

Ibrahim 160226 - 11:13

Vi saknar tolerans mot olik tänkande och konkurrerande organisationer. Alla partier och organisationer agerar utifrån sina manifest. Vi får sluta med att kasta paj på varandra. Nu bör det vara kompromiss och samarbete över gränserna. Assyriska rörelsen har kämpat och kämpar men man måste också acceptera andra aktörer och kunna samarbeta utan att tappa konceptet. Den organisation som inte kan samarbeta när det handlar om folkets existens är enligt min mening korrumperat och saknar politisk ideologi. Vad vi behöver är folkets parlament där alla gör anspråk på och alla partier och organisationer är representerade.

Ashuraya 160226 - 01:12

Det Assyriska rörelsen är den mest lojala gentemot sin nation, eftersom vi kämpar & strävar för nått som heter Assyrien. Vad strävar doronoye efter? Fylla fickorna, Metin Rhawi, Nuri Buri, failed bussinessmen lägg ner, ni kommer ingenstans, det Assyriska nationen har ögonen på er, vi är inte rädda för sanningen.Vi har varit emot kurdiska angrepp och mot flera andra fienden,vilka är ni föratt vi ska hålla tyst? adfa & dogronoye, håll årsmöte för upplösning på eran bussiness companies!

Assyriska rörelsen = ett skämt 160225 - 22:39

Har ni inget annat att skriva om eller svider det hur vår styrka MFS växer? Patetiska lögner om Dawronoye kommer inte att hjälpa så lägg ner o dra åt..!

Shamosho 160225 - 22:30

Frågan är om det är dessa djur som är värst eller de bland oss som fortsätter hålla tyst om denna sekt. Jag tänker på patriarken, biskop Ablahad, ADO och andra organisationer. Antingen tycker man att detta beteende är ok eller så fördömmer man det.

Occupied Assyria 160225 - 21:05

De är förrädare till allt som har med assyrianismen att göra. De är inte värda att kallas för "dowronoye". De som verkligen har kämpat och kämpar i allt vi har; språk, kultur, musik, historia, våra rättigheter, för enighet och tolerans för varandra, samla hela folket under ett och samma tak är den assyriska rörelsen.

Mike 160225 - 16:45

Äckligt! Ingen skam i kroppen!