Publicerad: 2016-09-15

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Beskrev andra medlemmar som horor

SVERIGE En styrelsemedlem i Assyriska Ungdomsförbundet står varnad efter att ha kränkt och förolämpat aktiva tjejer i föreningslivet. Samma person är sedan tidigare i år avstängd av Assyriska FF på grund av vandalism.

"De står och suger av killar i centrum..." Det är ord som en styrelsemedlem i Assyriska Ungdomsförbundet fällde under en aktivitet den åttonde juli i år inför flera andra ungdomar. Orden var riktade till unga aktiva tjejer som personen i fråga anser "Får ta plats på bekostnad av andra eldsjälar", enligt vittnen. 

Ryktet om det sexistiska och kränkande uttalandet spred sig bland personer i föreningslivet. Det ledde till en skriftlig varning till ledamoten från övriga styrelsemedlemmar i Assyriska Ungdomsförbundet.  

Den utpekade personen är sedan tidigare i år avstängd från Assyriska FF:s matcher och får inte beträda arenan. Han står anklagad för vandalism i samband med en match som spelades innan sommaruppehållet och som Länstidningen rapporterat om. 

Under veckan fick samma person ytterligare en skarp varning, denna gång av styrelsen för en annan organisation inom Assyriska riksförbundet. Grundanledningen är att han efter det första uttalandet den åttonde juli upprepat samma kränkande mening om tjejer och denna gång direkt pekat ut en specifik kvinnlig medlem.  

I varningen tar organisationens styrelse även upp att personen i fråga kränkt en annan individ hos dem tidigare i år genom att medvetet ha slagit en flaggstång i huvudet på honom. Brevet avslutas i skarpa ordalag med att nästa incident kommer att leda till en omedelbar polisanmälan. 

Hujådå har bett den utpekade personen att kommentera anklagelserna men inte fått svar.    

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Nihe 160922 - 18:11

Svar till signaturen Tihe: vad är en kritisk röst för dig? Är det den här nöten som kallar tjejer för horor o slår sönder bussar? Eller är det kanske tidigare kassören i AUDS som tog över en kvarts miljon ur kassan? Eller är det dom två numera uteslutna förtroendevalda som hotade andra i organisationen och slog sönder dörrar?

Demokrati 160922 - 12:26

Folket har röstat fram dessa personer att sitta i styrelserna. De är trötta på icke assyriska agendor som doronoye älskare/nuri människor.

Assyria 160922 - 12:25

Hur kan ni säga att samma personer styr AUF, ARS och Assyria TV när ingen i dessa styrelser innehar två poster? Era nötter. Pinsamt att ni försvarar en sexistisk kriminell vice ordförande i AUF som borde avgå. Ser fram emot årsmötet då jag som medlem kommer att skälla ut honom.

Skandal 160922 - 10:56

Håller med Tihe. Det är diktatur när samma personer styr alla organisationer och median som representerar dessa (Hujådå och assyria tv). De kan göra vad de vill och smutskasta vem de vill. Jag har hört flera ledare i ARS som svär och drar könsord. Varför ingen artikel om detta?

Re tihe 160922 - 10:21

Killen svär könsord åt tjejer som inte är adfa tjejer o behandlar adfa nuri älskande tjejer bra. Säger allt om killen.

Tihe 160922 - 01:53

Vi vet alla att det är en häxjakt, karaktärsmord ja kalla det vad ni vill. Killen är verkligen ingen kvinnoförtryckare. Vi är många som hört herr ordförande i riksförbundet säga nedlåtande skällord som "bögjävel" om personer som han ogillar etc. Men detta är tydligen en diktatur, kritiska röster sågas till fotknölarna på Hujådå, ARS, AUF och assyria tv. Det är en skandal!

Linda 160921 - 22:43

Mailet har spridits till många av oss kvinnor och vi är många som är otroligt besvikna på kvinnoförbundet! ALDRIG att mina döttrar ska få komma nära sådana förbund som klappar en kvinnoförtryckare på axeln förrän man rensat styrelseledamoten. AKF, jag är enormt besviken på ert handlande om att tysta ner kvinnoförtryck och går emot hujådå som upplyser oss mammor. Det är tydligt att akf:s ordförande håller vice ordförande i AUF om ryggen för att hon är vän med hans mamma. Vi skäms över detta handlande!

