Publicerad: 2016-11-15

  • Tipsa en vn
  • Skriv ut artikeln

Fortsatt vandalisering mot assyrisk tidning

SVERIGE Förstöringen av Hujådå på Södertälje stadsbibliotek fortsätter. Nummer av tidningen som läggs upp på hyllorna rivs sönder systematiskt.

Hujada.com har tidigare rapporterat om att nummer av pappersupplagan har rivits sönder på Södertälje stadsbibliotek. Det var senast i april i år som den första rapporten om detta kom. Nu har detta hänt fler gånger sedan det först uppmärksammades. 

Återigen har alla nummer som ligger framme rivits sönder. Inga andra tidningar har blivit utsatta för något. Numren är systematiskt sönderrivna rakt igenom.

- Den eller de som gjort detta har alldeles klart riktat det just mot Hujådå. Det är förfärligt, sa bibliotekarien Anna Selin när detta rapporterades första gången. 

Det här är inte första gången något liknande händer på Södertälje stadsbibliotek. I januari 2015 hade någon rivit sönder flera exemplar av skriften Assyrierna - frågor och svar, vilket Hujådå då skrev om.

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Nimrod 161120 - 10:18

Schalom penningdyrkare är kanhända den förste som gjort denna stora upptäckt, men hans teori är en och genomrutten uppfinning.

Schalom penningdyrkare 161118 - 20:57

Nimrod o andra lika begåvade, era kommentarer har inget med artikeln att göra. Assyrier är det samma som dagens Suryoye, Kaldoye och Oromoye!!!

Nimrod 161118 - 13:46

Håller fullständigt med Ashur d Qordaye! Ska Suryoye i Sverige utropa sig till Ashurs folk kan Ashur lika gärna tillfalla qordaye som bebor det.

Ashur d Qordaye 161118 - 12:42

La suryanaye o la torabdinaye. La athoraye maarbaye -o la madenchaye: Kollen dagole mzaworanaye. Ashur qordeta o peshla l qordaye.

Barkiz 161116 - 19:54

Det är sorgligt att vissa iq- befriade personer inte har annat för sig i livet än att riva sönder tidningar på biblioteket. Det är bevis på feghet och dessa personers intellektuella status.

Jonny 161116 - 18:25

Övertygad om att det är kurder som vanligt

Suryoye dbeth Ashur 161115 - 18:40

Någon eller några som är rädda för den assyriska intellektuella dominansen och dess existens. Det är bara för stadsbiblioteket att sätta upp kameror, om det inte redan finns!

Julius 161115 - 14:52

Synd att vi ska hela tiden motarbeta varandra istället för att samarbeta.