Publicerad: 2017-09-14

  • Tipsa en vän
  • Skriv ut artikeln

Tar över driften av Bockaberg

RIKSFÖRBUNDET Assyriska riksförbundet tar över driften av friluftsanläggningen Bockaberg från Assyriska distriktet i Göteborg.

Från och med september i år sköts driften av friluftsanläggningen Bockaberg utanför Göteborg av Assyriska riksförbundets kansli, efter en överenskommelse mellan förbundsstyrelsen och Assyriska distriktet i Göteborg som äger anläggningen. 

Avtalet innebär att förbundskansliet ansvarar för marknadsföring och uthyrning av anläggningen. Förbundet får ekonomisk ersättning för insatsen i form av procentsats av uthyrningen. 

Överenskommelsen är en win-win situation och innebär administrativ avlastning för Assyriska distriktet i Göteborg samtidigt som det hjälper Assyriska riksförbundet att diversifiera sin ekonomi ytterligare. 

Bockaberg såldes av Pingstkyrkan i Västra Frölunda som drivit gården sedan 2003. Lägergården som funnits sedan 1930-talet består av fem byggnader och har bland annat en egen badstrand och fotbollsplan och sträcker sig över 24 000 kvadratmeter. Assyriska distriktet i Göteborg tog över anläggningen 2012.  

 

 

 

Redaktionen