Pajas 160921 - 14:21

Allt är under all kritik. Ledamotens beteende är sjukt. Jag har sett akfs mail, de vill väl även om de uttrycket sig fel.

Tihe AKF 160921 - 13:34

Kvinnoförbundets ordförande är en rättvis människa som vet att det som Hujådå håller på med är genomruttet.

Akf 160921 - 13:15

Även jag har läst meddelandet som ordförande för kvinnoförbundet har skrivit. Hon vill tysta ned detta beteende och undanhålla från medlemmarna att en förtroendevald begår kriminella handlingar

Det stinker! 160920 - 23:18

Fick se ett mejl idag från Assyriska kvinnoförbundets ordförande som hon skickat till massor av personer i föreningarna. Hade jag inte fått se med egna ögon hade jag aldrig kunnat tro att ordförande för ett kvinnoförbund i Sverige försöker indirekt hålla en kvinnoförtryckare om ryggen och skydda honom. Kort och gott så tycker hon inte att vi medlemmar har rätt att veta hur den här vice ordföranden har kränkt och vandaliserat. Hur genomrutten kan man vara?

Chockad 160920 - 00:25

En del kommentarer här resonerar såhär: "jag är en eldsjäl som lägger ner tid o hjärta i den här rörelsen,,, därför ska jag ha rätt att kränka, slå saker i huvudet på folk o vandalisera". Ja, man måste vara bortom all hjälp om man tror att engagemang ger dig rätt att bete dig som en skitstövel. Jag är med i en svensk organisation o där har folk fått åka ut för mycket mindre. Jag tror inte att man lockar många människor till organisationen med såna ledare

Trött. Väldigt trött. 160919 - 19:32

Så infekterat att man blir illamående...

Malke 160919 - 13:20

Finns ingen kontroll i Ungdomsförbundet. Denna individ och alla som försvarar honom borde ut ur vår rörelse. Klart att Hujådå ska skriva om sånt här. Det ligger i medlemmarnas intressen att veta vad våra ledamöter gör. Avgå om du har en gnutta skam

Skäms 160919 - 10:39

Jag skäms som assyrier att se folk försvara detta vidriga beteende.

M 160918 - 18:33

Jag vill inte ha en förtroendevald som genom sitt beteende förstör för andra assyriska ungdomar, antingen sparkas han ut eller så kommer fler ungdomar ta skada framöver!

månen 160918 - 18:26

jämför du kortspelande farsor som svär åt en kortlek med en förtroendevald styrelsemedlem som svär åt aktiva tjejer könsord?

solen 160918 - 13:45

Varför skriver ni inte artiklar om alla kortspelande vuxna personer? De sitter ju och svär med könsord vid borden som om det vore sverigemästerskap i svordom. Det är ju anmärkningsvärt att ledningen handplockar individer och skriver artiklar om dessa. Ska ni vara konsekvensta så ska ni skriva artiklar om alla pappor som sitter vid kortspelsborden också. Hujådå är direkt kopplat till ARS styrelse. Så när en ledning (inte oberoende tidning) skriver artiklar om vissa styrelsemedlemmar, med andra ord - hänger ut dem - börjar det likna diktatur. I dessa artiklar kan ARS i princip skriva vad de vill eftersom de har all makt. Huvudpoängen här är att hujådå bör vara en oberoende tidning.

Espresso 160918 - 09:37

Hej Cappuccino. Bråk på turneringar och fester har inte skett på länge. Sker det är jag säker på att nuvarande styrelser kickar ut neandertalarna. Sedan är det skillnad på medlem och förtroendevald (vice ordförande). Tror du en ledamot i MDU, SSU, KDU skulle komma undan med vandalism och sexuella kränkningar? AUF/ARS/AKF får statsbidrag för sina förbund. Rensa all skit. Sedan skriver du att Hujådå "låtsas" anklaga individen. Vad är det som inte stämmer i artikeln? Oppositionen är IQ befriade grottmänniskor och deras beteenden bevisar det gång på gång.

