Publicerad: 2016-12-09

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Dawronoye-sekten portad av fler organisationer

SVERIGE Dawronoye-sektens kräftgång fortsätter i takt med att fler får upp ögonen för dess tvivelaktiga agerande. Nu senast har sekten portats från Turabdin föreningen i Mjölby.

Källor i Mjölby har uppgett för Hujådå att den lokala föreningen i staden, Turabdins Kulturförening, har valt att porta företrädare för dawronoye från att utnyttja föreningen för insamlingar eller andra aktiviteter framöver. 

Turabdins kulturförening i Mjölby är inte medlem i någon riksorganisation men har ändå valt att porta den ökända sekten som anklagas för en rad lögner och manipulationer. 

Dawronoye-sekten upplevde en guldålder under 90-talet men har därefter försvagats kraftigt till följd av en rad avslöjanden om dess metoder och manipulativa sätt.

En avhoppare i Tyskland har avslöjat hur sekten utbyttjade dess medlemmar och drog in enorma summor på insamlingar bland assyrier i Europa med samma metoder som dess moderorganisation PKK. 

Sektens främsta företrädare i Sverige, socialdemokraten Metin Rhawi, har gett upp försök att samla in pengar i städer som Göteborg då assyrierna helt har slutat att stödja gruppen. 

I ett desperat försök att återvinna terräng bland svensk-assyrier försöker sekten utnyttja Seyfofrågan för att ge sken av seriositet. Genom en rad föreläsningar under rubriken "Seyfofrågan" försöker sekten vinna sympatier. Föreläsningarna handlar i själva verket om att propagera för PKK:s projekt i syriska Assyrien. 

Dawronoye-sekten går under en rad officiella organisatonsnamn i syfte att förvirra. Organisationen använder sig av beteckningen ESU, MUB, SUP och en rad andra organisationsnamn och symboler. Dess främsta propagandaverktyg är tv-kanalen Suroyo-TV som sänder från Södertälje. 

 

Redaktionen

 

läsarna kommenterar...

Mourad 161216 - 12:45

Folkmordet på kristna i dagens Turkiet saknar motstycke i grymhet i mänsklighetens historia. Även om ordern kom från den dåvarande Ungturkarnas regim, fortsatte folkmordet under den Turkiska republikens första tid, för att sedan övergå till tvång assimilering samt tvång förflytning dvs. exil av kristna - ut ur landet. Kurderna utförde folkmordet delvis av religiös övertygelse men framför allt för att beslagta de kristnas egendom och deras kvinnor. Kurdernas brott mot kristna bör aldrig förminskas eller glömmas bort. Ni som tror att det som då hände inte kommer att upprepas, lever i en utopi, en dröm. Vi ska inte gå och bära på hämndbegär, men vi ska heller aldrig glömma detta - ett av historiens grövsta och mest tragiska folkmord.

Mourad 161216 - 12:44

Davronoyo, saken är den att ni, som tror att ni är progressiva och vet allt bättre än andra, begår ett stort misstag genom att samarbeta med våra bödlar. Jag vet naturligtvis att alla kristna, rätta sagt alla icke muslimer har drabbats av islams vrede på ett eller annat sätt. Ingen muslimsk nation har varit de kristna nådig, utan alla har på ett eller annat sätt skadat de kristna och kristendomen. Men allra värst har det varit de muslimska turkarna och kurderna. Kurderna har varit de kristna folkens förtryckare och bödlar under flera hundra år. Folkmordet på kristna utfördes i praktiken av kurderna. Folkmordet var inte bara mördande av kristna. Män och äldre kvinnor dödades, unga kvinnor och flickor våldtogs och tvång konverterades, de som inte gick med på konvertering dödades, slavhandel med barn och kvinnor var också vanlig. Mina föräldrar nämner speciellt en kvinna, som heter Perixan, som bedrev slavhandel med kristna barn.

Hammurabi BarAsmar 161215 - 16:11

Till dowronoyo, Ja som sagt, för mig är kurderna farligare än alla andra härskande folk i Mellanöstern och även än diktatorerna där. Detta betyder inte alls för mig att andra härskande folken och diktatorerna i Mellanöstern är mänskligare. Nej, alla härskande folk och diktatorer i Mellanöstern är mer, eller mindre chauvinister, revisionister, förtryckare och som sagt farliga för assyrier och andra förtryckta folkgrupper. Nej, jag vill inte syssla med sådan smutsig politik som ”Dawronoye”, utan jag vill att vi måste någon gång börja lära oss av det vårt folk har upplevt under historiens gång – Seyfo 1915, Simelle 1933, händelserna på Niniveslätten, mordet på David Gendo och mordförsöket på Alias Nasir för ca ett år sedan och de senaste terrorattentaten gentemot assyrier (bombningar i assyriska restauranger) i staden Qamishli/syien.

Dowronoyo 161214 - 23:34

Är kurderna farliga? Är det kurderna som bombar aleppo? Hur kan man välja att vara allierade med en mördare som bashar assad? Eller för den delen Iraks regering? Det var förövrigt inte länge sedan ados sait yildiz åkte runt och propagerade för barzani, men det talar man inte så mycket om, barzani den största banditet.. Hamurabi bar asmar, det finns en anledning till du inte ska hålla på med politik.

Bar turabdin 161214 - 11:09

Största applåd och varmaste eloge, Hamurabi Bar Asmar!!! Du är beviset på att samvetet talar. grattis bror!!! om alla talade från sitt samvete så som du gör skulle vi inte ha de problem som vi befinner oss i, men vem vet, somliga har kanske inte samvete trots att de kallar sig assyrier ?!!!

