Publicerad: 2016-09-07

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Historiskt event när assyrier från hela Europa samlas i Göteborg

EUROPA Det allra första Assyrian European Convention äger rum redan i oktober i år. Då samlas assyrier från hela kontinenten för två intressanta dagar i Göteborg anordnade av Assyrian Confederation of Europe.

Tidigare under året bildades Assyrian Confederation of Europe (ACE), ett samarbetsorgan som binder ihop de assyriska riksförbunden i Europa. Invigningsceremonin hölls i EU-parlamentet i Bryssel där den nya organisationen har sitt säte.

Efter inspiration från assyrier i USA anordnar nu ACE det allra första Assyrian European Convention, ett tvådagars event som ska knyta ihop den assyriska rörelsen i Europa och stärka banden. Assyrian European Convention kommer att hållas i olika europeiska städer varje höst. 

Till det första convention som hålls i Göteborg 8-9 oktober finns redan personer anmälda från Sverige, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. På schemat finns både nöje och nytta såsom fest, gala, seminarium och workshop.

Antalet platser är begränsat. För registrering och mer information besök assyrianconfederation.com.


Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Partisanen 160912 - 09:30

Tummen upp i röven, bara för att din syrisk ortodoxa PKK: aren till ordförande åkt till USA och blåljugit om att han/ni gör mer i Sverige så ska du inte sluka det med hull och hår. Med en sådan förrädare/fiende vid rodret kan du tänka dig hur mycket de assyriska intressena tillvaratas i Sverige.

Till nästa gång 160911 - 18:20

Arrangören borde ha gått ut med informationen tidigare. En månad kan vara för kort tid för många, speciellt från utlandet som måste boka flyg.

Isak Betsimon 160908 - 08:24

Bra, sånt behövs!

ASSYRIA for ever 160907 - 17:37

Länge leve det assyriska folket, TIHE!

Re tummen upp 160907 - 16:21

Usas konvention i år var bra med olika teman + dans trams som behövs med

Tummen upp 160907 - 12:59

Det ser lovande ut så länge det inte blir bara en massa dans och trams som i USA,,,

031 160907 - 10:19

Välkomna till Göteborg!