Ninos från Botkyrka 160918 - 01:00

Till Cappuccino... - bra försök att göra martyrer av tjuvar, vandaler och rena idioter men ditt argument är åt skogen. Jag är en medlem som kritiserat sittande personer bland annat genom detta kommentarsfält eftersom jag inte håller med om allting som ARS gör. Ingen har försökt att tysta mig eller utesluta mig. Det är skillnad på opposition och vandalism/tjuveri/kränkning/hot osv. Tycker att det vore tjänstefel av ledningen att inte utesluta en individ som passerat alla gränser.

Cappocicino 160917 - 23:29

Stor skillnad på förtroende vald och medlem. Oppositionen du snackar om är en våldsam sexistisk oassyrisk opposition

Cappuccino 160917 - 20:42

90 % av alla assyriska ungdomar använder könsord och svordomar. n*kno I emo är normaliserat i stora kretsar som ett tillägg i en mening. Ordet k*hpe är inte heller ovanligt på auf-turneringar, fester osv. Alla slagsmål som sker på turneringar och fester är det ingen i ledningen som höjer ögonbrynen för. Så min fråga är varför man inte utesluter dessa? Ett slagsmål på exempelvis en turnering har ju en större "straffhetsgrad" inom lagen än könsord. Så varför utesluts inte alla dessa medlemmar? För mig är svaret ganska uppenbart. Man vill göra sig av med personer som är i opposition genom att låtsas anklaga denne för något som gör att man kan utesluta denne. Och sedan ska ARS genom Hujådå skriva en offentlig artikel om detta? Varför skrivs inte artiklar om alla andra kränkande ord som sker av våra medlemmar? Alla bråk? Det är hyckleri.

Markus 160917 - 16:57

Håller med tidigare inlägg - det är skamligt att varken denna person, individen i Stockholm som stal pengar från AUDS eller individen som hotat ARS ordförande polisanmälts.

David 160917 - 14:14

Som en assyrisk man vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt slla kommentarer här där mn skyddar en kvinnohatare och en som begått brott som vandalism. 1. En kvinna har rätt till sitt privata liv och det har inget med en man att göra. Sluta upp med ert osäkra beteende och kvinnoförtryck i sverige mot våra assyriska kvinnor 2. En assyrisk ledamot som sprider rykten och förnedrar en kvinna på det sättet, oavsett som privatperson eller i egenskap av vice ordförande i AUF är inte en lämplig ledamot utan en skamfläck hos oss 3. En ledamot i AUF som vandaliserar under en AFF match och blir polisanmäld är ingen lämplig ledamot utan en kriminell Jag kommer aldrig skicka min dotter till AUF med såna äckliga män i spetsen, ni är en skam som inte tvingar honom att avgå!

Suck 160917 - 13:21

Artikelförfattaren borde skriva "olämpligt språkbruk och kvinnofientliga uttryck" eller liknande. När man läser de explicita orden blir det genast obehagligt.

asiret 160917 - 12:31

Om förbundet nu anser att detta är allvarligt borde en polisanmälan ha upprättats, anklagelserna är väldigt allvarliga mot personen i fråga. Han är således inte misstänkt för något och borde därför inte hängas ut. Hujådå, AUF och Riksförbundet är inget annat än en klan med grottmentalitet. Det är självklart att sånt här inte ska accepteras men inte heller ska människor som arbetar för den assyriska saken hängas ut på det här sättet. Antingen upprättar ni en regelrätt polisanmälan eller så håller ni käften. Jävla skvallerblaska.

Nala/Barwar 160917 - 11:04

Antagligen har killen en stark klan bakom sig. Se på alla andra nötter som sitter i styrelserna för både kyrkorna och föreningarna, sitter de kanske inte där enbart i kraft av storleken av sin klan, och hur många av de är inte mer olämpliga än pojken i fråga?

Simon 160917 - 10:49

Till Tg Det inte bara oroväckande utan man blir mörkrädd när man ser att det finns sådana som du som vägrar se problemet och normaliserar att sexuellt kränka, sprida rykten om andra aktiva personer. Än värre är det när personen i fråga har en offentligt roll men inte har alla hästar hemma.