Hammurabi BarAsmar 161214 - 01:38

Till Dowronoyo, att ADO och andra politiska organisationer tillhörande assyrier inte har kommit långt i Mellanöstern beror för det mesta på att metoden: ”Söndra och härska” fungerar till 100 % på vårt folk. Tidigare använde sig Makthavarna i Mellanöstern av prästerskapet tillhörande alla kristna grenar bland vårt folk för att förverkliga metoden: ”Söndra och härska”, eftersom prästerskapet hade tidigare nästan full kontroll på detta folk. Nu finns kurderna som är en mycket farligare makthavare, eftersom kurderna vänder sig till både prästerskapet och civilbefolkningen för att splittra och utnyttja oss för sina egna syften. Dessvärre, så länge finns sådana som du ”Dowronoyo” bland oss kommer metoden: ”Söndra och härska” att fungera perfekt på vårt folk och som blir käppar i hjulet för våra organisationer och institutioner på den politiska arenan.

Bar Turabdin 161213 - 17:29

för den som är kär i sin bödel, räcker varken kyrkoklockor eller ljudet från minarett för att bli väckt från dumhetens dvala, alltså, davronoye sekten Är kär i sin bödel som håller på att rycka våra sista rötter i assyrien och som stulit alltifrån våra sånger till vår historia under största förfalskning i modern historia. Dawronoye är pennings prostituerade, saknar moral och kan ändras från vitt till svart över en natt, det har de visat prov på, i övermått, men de som inte förmår att se dessa faktorer kan gott och väl gå och ruttna, för det är deras blindhet som är mest skadligt.

Dowronoyo 161212 - 17:56

Haha.. Hellre dowronoyo än köpt av bashar assad och Saddam Hussein. Ni tror att ni är fria inom ars och ado. Men vi har sätt hur långt ars och ado kommit politiskt i mellanöstern.

Äntligen 161212 - 12:26

Jag har tjafsat med mina föräldrar i flera år om dawronoye och äntligen lyckades jag till slut att övertala dom att kasta ut deras box för Suroyo-tv efter att jag skaffat en bärbar dator och visat hur de kan kolla på Assyria tv istället. Jag är övertygad om att den här avskyvärda gruppen kommer att dö ut snart för alla jag känner har insett vilka lögnare de är och ingen stöttar dom längre.

Afram 161212 - 11:26

Tack för info!

Inom oss 161212 - 08:14

Järfälla bjuder in dom. Järfällas ledare är doronoye

BarSoyumo 161211 - 23:39

Tacksam för att detta upplyses för oss medlemmar. Assyrierna har alltför länge sett sig bli lurade av våra egna, och dessvärre stödjare till PKK. Dowronoye har haft sina chanser, en fin tanke i början som slutligen visade sig endast vara ett bluffspel i kurdisk agenda.

Assyrien 161211 - 20:51

Helt rätt att upplysa och informera läsare om det som berör den assyriska rörelsen. Bra jobbat och fortsätt det goda arbetet Hujada!

Hammurabi BarAsmar 161211 - 12:38

Jag känner personer i ledningen för de namnangivna föreningar och som inte har tagit tillbaka sin missförtroendeförklaring är anhängare till ”Dawronoe”. Alltså, även i detta fall har ”Dawronoe” som vanligt ett finger. Tyvärr kommer ”Dawronoe” att fortsätta med sina sabotage försök, eftersom de finns bland vårt, till och med i ledningar för några assyriska lokala föreningar.

hoppas 161210 - 15:41

Bland sina anhängare är de lika popolära som ARS är bland sina, och de tycker lika illa om ARS som ars tycker illa om de så vad ska man tro?

Ninos 161210 - 15:35

Jätteviktigt att ARS tar på sig uppgiften att upplysa folket. Alla måste få veta vad Dawronoye-sekten står för och hur dem motarbetar sitt eget folk. Stolt över er ARS!!

Hammurabi BarAsmar 161210 - 14:16

Jag själv för några veckor sedan har varit närvarande på en sådan föreläsning i norra Stockholm. Denna föreläsning har ännu mer förtydligat för mig att ”Dawronoe” är en gren av PKK, men tyvärr har organisation kunnat komma in bland assyrier/syrianer. Dessvärre har ”Dawronoe” nästan hel kontroll över några assyrisk/syrianska lokala föreningar genom att locka till sig majoriteten av medlemmar i dessa föreningar, eller rättare sagt har denna organisation övertygat klaner som har kontroll över dessa assyrisk/syrianska föreningar. Jag tänker berätta mer detaljerad om den nämnda föreläsningen i insändare i Hujådå.

Viktig info tål att upprepas ..... 161210 - 09:10

Det är viktigt att assyriska folket vet om utbrytar organisationer som sympatiserar med terrororganisationen PKK, detta tål att upprepas tusen och tusen gånger till!

Självkritik 161209 - 18:27

Artikeln består till 70% av bokstavligen exakt samma information som flertalet tidigare artiklar kring Dowronoye har handlat. Nu har alltså en icke-ARS-ansluten förening portat dem och istället för att djupdyka in i det genom att ex. intervjua en medlem eller liknande, så kör man istället copy paste från tidigare artiklar. Förlåt, men att upprepa samma mantra gång på gång, utan att införa något nytt i diskussionen, blir snabbt kontraproduktivt och ironiskt så framstår man själv som ett propagandaverktyg.