Publicerad: 2017-01-04

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln
Skärmdump från mejlet som personen skickade där han hotar att en del förtroendevalda måste bort med alla medel. Foto: Assyria TV

Förtroendevald hotar: "Hundarna måste bort med alla medel"

SVERIGE Den förtroendevalda som tidigare i år beskrivit kvinnliga medlemmar som horor, stängts av från AFF:s matcher för vandalism och slagit en person i huvudet med en flaggstång har nu i ett mejl hotat andra förtroendevalda och kallat dem för "parasiter och hundar som måste bort med alla medel"

Turerna fortsätter kring den förtroendevalda som uppmärksammats tidigare i år för sina kränkande uttalanden om kvinnliga medlemmar som han beskrivit som horor som tar plats i rörelsen på bekostnad av eldsjälar, vandalisering under AFF:s match och våld mot en av Assyria TV:s kameramän. 

I ett program på Assyria TV avslöjades nyligen att samma person har skickat ett mejl till flera förtroendevalda inom Assyriska riksförbundets medlemsorganisationer och framfört hotliknande uttalanden mot personer i Assyria TV och förbundsstyrelsen.

"Man pratar inte med hundar eller skickar mail till dem", skriver han och fortsätter: "Jävla parasiter, dem har förstört vad den assyriska rörelsen är och står för", för att kort därefter framföra hotet: "Dessa måste bort med alla medel". 

På Assyriska riksförbundet vill man markera kraftigt mot hot och kränkningar. 

- Det här är ett beteende som inte hör hemma i en modern svensk organisation och Assyriska riksförbundet är inget undantag. Opposition i all ära men kan man inte respektera andra medlemmar har man inget hos förbundet att hämta, kommenterar vice förbundsordförande Jenny Orahim och tillägger: "Förbundsstyrelsen kommer att undersöka hur vi går vidare med hotet som personen framför och vidtaga eventuella åtgärder". 

Den förtroendevalda som framfört hotet är drivande bakom en misslyckad misstroendeförklaring mot sittande förbundsstyrelse. Under en turné han genomförde genom landet för att samla underskrifter till misstroendeförklaringen lovade han bland annat Assyriska föreningen i Skövde att återuppbygga dess föreningsbyggnad för miljonbelopp om föreningen skriver under. Även andra föreningar lovade han rikligt med pengar om de skrev under. Personen ljög även om anledningen till misstroendeförklaringen. Till flera föreningsföreträdare hävdade han att förbundsstyrelsen nekat honom möten för att "diskutera problemen" och menade därför att ett extra riksombudsmöte är enda sättet att gå framåt. Men när förbundsstyrelsen kort därefter bjöd in till två öppna informationsmöten för alla förtroendevalda valde han att bojkotta båda möten.  

Hujådå har bett personen i fråga att kommentera hans hot mot bland annat förbundsstyrelsen. I sitt svar till tidningen skriver han: 

"I hettans stund kan man säga och använda sig av olämpliga ord, det betyder inte att man menar det. Att rättfärdiga dessa ord är aldrig rätt, där av är jag bered att be om ursäkt till dem personer som känner sig träffade av dessa ord."

Någon ursäkt har han dock inte framfört till någon enligt vad Hujådå erfar. Istället fortsätter han i sitt svar att anklaga tidningen för fabricering trots skriftliga bevis där han själv till andra erkänt att han har kränkt unga aktiva tjejer.  

Personen försöker utmåla sig till ett offer och hävdar att förbundsstyrelsen använder medlemstidningen Hujådå till att smutskasta medlemmar man ogillar.

- Det är löjliga anklagelser. Den här personen är myndig och har självmant velat axla förtroendeuppdrag på förbundsnivå. Då följer även ett ansvar och att man blir granskad. Hujådå är en medlemstidning, det vill säga en tidning för förbundets medlemmar och medlemmarna har rätt att veta hur vi som förtroendevalda beter oss, kommenterar Mano Barmano, styrelseledamot i riksförbundet: "Beskriver man andra medlemmar som horor, utför vandalism under AFF:s matcher, utövar våld mot Assyria-TV:s personal och nu senast kallar medlemmar för parasiter och hundar och hotar med att de måste bort med alla medel så är det berättigat att medlemmarna får veta det. Hujådå står öppen för granskning av alla förtroendevalda, inklusive de i förbundsstyrelsen, slår han fast. 


Redaktionen