Till tg 160917 - 10:38

Hur kan du anse detta vara icke relevant? Denna kriminella och kvinnohatande individ sitter som vice ordförande i vårt ungdomsförbund och är FÖRTROENDEvald. Vet du vad det innebär? Föräldrar ska känna sig bekväma i att skicka sina barn på AUFs aktiviteter tvärs över landet. Våra förtroendevalda ska tåla sådan granskning. Min lillasyster tänker jag inte låta delta på AUFs aktiviteter så länge en person i styrelsen sprider sexistiska kommentarer om tjejers privatliv. Vi bor i Sverige för sjutton. Hur ska andra ungdomsförbund som ex judiska, finska m.m i Sverige vilja ha något med oss att göra? AVGÅ!

Ut med packet 160917 - 00:01

Karaktärsmord? Menar folk att denna individ är oskyldig? Sluta försvara en grottmänniska och hylla Hujådå som vågar vara transparenta. Våra förtroendevalda ska tåla granskning.

?? 160916 - 23:47

Vad är karaktärsmord???? En FÖRTROENDEVALD har gjort vandalism och säger assyriska tjejer suger kuk o du skyddar killen? Ni har inga medlemmar kvar snart om ni fortsätter såhär som neandertalare

Tg 160916 - 22:36

Det är framförallt oroväckande att Assyriska riksförbundet bedriver en nättidning som publicerar icke relevanta artiklar med skvaller som största nyhetsvärde. Fanns inte två objektiva meningar på långa vägar.

Ryggradslöst och oassyriskt! 160916 - 21:50

Vilken äkta assyrisk eldsjäl står på tur för karaktärsmord?

Idioti 160916 - 21:07

Bort med neandertalaren från våra förbund. BRA att Hujådå skriver om det här. Våra förtroendevalda ska inte agera såhär.

Upprörd 160916 - 13:49

Till "Behöver inte namnge mig själv". - Genom din kommentar har du redan namngett dig själv som Mr Fullständig Idiot. Jag har med egna ögon sett sms som denna "förtroendevalda" skrivit och har pratat med personer som var på plats när han kallade tjejerna för slampor. Det enda hopplösa är du och den här vandalen/kvinnoförtryckaren. Om han har rent mjöl i påsen borde det vara superenkelt för honom att motbevisa allting. Pajaser som försvarar ett sjukt beteende!!!

Ut med packet 160916 - 13:04

Varför i helsike sitter han kvar som vice ordförande?!

AUF ungdomar 160916 - 11:37

Jag tror att AUF vill kicka ut denna individ men tar man en titt på deras stadgar måste uteslutningen vara enhällig. Tyvärr har vice ordföranden minst en annan person i styrelsen, som trots vandalism, polisanmälan, avstängning av AFF, kostat AFF böter, sexuella kränkningar m.m inte hade röstat ut honom. Finns bra personer i AUF , det ser man inte minst på deras aktivism men även en del rötägg. Enda lösningen är att AUFS vice ordförande avgår självmant. Jalla AVGÅ

Julius 160916 - 11:34

bort med dessa avskum, dem hör inte hemma i styrelsen AUF..

Namn!? 160916 - 10:45

"tjejer suger k+k". Vad är felet med det? Här framträder flera som tycker att det är deras ensak, och att deras rätt till sin sexualitet är/ska vara lika fri som killars. Det är ni "killar" som överdriver och ser spöken i varje hörn.

Skäms! 160916 - 10:10

Till AUF:s styrelse, ni är patetiska som inte agerar enligt er eget ideprogram där ni själva skriver "AUF i form av en ungdomsrörelse måste vara ledande i jämställdhetsarbetet.". Hur ledande är ni när en person i er egen styrelse kallar tjejer i föreningarna för horor och slampor??? Har en organisation rätt till statligt bidrag när man inte sätter stopp för vidrigt beteende? Avgå hela bunten eller sparka ut den här IQ-befriade människan omedelbart!! Länk till er eget ideprogram: file:///Users/assyriskariksforbundet/Downloads/Ideprogram.pdf

Markus 160916 - 07:14

@Behöver inte namnge mig: förstår att man kan ifrågasätta rapporteringen ur ett etiskt perspektiv men varför så mycket medlidande mot en person som bevisligen sagt ovanstående om dessa tjejer i minst ett fall samt som varit våldsam i samband med AFF matcher när du samtidig ignorerar hur hans beteende drabbat dessa tjejer, förbundet, klubben m.m.? Själv anser jag att vi inte bör eftersträva ett liv i parallellsamhället utan följa svenska principer även vad gäller medias roll. Därför är det rätt att Hujådå rapporterar när en förtroendevald beter sig såhär illa. Han borde ha visat lite självinsikt och avgått för länge sedan om han nu ville undvika denna typ av debatt.

