Publicerad: 2016-11-23

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Förtroendevald avgår från uppdrag efter uppmärksammad händelse

SVERIGE Politikern Delmon Haffo som uppmärksammats i media med anledning av att ha kallat en minister för hora har avgått från förtroendeuppdrag inom organisationer anslutna till Assyriska riksförbundet.

Delmon Haffo har haft uppdrag inom valberedningen för Assyriska Ungdomsförbundet och Assyriska FF. 

Assyriska FF informerade den 18 november via ett pressmeddelande att Haffo avgår från valberedningen med anledning av händelsen. Assyriska Ungdomsförbundet vidtog samma åtgärder och meddelade att Haffo inte längre ingår i valberedningen. 

LSU, paraplyorganisation för Sveriges Ungdomsorganisationer meddelade samma dag som händelsen briserade att Delmon Haffo entledigas från sin plats i LSU:s styrelse. Assyriska Ungdomsförbundet är medlem i LSU och Delmon Haffo valdes till LSU:s styrelse tidigare under året från Assyriska Ungdomsförbundet. 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Ashur 161128 - 16:49

AUF:s vice ordförande kallade aktiva assyriska tjejer inom våra förbund för HORER och vad blev det av den nollan?! Delmon sparkas med all rätt men AUF:s vice ordförande då? Han ska också ut, det finns bevis på att han kallade tjejer för horer också som vi alla i rörelsen fått skickade till oss!

assuroye 161127 - 21:46

sverige är ett skämt. alla deras politiker är pro-amerikaner,vilket gör dem indirekt anhängare tilll KRG oPKK

assuroye 161127 - 21:43

det är suuedie som satte dit politikern. deras mål är att utesluta alla med utländsk bakgrund från den politiska arenan. hur många ggr har tex kent ekroth från sd använt olämpligt språkbruk i olika sammanhang o ändå så. är han kvar. dem försöker undanröja alla som inte följer den svenska normen och som bär utländska efternamn. har personligen upplevt hur svenska. lärare saboterade mina betyg i gymnasiet i hopp om att få mig att hoppa av skolan

Jämför 161127 - 09:53

De som jämför AUF med svenska Moderaterna har mycket kvar att tänka på

Mourat 161127 - 09:05

En Moderat politiker, alltid på de starkas sida - det har vi ingen nytta av.

Fy 161127 - 02:33

Att vice ordförande i AUF fortfarande sitter kvar är en skam

Replik ut med packet 161126 - 09:37

Han stöttas av folk som är efterblivna

Qabus 161126 - 09:36

Ska svamlet om den där ledamoten ta över den här tråden också?!

Ut med packet 161125 - 12:56

Tönten som sa horor om våra tjejer måste kickas ut, allt annat är en skam! Hur har ni mage att kicka ut Delmon men inte den som sitter som vice ordförande och beter sig värre än Delmon????

Suryayto Umtho Layto 161124 - 14:38

Kvinnan är kulturbäraren. När den assyriska kvinnan blir en självförnekare har vi all anledning att oroa oss för vår framtid. Att hon dessutom som Leila O-K tar Haffo i försvar är ju direkt olämpligt. Den hårdföra machokultur Trött och Julius torgför tillhör inte den här planeten. Jordmänniskan har insett att hon bland annat är en social varelse och att hon i det samspelet påverkar -och påverkas av andra. Om dessa herrar är ärliga mot sig själva för ett ögonblick kommer de inse att de är mycket mer påverkade av sin omgivning än vad de är medvetna om. Så varför denna oförsonliga ton! Observera att detta fortfarande inte är något försvar av Haffos beteende!

Till konsekvens 161124 - 14:32

Tyvärr stöttar hälften av personern i AUF den idioten så enligt stadgarna kan han inte röstas ut

Julius 161124 - 10:36

Nej, det var ingen fälla mot Delmon, det är var korkad av honom... Som en verksam politiker ska man akta sin tunga och inte kalla kvinnor för diverse. Det spelar inte roll när och var och i vilken sällskap det är. Det få inte bara inte ske. Han är ung och kan göra comeback...

Trött. Väldigt trött. 161123 - 23:52

"De lurade honom i en fälla"?! Snälla, om han gick på den fällan, då var det lika bra att han blev utesluten så tidigt. I realpolitiken finns fällor mycket värre än detta. Nej, det var ingen fälla. Detta är enbart Delmons fel - att lägga ansvaret på någon annan är fel och det är bättre att han visar mognad nu och förstår att HAN bär ansvaret för orden som kommer ut från hans mun. Som politiker är ORD allt du har, vilket ger makt men också - som i Delmons fall - en svaghet. Det är bara att radera bort denna typ av ord från ens vokabulär som politiker - både privat och professionellt.

Suryayto umthonayto 161123 - 20:37

De har lurat in honom i en fälla, de som var i bakgrunden som spelade live och inte på skoj en grabb test. Han är för ung och omogen som inte tänker ett steg framåt, man ska inte handla och tänka sen. Det var väldigt naivt av honom. Typisk att våra killar inte har lärt sig byta det fula ordet mot något mildare ord. Grabbarna ute i hans ålder o yngre är detta en vardagsspråk, tyvärr. Han hade kunnat bli i Reinfeldt spår, om han inte lurades i en fälla. Hoppas detta blir en läxa även för andra. Nuförtiden kan vem som helst bli filmad o fotat via andras mobiler utan att du vet om det. \"du ska veta vem är din vän/fiende\". Hoppas de försonar Delmon ej menade ngt allvar o be henne om förlåtelse. Spärra in de som är i bakgrunden som pepprar och skrattar över honom i stället. Gud kunde förlåta. Ge honom en sista chans. Lycka till.../Hälsar Leila O-K

Malke 161123 - 20:08

Mycket tragiskt. Har för mig att han är kvar i assyriska föreningen i Södertäljes valberedning också

Konsekvens 161123 - 17:33

Hur kommer det sig att nollan som kallade våra tjejer för horor för några veckor sen sitter kvar? Är ni helt förvirrade eller saknar bara stake att göra det som är rätt?

Qabus 161123 - 17:18

Gänget som stod omkring och peppade honom till detta uttalande i syfte att undanröja honom och förstöra hans karriär oåterkalleligt, vad hände med dem?

Julius 161123 - 12:11

Delmon Haffo, en politker med lysande karriärmöjligheter. Han hade tagit sig långt om han inte klantat till det... Lycka till, hoppas på en comeback i framtiden..