Trött. Väldigt trött. 160916 - 07:06

Alla folkgrupper har sitt white trash (oaktat sanningshalten i texten ovan).

En tanke 160916 - 01:13

Jag har svårt att tro att en svensk organisation skulle tillåta en sån person att fortsätta vara medlem. Om jag skulle kalla en tjej på mitt jobb för hora och vandalisera en dator på en annan avdelning så hade jag fått sparken. Neandertalarnas beteende accepteras inte i ett modernt samhälle.

Till behöver inte namnge mig 160915 - 23:41

Det är enbart denna individ som har förstört för sig själv. Hujådå rapporterar. Individen har själv vandaliserat och sagt att aktiva tjejer suger k+k. Sluta skylla ifrån dig. Lämna din post bara. Ha en gnutta skam

Behöver inte namnge mig 160915 - 22:34

Det slog mig precis hur enkelt det är att förstöra en annan människas liv genom en artikel. Samtidigt skrämmer det mig hur många det finns som tror blint på vad som skrivs. Utan en gnutta av källkritik. Känner att jag måste kommentera. Även om det är hopplöst. Pass på den här tidningen och er äckliga propaganda som inte gör något annat än att splittra vår rörelse. Fingret upp mot er.

Grottmentalitet 160915 - 20:42

Bra att Hujådå skriver om det här. Våra förtroendevalda ska inte hålla på med kriminalitet (vandalism) eller göra narr av tjejers sexliv och kalla de för slampor m.m. Jag som har två små barn kräver denna vice ordförandes avgång i AUF. Varför är han kvar?

Isak 160915 - 15:56

Jag är äcklad av kvinnosynen hos AUFs vice ordförande. Ja, tjejer har också sex och det är bara naturligt. Sluta få kvinnor att skämmas över sitt sexliv när männen öppet kan vara hur de vill! Dessutom är vandalism ett brott. Vi har alltså en kriminell person i AUF.

Ishtar 160915 - 15:45

Jag undrar HUR denna ledamot fortfarande är kvar i AUF? Har ni inga restriktioner mot våld och ryktesspridning samt arbete mot kvinnokränkningar? Hur ställer sig AUFs ledning till sånt beteende?! Det är typiskt att killar och män ska få tycka till om andra tjejers levnadssätt och alltid går på kränkningar av privat, sexuell art. Låt tjejer och kvinnor vara och leva som dem vill!! Jag tar det allvarligt att man låter män fortsätta kränka assyriska tjejer och kvinnor, speciellt en som är förtroendevald. Inte undra på att alla föreningar, förbund och organisationer har en väldigt låg siffra på aktiva, delaktiga kvinnor. Vem ska skicka sina döttrar till såna verksamheter eller ens vilja engagera sig. SKAMLIGT.

Till AUF 160915 - 12:53

Vi vill inte se att en sån våldsam människa är med i Ungdomsförbundet. Förväntar mig att han hoppar av (om han har skam i kroppen) eller blir kickad

Bekymrad medlem 160915 - 12:51

Vad är det här för ledamot i AUF?? kränkning, svordomar och vandalism och personen sitter i AUFS STYRELSE?? Varför utesluter inte förbundsstyrelsen honom? Vi vill inte att våra barn ska ha denna idiot till förebild. Agera AUF!

Förälder 160915 - 12:30

Som förälder och medlem så undrar jag hur vi ska ha det i våra föreningar. Ska min dotter riskera att bli trakasserad och förolämpad om hon går på en aktivitet eller ska de vuxna ta sitt ansvar någon gång? Hur kan sånt beteende ens få finnas bland oss?

Ut 160915 - 11:54

Ut med allt. Tack hujodo.

Sara 160915 - 10:57

Oerhört oroväckande att sådant uppstår bland våra ungdomar. Det är bra att våra förbund reagerar och agerar. Sådant beteende hör inte hemma bland oss eller i föreningslivet överhuvudtaget!